ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

30 Σεπ 2010

"Αλλαγή πορείας" του Πάνου Κατσούλη στο Μεσολόγγι


ην υποψηφιότητά του για το δήμο Μεσολογγίου ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο αντινομάρχης, Παναγιώτης Κατσούλης, ο οποίος και τίθενται επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Αλλαγή Πορείας στο νέο διευρυμένο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου».
Ο Πάνος Κατσούλης μετά την ανακοίνωση του χρίσματος του ΠΑΣΟΚ (το οποίο διεκδικούσε) και την επιλογή του Γιάννη Ψαράκη, είχε αποφασίσει να διεκδικήσει θέση στο ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Με την αποχώρηση όμως του Γιάννη Ψαράκη επαναπροσδιόρισε τις επιδιώξεις του αλλάζοντας ξανά τους σχεδιασμούς του.
Όπως ανακοινώθηκε στο συνδυασμό του θα συμμετέχουν:
Από το Μεσολόγγι:
Παναγιώτα Γερολυμάτου υπάλληλος Αλυκών,
Παναγιώτης Ζαβιτσανάκης εκπαιδευτικός,
Καβάγιας Αριστείδης συνταξιούχος εκπαιδευτικός,
Κασσαβέτης Γιώργος τυπογράφος,
Καπνίση Ναυσικά ιστορικός τέχνης,
Κοντοκράς Γιώργος επιχειρηματίας,
Κοταντάκης Δημήτριος επιχειρηματίας,
Μπέλλας Πέτρος υπάλληλος νομαρχίας,
Μαστρανδρέου Γιάννης Ηλεκτρολόγος Μηχανικός,
Νούλας Πάνος Οικονομολόγος - εφοριακός,
Παπαδημητρόπουλος Σάκης υπάλληλος ΔΕΥΑΜ,
Πιστιόλη Περσεφόνη εκπαιδευτικός,
Σπανός Γιάννης υπάλληλος ΔΕΗ τ. αντιδήμαρχος,
Τζούφρας Γιάννης ιδ. υπάλληλος
Από Αιτωλικό:
Ακρίδας Πάνος αγρότης,
Γρίβας Νίκος δικηγόρος
Από Οινιάδες:
Καρατσώλης Παντελής αντιδήμαρχος,
Τσουνάκας Νίκος αντιδήμαρχος,
Σκορδά Καψώχα Παναγιώτα ειδική συνεργάτης δημάρχου,
Νίκος Σύρρος αγρότης.

SALTSINO

Ανακοινώνεται η υποψηφιότητα Κατσούλη στο δήμο Μεσολογγίου


Ανεξάρτητη υποψηφιότητα για το δήμο Μεσολογγίου ανακοινώνει σήμερα ο Πάνος Κατσούλης μαζί με την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας θα ανακοινωθούν και τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων του ψηφοδελτίου το οποίο θα έχει τίτλο Αλλαγή Πορείας στο Δήμο Μεσολογγίου. Μεταξύ των υποψηφίων θα είναι αρκετοί από αυτούς που είχαν δηλώσει στήριξη κατά το διάστημα που ο Πάνος Κατσούλης επιζητούσε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και μερικοί που έχουν αποχωρήσει από άλλους συνδυασμούς. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11 π.μ. σε ξενοδοχείο της πόλης.
SALTSINO

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΑΝΟ

Νέα εγκύκλιος ΕΣΡ: Τέλος στη μετάδοση συνεδριάσεων δημοτικών συμβουλίων


Απαγορεύει την αναμετάδοση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων, με νέες διευκρινήσεις του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν ισχύουν οι περιορισμοί που προβλέπει η οδηγία της 9/9/2010 για την κάλυψη των υποψηφίων που είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, νομάρχες ή νομαρχιακοί σύμβουλοι, για τις περιπτώσεις έκτακτων και απρόβλεπτων γεγονότων που έχουν άμεση σχέση με τις αρμοδιότητες τους στον οικείο οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά η διευκρίνιση του ΕΣΡ:

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), απέστειλε σε όλους τους ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας διευκρινιστική επιστολή σχετικά με την οδηγία που εξέδωσε στις 9/9/2010 όσον αφορά τη ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010.

Ειδικότερα, το ΕΣΡ αναφέρει ότι όσον αφορά υποψήφιους, που σήμερα ασκούν καθήκοντα δημάρχων, δημοτικών συμβούλων, νομαρχών και νομαρχιακών συμβούλων, δεν ισχύουν οι περιορισμοί που προβλέπει η οδηγία όσον αφορά τις εμφανίσεις τους σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για την περίπτωση έκτακτων και απρόβλεπτων γεγονότων, που σχετίζονται με την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους στον οικείο οργανισμό τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προστίθεται δε ότι ως εμφάνιση υποψηφίου δεν θεωρείται η στιγμιαία αναφορά ή απεικόνιση υποψηφίου που δεν σχετίζεται με την προεκλογική εκστρατεία, εφόσον δεν μεταδίδεται συνέντευξη του υποψηφίου ή δήλωσή του ή ομιλία του.

Στη βάση των παραπάνω το ΕΣΡ διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατή η "ζωντανή" ή μαγνητοσκοπημένη μετάδοση των συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων από ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς κατά την προεκλογική περίοδο».

29 Σεπ 2010

Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση


Οι εκλογές στο νέο δήμο μας, τον Δήμο Ναυπακτίας, έχουν μπει στην τελική τους ευθεία.

Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται η αποτελεσματική διοίκηση προϋποθέτει συμπόρευση ανθρώπων, καταξιωμένων από τη δράση τους, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στην κοινωνία των πολιτών, στην οικονομική ζωή του τόπου, αλλά και νέων με γνώσεις, με όραμα και όρεξη για δουλειά.

Η παράταξή μας, συναισθανόμενη τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που δημιουργεί η νέα δομή της τοπικής αυτοδιοίκησης, σε συνδυασμό με τη σημερινή οικονομική κρίση, απευθύνει πρόταση συνεργασίας, σε όλους τους πολίτες και τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, που απαρτίζουν το Δήμο Ναυπακτίας.
Απευθύνουμε πρόταση ενότητας και ισότιμης συνεργασίας, με σεβασμό στη βούληση και την πολιτική προέλευση του καθενός, διαμορφώνοντας κοινές θέσεις και πρόγραμμα, με απώτερο σκοπό το συμφέρον και την ευημερία του τόπου.

Είναι προφανές πλέον ότι οι νέες απαιτήσεις του δήμου μας είναι υπόθεση που κατανέμεται σε όλους μας.

Σε ανθρώπους με ικανότητες, ιδέες και όραμα, από όλο το γεωγραφικό και πολιτικό φάσμα, ώστε να είναι επιτυχημένη.

Στη νέα εποχή που διαμορφώνεται ο «Καλλικράτης» αποτελεί μια νέα πρόκληση, αλλά και αφετηρία για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στην πρόκληση αυτή με στρατηγικό σχεδιασμό και με τη συμπόρευση όλων των δυνάμεων του τόπου μας είμαστε έτοιμοι για την επόμενη μέρα.
Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Όλοι Μαζί

είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε το μέλλον του τόπου μας.

Θανάσης Παπαθανάσης
Δήμαρχος Ναυπάκτου

28 Σεπ 2010

Κώστας Καρακώστας: Ήρεμη δύναμη


Η κίνηση Πολιτών με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Καρακώστα φαίνεται ότι κερδίζει μέρα με τη μέρα πόντους. Μπαίνει πλέον δυναμικά στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης κάτι που θα τον φέρει πολύ κοντά στο δημαρχιακό θώκο.
Τα πλεονεκτήματα, νέος, άφθαρτος, φερέγγυος, μεθοδικός, διεκδικητικός, τίμιος και το κυριότερο είναι ξεκάθαρος και δεν μασάει τα λόγια του, απεχθάνεται την συναλλαγή, τολμηρός και δίκαιος, άνθρωπος της καθημερινότητας της απλότητας και όχι του κομπασμού.
Α΄ ξέχασα και το σπουδαιότερο, είναι ο μόνος που δεν έχει διατελέσει δήμαρχος, και αν ανατρέξουμε στο παρελθόν στατιστικά σπάνια υπάρχει επανεκλογή δημάρχου …..
Η εμπιστοσύνη που ο κόσμος επιδεικνύει στο πρόσωπο του εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν φέρει ταραχή στα άλλα «στρατόπεδα»…
Αυτή είναι το μεγαλείο της δημοκρατίας να εξυμνείς τον αντίπαλο σου.
Καλή επιτυχία σε όλους.
Εκτός από «δολοφόνους» όχι μόνο της άποψης αλλά και της σκέψης…..

Πρόγραμμα ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ



Σήμερα Τρίτη 28/9 θα επισκεφθεί το
Ξηροπήγαδο, την Τετάρτη (29/9) στις 6.00 με την ΑΛΚΥΟΝΗ στις 7.30 με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και στις 9.00 με το σύλλογο «ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ - πολιτιστικές διαδρομές» και την Πέμπτη (30/9) στις 7.30 με τον κυνηγετικό σύλλογο και στις 10.00 με τον Εμπορικό σύλλογο Ναυπάκτου.

ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΕΥΔΑΠ


Σε δοκιμαστική λειτουργία οι σειρήνες τις ΕΥΔΑΠ από τις 21 έως και 22 Οκτωβρίου 2010

Σε δοκιμαστική λειτουργία θέτει η Ε.Υ.Δ.ΑΠ. Α.Ε. από 21 έως και 22 Οκτωβρίου 2010, τις σειρήνες, που βρίσκονται κάτω από το φράγμα του Ευήνου και ειδικότερα στις θέσεις : Διασελάκι, Αχλαδόκαστρο, Διπόταμο, Άνω Κάμπος, Κάτω Κάμπος, Κόφτρα, Πόρος Ριγανίου, Φαμίλα, Καστράκι οικισμός, Γέφυρα Μπανιά, Περιοχή Σφηκέϊκα, Μπερμπάτ, Παραδείσι, Τρίκορφο, Γαβρολίμνη, Περιθώριο, Ευηνοχώριο, Γαλατάς.

Σχεδόν μηδενική


Σχεδόν μηδαμινή ήταν η ανταπόκριση που επέδειξαν οι υποψήφιοι στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στην απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών να αναρτούν υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα «Διαφάνεια» του υπουργείου Εσωτερικών τις εκλογικές δαπάνες τους. Παρ΄ ότι η ημερομηνία για την εγγραφή συνδυασμών και υποψηφίων έληξε στις 22 Σεπτεμβρίου, μόλις 27 συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές και ένας υποψήφιος για τις περιφερειακές ανταποκρίθηκαν και έλαβαν τον μοναδικό κωδικό για την πρόσβαση στην ιστοσελίδα και για την καταχώριση των εσόδων και των δαπανών τους.

Η απροθυμία των υποψηφίων να καταχωρίσουν τις δαπάνες τους δεν αντιμετωπίστηκε ούτε μετά την πρόσφατη κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου με την οποία υπενθυμιζόταν ότι «με βάση την υπουργική απόφαση (με αρ. πρωτ. 50038/3-9-2010) που εκδόθηκε στο πλαίσιο του νόμου 3870/2010, όλοι οι συνδυασμοί και οι υποψήφιοι αυτών οφείλουν να έχουν καταχωρίσει μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου 2010όλες τις εκλογικές δαπάνες και τα έσοδα που έχουν πραγματοποιηθεί από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου» .

Η εξήγηση πάντως που δίνεται από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών είναι ότι παρά τη δεσμευτική ημερομηνία για την απόκτηση κωδικού που θα επιτρέπει την είσοδο στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η διαδικασία κατάρτισης των συνδυασμών από τους υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες. Εξετάζεται ως εκ τούτου η δυνατότητα να δοθεί «σιωπηλή» παράταση για την εγγραφή στη δικτυακή πύλη του υπουργείου, αν και η σχετική διαδικασία ελέγχου των δαπανών τους υπήρξε η βασική αιτία για την επιμήκυνση της προεκλογικής περιόδου στους δύο μήνες.

Παρ΄ ότι όμως η μη δημοσιοποίηση των δαπανών ή η παραβίασή τους επισύρει, σύμφωνα με τον Ν. 3870/2010, ακόμη και την έκπτωση από το αξίωμά τους, ως χθες το βράδυ είχαν εγγραφεί στον διαδικτυακό τόπο του υπουργείου μόλις 19 υποψήφιοι δήμαρχοι στους 254 δήμους με περισσότερους από 10.000 κατοίκους, για τους οποίους είναι υποχρεωτική η ανάρτηση των δαπανών τους, και μόνον ένας υποψήφιος περιφερειάρχης. Ο αριθμός των υποψήφιων δημάρχων που πρέπει να δημοσιοποιήσουν τις δαπάνες τους, όπως προκύπτει από τις υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί ως σήμερα, αγγίζει τους 1.000, ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι δεκάδες χιλιάδες.

Συνεπείς στις υποχρεώσεις τους
Σ υνεπείς στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τον νέο νόμο είναι οι υποψήφιοι για τον Δήμο Αθηναίων κκ. Ν. Κακλαμάνης και Γ. Καμίνης. Από τους υποψηφίους για τον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει λάβει τον σχετικό κωδικό για την ανάρτηση των δαπανών μόνον ο κ. Ι. Μπουτάρης. Αν έχει κάποια σημασία, από τους δημάρχους που είναι συνεπείς οι επτά πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ, οι εννέα στη ΝΔ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι. Ο μοναδικός υποψήφιος περιφερειάρχης που πήρε κωδικό είναι ο κ. Ι. Παπαϊορδανίδης, υποψήφιος του ΠαΣοΚ στη Δυτική Μακεδονία.


Πηγή: http://www.tovima.gr

Διορισμός ανιπροσώπων


Βγήκε η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών για το διορισμό των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των μελών που θα απαρτίζουν τις εφορευτικές επιτροπές για τις επερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης. Η εφορευτική επιτροπή απαρτίζεται από 4 τακτικά και 4 αναπληρωματικά μέλη που προκύπτουν από κλήρωση 15 μέρες πριν από τις εκλογές, δηλαδή μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, από τις λίστες των εκλογικών καταλόγων.

Ολόκληρη η εγκύκλιος:

«Σχετικά με τις επικείμενες δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές, που, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 9 παρ. 5 και 114 παρ. 1,2 και 5 του ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87 Α΄) θα διενεργηθούν στις 7 Νοεμβρίου 2010, σας υπενθυμίζουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 παρ. 1 του ανωτέρω νόμου, έφορος των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής είναι ο Πρόεδρος του Πρωτοδικείου, στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται ο δήμος. Αυτός διορίζει σε κάθε εκλογικό τμήμα της περιφέρειας του Πρωτοδικείου, τον αντιπρόσωπο της δικαστικής αρχής, δέκα (10) τουλάχιστον ημέρες πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή για τις επικείμενες εκλογές, μέχρι την 27η Οκτωβρίου 2010.

Από τις ανωτέρω διατάξεις του άρθρου 17 του ν.3852/2010 επίσης ορίζεται διεξοδικά ποιοί διορίζονται αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, ποιοί εξαιρούνται κ.λ.π.

2. Εξάλλου, από τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 17 του ίδιου ανωτέρω νόμου, σε συνδυασμό με αυτές του άρθρου 58 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (Π.Δ.96/2007), ορίζεται ότι τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών, τέσσερα τακτικά με ισάριθμα αναπληρωματικά, κληρώνονται από τα Πρωτοδικεία σε δημόσια συνεδρίαση.

Η κλήρωση γίνεται δέκα πέντε (15) ημέρες πριν από την ψηφοφορία, δηλαδή για τις επικείμενες εκλογές, μέχρι την 22α Οκτωβρίου 2010, ανάμεσα στους εκλογείς του δήμου που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου εκλογικού διαμερίσματος και φέρονται στους καταλόγους αυτούς ως κάτοικοι της περιοχής.

3. Από τις διατάξεις της παρ. 1 και 2 του άρθρου 114 του ν.3852/2010, ορίζεται ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών γίνονται ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές, στα ίδια εκλογικά τμήματα, με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και τους ίδιους αντιπροσώπους και εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής.

4. Ενόψει των ανωτέρω, σας παρακαλούμε να φροντίσετε από τώρα να σας αποσταλούν, από τους δικηγορικούς συλλόγους, τις άλλες δικαστικές υπηρεσίες κ.λ.π., πίνακες με τα απαραίτητα στοιχεία των προσώπων εκείνων που σύμφωνα με το νόμο μπορούν να διοριστούν αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής, προκειμένου να τους διορίσετε έγκαιρα στα εκλογικά τμήματα που θα συσταθούν στην περιφέρειά σας με απόφαση του οικείου Νομάρχη.

5. Επισημαίνεται επίσης οτι, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 31 και της παρ. 1 του άρθρου 33 του ν.3852/2010, στις εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, αν κανείς από τους συνδυασμούς των υποψηφίων δεν συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατο (50% + 1 ψήφος) του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων στην ψηφοφορία της 7ης Νοεμβρίου 2010, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, δηλαδή την 14η Νοεμβρίου 2010, ανάμεσα μόνο στους υποψήφιους δημάρχους των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Επίσης βάσει των διατάξεων της παρ.1 του άρθρου 137 και της παρ.1 του άρθρου 139 του ίδιου Ν. 3852/2010, στις εκλογές για την ανάδειξη των περιφερειακών αρχών, εάν κανένας συνδυασμός υποψηφίων δεν συγκεντρώσει ποσοστό μεγαλύτερο του πενήντα τοις εκατό (50%+1 ψήφος) του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων στην ψηφοφορία της 7ης Νοεμβρίου 2010, η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010, μόνο μεταξύ των υποψηφίων περιφερειαρχών των δύο συνδυασμών που έλαβαν τις περισσότερες ψήφους.

Για να μην δημιουργηθούν λοιπόν προβλήματα στη λειτουργία των εφορευτικών επιτροπών στην επαναληπτική ψηφοφορία θα πρέπει στο διοριστήριο έγγραφό σας προς τους δικαστικούς αντιπροσώπους να αναφέρετε, ότι, σε περίπτωση επαναληπτικής ψηφοφορίας, θα παραστούν σε αυτήν οι ίδιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Εννοείται ότι ανάλογη μνεία θα γίνει και στα ειδοποιητήρια έγγραφα προς τα κληρωθέντα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των εφορευτικών επιτροπών των ίδιων παραπάνω εκλογικών τμημάτων, σύμφωνα με το τελευταίο εδάφιο της παρ. 10 του άρθρου 17 του ν.3852/2010.

6. Τέλος, σας παρακαλούμε για τη λήψη των αναγκαίων προπαρασκευαστικών μέτρων για την κλήρωση των μελών των Εφορευτικών Επιτροπών. Για το σκοπό αυτό το Υπουργείο θα σας αποστείλλει τους εκλογικούς καταλόγους, με τους οποίους θα διεξαχθούν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές .

Επίσης θα σας αποσταλούν και οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι με τους Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι, με βάση το π.δ. 133/1997, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τα π.δ. 164/1997, 320/1999 και 130/2002, ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές, στα ίδια εκλογικά τμήματα, για την ανάδειξη των νέων δημοτικών αρχών.

Σας ενημερώνουμε, τέλος, οτι θα σας αποσταλούν και οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι των ομογενών και των νομίμως διαμενόντων υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 14 επ. του ν.3838/2010 ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές για την ανάδειξη των δημοτικών αρχών, στα ίδια εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα εδώ, ότι, οι παραπάνω εκλογείς (πολίτες χωρών - μελών της Ε.Ε., καθώς και ομογενείς και νομίμως διαμένοντες υπήκοοι τρίτων χωρών), δεν ψηφίζουν για την ανάδειξη των Περιφερειακών αρχών.

Οι Δικηγορικοί σύλλογοι της χώρας, προς τους οποίους κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται να αποστείλουν το συντομότερο δυνατόν στα οικεία Πρωτοδικεία τους πίνακες των διοριστέων μελών τους, προκειμένου να γίνει έγκαιρα ο διορισμός τους ως δικαστικών αντιπροσώπων από τους κ. κ. Προέδρους Πρωτοδικών, σύμφωνα με τα ανωτέρω».

27 Σεπ 2010

Το δικαίωμα τη ελεύθερης ,,,,,,,


Κοινή διαπίστωση είναι ότι ο δήμαρχος Αποδοτίας τον τελευταία καιρό έχει γίνει στόχος σχολίων και μάλιστα αρνητικών.
Αιτία η επιλογή του να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του Δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.
Αν πράγματι υπάρχει δημοκρατία, αν μας έχει μείνει λίγο αξιοπρέπεια, θα πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα και τη δυνατότητα ο κάθε υποψήφιος να εκφραστεί όπου και όταν αυτός επιλέξει.
Το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, είναι δικαίωμα που δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να το στερήσουμε ειδικότερα σήμερα.
Πρώτα πρέπει να κάνουμε την αυτοκριτική μας και μετά να μιλάμε για τους άλλους.
"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες’’

Οι πιέσεις και οι κάθε είδους παρεμβάσεις δεν μπορεί παρά να έχουν προσωρινά αποτελέσματα.
Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες και ας δώσουμε βήμα για ελεύθερη σκέψη, για ελεύθερη έκφραση, για ελεύθερη παρουσία.
Ας δώσουμε το βήμα στους πολίτες και ας σεβαστούμε τις επιλογές τους.
Η κριτική στα δημόσια πρόσωπα είναι θεμιτή και επιβάλλεται από την ανάγκη για διαφάνεια, για φερεγγυότητα, για δημοκρατία.
Ας καταγγείλουμε με επιχειρήματα τα κακώς κείμενα και ας στείλουμε στο «πολιτικό κρυάδα» τους «δολοφόνους» όχι μόνο της άποψης αλλά και της σκέψης.
Ας κλείσουμε τα αυτιά μας στις «σειρήνες» των ΜΜΕ αλλά καις στις «σειρήνες» της συναλλαγής, που εκκολάπτουν «δημάρχους» μαριονέτες.
Ας μιλάμε λιγότερα και ας κάνουμε περισσότερα…..

Προσοχή στις προεκλογικές υποσχέσεις……


Έξι Ιούνιου 2009 στο Δήμο Πυλήνης συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο ημέρα Σάββατο μια ημέρα πριν τις Ευρωεκλογές!!!!!!
Α) Θέμα: αποδοχή απόφασης ένταξης του έργου: Οδοποιία Κάμπος Σίμου – Λουτρά Στάχτης στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 -1013 προϋπολογισμός 595.000.000 ευρω

Β) Θέμα: αποδοχή απόφασης ένταξης του έργου: Οδοποιία Στύλια – Φαμήλα – Ριγάνι στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 -1013 προϋπολογισμός 595.000.000 ευρω


Δήμαρχος: Σε ότι αφορά το πρώτο θέμα πρέπει να πω ότι ο Δήμος είχε υποβάλλει έγκαιρα στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης πλήρη φάκελο με τα στοιχεία του δρόμου του θέματος και ήδη με την απόφαση του υπουργού που είναι στο φάκελο, Αγροτικής Ανάπτυξης του κυρίου Χατζηγάκη, αυτό το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και αφορά την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου.

Ξάνθης: Εμένα κύριοι συνάδελφοι με προβληματίζει η ημερομηνία, η συγκεκριμένη ημερομηνία σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου, δέκα ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες….
Δεν πιστεύω ότι συνεδριάζει Δημοτικό Συμβούλιο σε καμία περιοχή της χώρας, με θέματα που μπορούν να επηρεάσουν το φρόνημα των πολιτών…..
Θεωρώ λοιπόν ότι σκόπιμα μπήκε τέτοια ώρα σήμερα παραμονές ευρωεκλογών, με θέμα το μοίρασμα κονδυλίων, μου θυμίζει επιταγές Ράλλη 1981 και μου θυμίζει προσπάθεια, αλλοίωσης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και μου κινεί περιέργεια και κατάπληξη πως ο Δήμος γίνεται όργανο τέτοιων συμφερόντων…

Δενδραμής: Εμένα με κάλυψε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ο κ. Ξάνθης. Θέλω να πιστεύω ότι το έργο θα υλοποιηθεί και δεν είναι καμία «φωτοβολίδα» σαν το έργο αυτό της Μηλιάς που είχατε προαναγγείλει – ότι εντάχθηκε- προεκλογικά σε πρόγραμμα μάλιστα του δασαρχείου και απ΄ ότι γνωρίζω μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Όμως και εμένα πραγματικά με προβληματίζει η εμμονή να έρθει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν γνωρίζω αν κάποιοι για κάποιους συγκεκριμένους λόγους θέλουν να δώσουν κάτι στη σημερινή κυβέρνηση, είναι δικαίωμα τους, όμως είναι λυπηρό να εμπλέκουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτές τις διαδικασίες, είναι τουλάχιστον πρωτόγνωρο.

Αυτές είναι οι πρακτικές της δημοτικής αρχής του Δήμου Πυλήνης. Προεκλογικές υποσχέσεις για ανάπτυξη χωρίς αντίκρισμα…
Τα χρόνια πέρασαν αλλά έργο δεν είδαμε και ακόμη και σήμερα αναρωτιόμαστε γιατί τόσο προεκλογική βιασύνη……
Το μόνο που είδαμε είναι τσιμέντα σε αυλές και μάνδρες σε ιδιοκτησίες.
Αν αυτό δεν είναι συναλλαγή και ρουσφέτι τότε τι είναι;
Μπορεί άραγε στην Ελλάδα του 2010 οι ΟΤΑ να λειτουργούν με τέτοιες πρωτόγονες τακτικές;
Τα συμπεράσματα δικά σας;

Παραίτηση "βόμβα" από τη διεκδίκηση της δημαρχίας υπέβαλλε ο υποψήφιος δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Γιάννης Ψαράκης


ΠΡΟΣ: Γραμματέα Εθνικού Συμβουλίου
ΠΑΣΟΚ
κ. Μιχάλη Καρχιμάκη



Μεσολόγγι 26 Σεπτεμβρίου 2010


Όπως γνωρίζετε, προσφάτως η αρμόδια Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε, ότι, με στηρίζει ως υποψήφιο Δήμαρχο για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, αφού η αναμφισβήτητη υπεροχή μου καταγράφηκε στις δημοσκοπήσεις που διενήργησε το κίνημά μας, γεγονός που τιμούσε τη μέχρι σήμερα πορεία μου στα κοινά και γι αυτό το λόγο εξάλλου αποδέχθηκα τη στήριξη.

Ξεκινώντας την προσπάθεια δημιουργίας ευρύτερου μετώπου για την επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος αυτού, με σκοπό την ανασυγκρότηση και αναβάθμιση του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στα νέα δεδομένα και με δεδομένη επίσης την αίγλη του ιστορικού βάρους του, διαπίστωσα με ευχαρίστηση, την άμεση και ζεστή αποδοχή της υποψηφιότητάς μου απ’ όλη την κοινωνία και τους σκεπτόμενους πολίτες του νέου Δήμου.

Όμως, με έκπληξη και πικρία, κατά τη διαδρομή αυτή εισέπραξα και δέχθηκα εμφανή και υπόγειο πόλεμο –κατά κυριολεξία- από θεσμοθετημένα όργανα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τόσο της τοπικής αυτοδιοίκησης, όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, η δε ραδιουργία και το κλίμα νοσηρότητας που εκπέμπουν οι υποτιθέμενοι σύμμαχοί μου, ξεπερνούν κάθε όριο οργιώδους φαντασίας.

Επειδή η αξιοπρέπεια, το ήθος μου και η πολιτική μου μέχρι τώρα πορεία, δεν επιτρέπουν να ανεχθώ ή να συμβαδίσω με τη νοσηρή και προσβλητική για σκεπτόμενο άνθρωπο τακτική και στρατηγική ιδιοτελών και διαπλεκόμενων εγκεφάλων, με την παρούσα, σας δηλώνω ότι, αποσύρομαι οριστικά και αμετάκλητα από την υποψηφιότητα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου, προς διαφύλαξη της προσωπικής μου αξιοπρέπειας.
Με τιμή
Γιάννης Ψαράκης

26 Σεπ 2010

Στου κασίδη το κεφάλι,,,,,,,,,



Φωτιά έχουν πάρει τα τζιπ που οδηγούν οι δήμαρχοι Πυλήνης, Πλατάνου και Ναυπάκτου.
Φωτιά και οι μάνικες από τα βενζινάδικα.
Σάββατο πρωί είχαν πάει για καφέ, άλλος στην παραλία, άλλος στην πλατεία και άλλος ….
Μετά τους καφέδες τα τζιπ βγήκαν σεργιάνι για ψήφους.
Σκαφθείτε τι έχει να γίνει στις επόμενες 40 – 50 ημέρες μέχρι τις εκλογές!!!!!
Και όλα αυτά, στα κεφάλια των δημοτών.
Δυστυχώς αυτή η ασυδοσία και η προκλητικότητα φαίνεται ότι δεν θα σταματήσει αν δεν την πληρώσουν κάποιοι!!!!!
Βέβαια αυτοί που είναι υποψήφιοι και δεν είναι δήμαρχοι βρίσκονται σαφώς σε υποδεέστερη θέση αφού δυστυχώς θα τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους….
Εκτός και αν οι αρμόδιοι πάρουν μέτρα…..

ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


O επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου κ. Βασίλης Αντωνόπουλος απέσυρε σήμερα το πρωί την υποψηφιότητα του για τον Νέο Διευρυμένο Δήμο Αγρινίου και απεχώρησε.
Η πλειοψηφία των μελών της παράταξης διατρανώνει την αντίθεση της στην απόφαση του αυτή και συνεχίζει τον αγώνα της για την θεσμική ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την άρθρωση της τοπικής δημοκρατίας και την δημιουργία ενός Ανοιχτού, Βιώσιμου και Πολύκεντρου Δήμου Αγρινίου και ορίζει νέα σύσκεψη για την ανασυγκρότηση της παράταξης και την εκλογή του νέου επικεφαλής μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Γραφείο Τύπου

23 Σεπ 2010

Θα και θα και θα και θα ……. Και τα έργα στα χαρτιά.




Ο δρόμος από Μηλιά για Χόμορη – μετά από ενέργειες του Δημάρχου Πυλήνης- έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα και θα υλοποιηθεί μετά τις εκλογές του 2006!!!
Για το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο όλα είναι έτοιμα και ο επενδυτής άμεσα θα προχωρήσει στην ολοκλήρωση της επένδυσης και μάλιστα θα απασχολήσει και προσωπικό από το δήμο Πυλήνης.
Για το τυροκομείο είμαι λίγο επιφυλακτικός….
Και όλα αυτά μετά από «επίπονες» ενέργειες του Δημάρχου Πυλήνης.
Τα χρόνια πέρασαν και τελικά τίποτε από αυτά δεν έγινε στη Μηλιά. Και να ήταν μόνον αυτά!!!!!
Πολλές υποσχέσεις και ουσία μηδέν.
Αυτά συνέβαιναν – για 8 χρόνια - στο δήμο Πυλήνης.
Κάποιοι φώναζαν αλλά ποιος τους άκουγε!!!
Άραγε πως και δεν τα πήραν χαμπάρι οι αξιωματούχοι και τα ΜΜΕ στη Ναύπακτο;
Πολύ απλά οι αξιωματούχοι όπως πάντα «κοιμόντουσαν».
Τα ΜΜΕ λέτε να την έκαναν «γαργάρα» αντί πινακίου φακής;;;;;;;
Τα συμπεράσματα δικά σας….
Νεότερα στο επόμενο επεισόδιο…

22 Σεπ 2010

Η προανακριτική για Βατοπέδι κάλεσε Καραμανλή


Ομόφωνα αποφάσισαν το βράδυ της Τρίτης τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής όπου διερευνά το σκάνδαλο Βατοπεδίου την κλήση του πρώην πρωθυπουργού κ Κώστα Καραμανλή.
Το κείμενο της κλήτευσης που θα σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό θα αναφέρει τα εξής, « κ. Καραμανλή σας καλούμε να συμβάλετε με τη μαρτυρία σας στη διαλεύκανση της υπόθεσης και είμαστε στη διάθεση σας να προσδιορίσουμε από κοινού τον προσφορότερος τρόπο για τη συμβολή σας σε αυτή».
Να σημειωθεί πως, σύμφωνα με το σχετικό νόμο, ο κ. Καραμανλής ως πρώην πρωθυπουργός έχει τις επιπλέον επιλογές ,να καταθέσει στο χώρο που θα επιλέξει ο ίδιος ή να τοποθετηθεί με υπόμνημα.
ΠΗΓΉ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ IN

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ


«Σήμερα, ανακοινώνουμε μια γενναία ρύθμιση. Τραβάμε οριστικά μια γραμμή με το παρελθόν. Όχι για παραγραφή, αλλά για απελευθέρωση. Απελευθέρωση του επιχειρηματία από το παρελθόν. Απελευθέρωση των φορολογικών μηχανισμών από τις ανέλεγκτες χρήσεις. Όλο το παρελθόν. Μέχρι σήμερα.»

Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, Θεσσαλονίκη 11/9/2010

1. Γιατί ρύθμιση τώρα και ποια η διαφορά με το παρελθόν

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού γίνεται άμεσα πράξη με μια γενναία ρύθμιση, που καλεί τους πολίτες στην εκούσια κατάργηση των φορολογικών διαφορών του παρελθόντος. Καλούμε τους φορολογούμενους και τις φορολογικές αρχές να αφήσουν πίσω το παρελθόν και να χτίσουν στο παρόν και στο μέλλον μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και συνέπειας που θα διασφαλίζει την εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων από όλους τους πολίτες. Είναι μία «τελευταία ευκαιρία» για μία «νέα αρχή».

Σήμερα:

Έχουμε 2,5 εκατομμύρια ανέλεγκτες χρήσεις.
Έχουμε πάνω από 30 δισ. ευρώ που εκκρεμοδικούν στα δικαστήρια.
Έχουμε 150 χιλιάδες φορολογικές δίκες που εκκρεμούν.
Έχουμε 1,3 εκ. Έλληνες με ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Για να τελεσιδικήσει μια απόφαση στο δικαστήριο χρειάζονται επτά με δέκα χρόνια.
Κάθε χρόνο ελέγχονται λιγότερο από 3% των φορολογικών δηλώσεων.

Πρέπει να κάνουμε μία νέα αρχή, να γυρίσουμε σελίδα.

Δείξαμε όλους αυτούς τους μήνες με τις διασταυρώσεις, με τους ελέγχους, με τα πρόστιμα, ότι υπάρχει μία διαφορετική αντίληψη για τους φοροφυγάδες. Δείξαμε ότι μπορούμε και πιάνουμε όσους φοροδιαφεύγουν. Δείξαμε ότι βρίσκουμε όσους δεν αποδίδουν τους φόρους τους, τους πηγαίνουμε στη Δικαιοσύνη.

Ταυτόχρονα, αλλάζουμε ριζικά το πλαίσιο. Δημιουργούμε ένα νέο νομικό πλαίσιο, για να σταματήσουν να κρύβονται οι φοροφυγάδες πίσω από την ατέρμονη διαδικασία των εκκρεμών δικαστικών υποθέσεων. Και επειδή υπάρχουν όλες αυτές οι εκκρεμότητες, με έναν τρόπο τίμιο, δίκαιο καθαρίζουμε το παρελθόν και προχωράμε στο μέλλον.

Οι ρυθμίσεις εντάσσονται σε ένα εντελώς διαφοροποιημένο πλαίσιο φορολογικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα:

- Όσον αφορά στον προσδιορισμό της φοροδοτικής ικανότητας και του φόρου
- Στην αναδιάταξη του ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού του κράτους (επανασύσταση ΣΔΟΕ, αναδιοργάνωση ΔΟΥ)
- Στην απλή και ταχεία διαδικασία επίλυσης διαφορών που περιορίζει σε μεγάλο βαθμό το χρόνο εκκρεμοδικίας, αναστέλλει την πράξη της φορολογικής αρχής μόνο όπου πραγματικά υπάρχει ανάγκη και δεν ακυρώνει τις πράξεις της φορολογικής αρχής για επουσιώδεις και αβλαβείς τυπικές παραλείψεις
- Στην αυστηροποίηση του ισχύοντος ποινικού θεσμικού πλαισίου και αποσύνδεση της ποινικής από τη φορολογική δίκη
- Στην ενεργοποίηση των μηχανισμών διασταυρώσεων και αξιοποίηση των στοιχείων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων

Έτσι, δημιουργούμε με όλα τα παραπάνω ένα νέο περιβάλλον, τόσο για το κράτος, όσο και για τον φορολογούμενο πολίτη, που δικαιολογούν το κλείσιμο των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος σε μια λογική και δίκαιη βάση. Ο κρατικός μηχανισμός και οι φορολογούμενοι οφείλουν να επαναοριοθετήσουν τη σχέση τους από την αρχή του 2011.

Είναι απολύτως δικαιολογημένο, λοιπόν, να δοθεί σε όλους μια τελευταία ευκαιρία, και στη Δημόσια Διοίκηση, που ταλανίζεται ακόμα από χρόνιες παθογένειες, να κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες ανέλεγκτες υποθέσεις, για τις οποίες δεν υπήρχε η δυνατότητα πραγματικού ελέγχου. Ώστε να αφοσιωθεί από το 2011 στις ανέλεγκτες χρήσεις του παρελθόντος όσον αφορά στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και στον εφεξής έλεγχων των χρήσεων όλων των επιτηδευματιών και των επιχειρήσεων εντός του ίδιου ή του αμέσως επόμενου έτους.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να επαναπροσδιορίσουν τη σχέση τους με τη φορολογική τους υποχρέωση, συνειδητοποιώντας ότι η υποχρέωση καταβολής του φόρου, αποτελεί ύψιστη συνταγματική υποχρέωση, και η πολιτεία που στο παρελθόν αδρανούσε και έκλεινε τα μάτια, θα αξιώνει με αυστηρό, επίμονο και αποτελεσματικό τρόπο την απόδοση των φόρων.

Δίνουμε μια τελευταία ευκαιρία προς τους πολίτες να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους, κάτι που είναι εύλογο και δίκαιο.

Αυτή η ρύθμιση είναι απολύτως δικαιολογημένη, αν λάβει υπόψη κανείς τη δημοσιονομική κατάσταση, που υπαγορεύει ότι πρέπει οι πολίτες να συνεισφέρουν, ώστε να βγάλουν τη χώρα από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στο γεγονός, ότι πολλοί ήταν εκείνοι που δεν τακτοποιούσαν τις φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Κλείνουμε οριστικά με όλο το παρελθόν. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι χτίζουμε όλο το φορολογικό σύστημα από την αρχή. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Κάνουμε πράξη το αυτονόητο. Εφαρμόζουμε τους νόμους απαρέγκλιτα και δίκαια.


2. Τι αφορά η εκούσια ρύθμιση φορολογικών υποθέσεων

Στις ρυθμίσεις του νόμου θα υπαχθούν οι εκκρεμείς υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος και λοιπών φορολογικών αντικειμένων επιτηδευματιών, οι οποίες αφορούν διαχειριστικές περιόδους που έκλεισαν μέχρι 31-12-2009.

Στην διαδικασία εκούσιας κατάργησης φορολογικών εκκρεμοτήτων θα συμπεριληφθούν:

• οι ανέλεγκτες υποθέσεις με εξαίρεση αυτές των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων.
• οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα διοικητικά δικαστήρια α’ και β’ βαθμού δικαιοδοσίας εφόσον δεν έχουν συζητηθεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και
• οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.

Από αυτή τη ρύθμιση εξαιρούνται:

• Οι ανέλεγκτες υποθέσεις για τις οποίες υπάρχουν κατασχεμένα ανεπίσημα βιβλία ή στοιχεία, εκτός αν αυτά έχουν τύχει επεξεργασίας και έχουν εκδοθεί πράξεις επιβολής προστίμου Κ.Β.Σ.
• Οι υποθέσεις φορολογίας πλοίων, ακίνητης περιουσίας, μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μεταβίβασης ακινήτων και κληρονομιών - δωρεών - προικών - γονικών παροχών.
• Οι υποθέσεις που αφορούν επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο.
• Οι υποθέσεις επιτηδευματιών φυσικών προσώπων τα οποία με βάση τα στοιχεία του περιουσιολογίου έτους 2008 υπάγονται σε Φορολόγηση Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ).
• Οι εκδότες πλαστών τιμολογίων.

Οι ρυθμίσεις κατάργησης των φορολογικών εκκρεμοτήτων θα πραγματοποιηθούν με βάση:

• Τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος που υποβλήθηκε ανάλογα με τα δηλούμενα ακαθάριστα έσοδα.
• Το ποσό του κυρίου φόρου και του προστίμου που εκκρεμεί στα δικαστήρια, ανάλογα με το περιεχόμενο της τυχόν πρωτοβάθμιας απόφασης και
• Το ποσό του κυρίου φόρου ή προστίμου που έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο.

Η διαδικασία κατάργησης των εκκρεμοτήτων θα διενεργηθεί μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για τον μεγαλύτερο όγκο των υποθέσεων, με αποστολή προς τους ενδιαφερομένους εκκαθαριστικού σημειώματος.

Η εξόφληση του σημειώματος θα επιφέρει εκ του νόμου οριστική και αμετάκλητη επίλυση της διαφοράς και θα καταργεί τον έλεγχο, τη δίκη και τα τυχόν ληφθέντα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.



3. Τι αλλάζει στη φορολογία

Η Κυβέρνηση στους έντεκα μήνες διακυβέρνησης της χώρας έχει αποδείξει την αμετακίνητη βούλησή της για ένα δικαιότερο και αναλογικότερο φορολογικό σύστημα με διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ήδη έχει θεσπιστεί νέο θεσμικό πλαίσιο που αλλάζει ριζικά το πλαίσιο φορολόγησης και ενισχύει τις δυνατότητες του φορολογικού μηχανισμού να εντοπίζει και να ελέγχει τη φορολογητέα ύλη. Ειδικά:

• Το ΣΔΟΕ επανασυστήθηκε και ενισχύθηκε με δυνατότητες απευθείας επιβολής φορολογικών ποινών
• Καθιερώθηκαν οι έλεγχοι στη βάση διασταυρώσεων με βάση κριτήρια κινδύνου από τη ΓΓΠΣ
• Η ΓΓΠΣ αποκτά πρόσβαση σε κάθε βάση οικονομικών δεδομένων του Δημοσίου ώστε να υπάρχει δυνατότητα συγκέντρωσης και διασταύρωσης κάθε πληροφορίας με οικονομικό ενδιαφέρον.
• Καθιερώθηκαν τεκμήρια προσδιορισμού εισοδήματος, ώστε να μπορεί με βάση τα μέσα διαβίωσης να προσεγγίζεται το ελάχιστο δυνατό εισόδημα όλων των φορολογούμενων
• Πολλαπλασιάζονται και αξιοποιούνται τα δεδομένα – τραπεζικά και φορολογικά – από το εξωτερικό, στο πλαίσιο διεθνών συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας
• Από 1/1/2011 όλα τα τιμολόγια άνω των 3.000 ευρώ θα υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά
• Από 1/1/2011 όλες οι πληρωμές άνω των 1.500 ευρώ θα πραγματοποιούνται μόνο μέσω τραπεζικής συναλλαγής (πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, τραπεζική κατάθεση ή επιταγή)
• Όλες οι επαγγελματικές συναλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της μισθοδοσίας, θα γίνονται μόνο μέσω του τραπεζικού συστήματος

Οι αλλαγές αυτές στη φορολογία ακολουθούνται τον Οκτώβριο από ένα δεύτερο μεγάλο βήμα θεσμικών παρεμβάσεων, που χτυπά τη φοροδιαφυγή αλλάζοντας τη διαδικασία εκδίκασης των φορολογικών και τελωνειακών διαφορών από τα Διοικητικά Δικαστήρια και αναδιοργανώνει εκ βάθρων τη φορολογική διοίκηση.

Προχωράμε σε τέσσερις μείζονες θεσμικές αλλαγές στη διαδικασία εκδίκασης των φορολογικών και τελωνειακών διαφορών από τα Διοικητικά Δικαστήρια. Οι αλλαγές θα ενταχθούν στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Τροποποίηση του Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας:

• Η προσωρινή διαταγή που χορηγείται από το δικαστή στις φορολογικές και τελωνειακές δίκες οριοθετείται χρονικά. Αν ο δικαστής χορηγήσει προσωρινή διαταγή, αυτή θα έχει ισχύ για τριάντα (30) ημέρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να συζητηθεί η αίτηση αναστολής διαφορετικά η προσωρινή διαταγή παύει να ισχύει. Αν συζητηθεί μέσα στις 30 ημέρες η αίτηση αναστολής, η απόφαση του δικαστηρίου πρέπει να εκδοθεί επίσης μέσα σε τριάντα (30) ημέρες.

• Οριοθέτηση του βάρους απόδειξης και της εξουσίας του δικαστηρίου όταν δικάζει αναστολή με αντικείμενο φορολογική υπόθεση. Παύει η γενική αναστολή εκτέλεσης ολόκληρης της πράξης της φορολογικής αρχής, με την οποία αδρανοποιούνται με δικαστική απόφαση οι εισπρακτικοί μηχανισμοί. Οι εισπρακτικοί μηχανισμοί θα επιβάλλεται να δραστηριοποιηθούν προκειμένου να εισπράξουν την οφειλή, επιβάλλοντας αναγκαστικά μέτρα στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία (με εξαίρεση εκείνο ή εκείνα για τα οποία το δικαστήριο έκρινε ότι θα συνιστούσε ανεπανόρθωτη βλάβη κάτι τέτοιο).

• Μία δίκη ουσίας στις φορολογικές και τελωνειακές διαφορές. Διαφορές έως 150.000 ευρώ θα δικάζονται από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο. Θα επιτρέπεται μόνον αναίρεση. Διαφορές από 150.000 ευρώ και άνω θα δικάζονται σε πρώτο και τελευταίο βαθμό από το Διοικητικό Εφετείο. Αναίρεση επιτρέπεται. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα συντμηθεί ο απαράδεκτος σήμερα χρόνος εκκρεμοδικίας (8 έως 12 χρόνια) μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, κατά τα 2/3 του. Η τελεσίδικη απόφαση, δηλαδή, θα εκδίδεται το αργότερο μέσα σε 3 χρόνια από την κατάθεση της προσφυγής.

• Όχι δικαστική ακύρωση των πράξεων των φορολογικών αρχών για τυπικές και ανούσιες πλημμέλειες. Το Δικαστήριο πριν ακυρώσει την πράξη για τυπική πλημμέλεια ή για συγκεκριμένη παράλειψη, θα εξετάζει αν ο φορολογούμενος έπαθε κάποια βλάβη από την παράλειψη, και αν η βλάβη που έπαθε μπορεί να επανορθωθεί, μόνο με την ακύρωσή της και την επανάληψη της έκδοσης της. Αν δεν συντρέχουν αυτές οι προϋποθέσεις η πράξη της φορολογικής αρχής δεν θα ακυρώνεται και το δικαστήριο θα δικάζει στην ουσία της την προσφυγή.

Τελευταίο μεγάλο στοίχημα είναι η αποκατάσταση της σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ φορολογούμενου και φορολογικού συστήματος προχωρώντας:

• Στην αναδιοργάνωση των οικονομικών υπηρεσιών για να απελευθερωθούν πόροι, να στηριχθεί και να διευκολυνθεί το καθημερινό έργο των στελεχών και των υπαλλήλων του φορολογικού, ελεγκτικού και εισπρακτικού μηχανισμού.

• Θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2011 νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές προς τους φορολογούμενους για να μειωθεί το κόστος διαχείρισης των καθημερινών φορολογικών υποθέσεων και να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη επαφής των πολιτών με τις φορολογικές υπηρεσίες.

Η Κυβέρνηση προχωρά επίσης στην περαιτέρω διεύρυνση και αυστηροποίηση του υφιστάμενου ποινικού θεσμικού πλαισίου, έτσι ώστε η ποινική καταστολή των αδικημάτων της φοροδιαφυγής να είναι άμεση, δραστική και ανεξάρτητη από την εκδίκαση της φορολογικής διαφοράς.

Έτσι θα διακόψουμε οριστικά τη σχέση με το παρελθόν. Αν θέλουμε αναγνωρίσιμο και ελπιδοφόρο μέλλον δεν μπορούμε να παρατείνουμε το παρελθόν ή και το παρόν.

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων.


Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την καταγραφείσα καθυστέρηση στην υλοποίηση κατασκευής των νέων οδικών δικτύων Κορίνθου-Ρίου, Αντιρρίου-Ιωαννίνων και της παράκαμψης Αμβρακίας-Ακτίου.
Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι υποσχέσεις και οι διαπιστώσεις δεν γίνονται πλέον αποδεκτές από την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας ιδιαίτερα της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, διότι συνεχίζουν να βιώνουν την υπανάπτυξη και την ανεργία ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Επεσήμανε ότι για να επενδύσει κάποιος στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πρέπει να του παρέχεται πλήρες και ασφαλές οδικό δίκτυο. Το Πλατυγυάλι ένα σύγχρονο λιμάνι της Μεσογείου με μεγάλη ελεύθερη βιομηχανική και εμπορική ζώνη, παραμένει καθηλωμένο λόγω έλλειψης πρόσβασης στα οδικά δίκτυα.
Το πολιτικό σύστημα είναι υπόλογο απέναντι στις ελπίδες των τοπικών κοινωνιών οι οποίες ακόμα και σήμερα βιώνουν την υπανάπτυξη και συνεχίζουν να θρηνούν θανατηφόρα ατυχήματα.
Εν συνεχεία ο βουλευτής απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό, τον παρότρυνε να συγκρουστεί με το «τέρας» της γραφειοκρατίας, και με τις λογικές του, που καθυστερούν την πρόοδο των έργων (απαλλοτριώσεις, ζητήματα αρχαιολογίας και περιβαλλοντικοί όροι). Ενδεικτικά ανέφερε τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στην έκδοση αποφάσεων που αφορούν την ανάπτυξη.
Ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης στην άρση των εμποδίων υλοποίησης των νέων οδικών δικτύων, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραχωρησιούχους τόσο της Ιόνιας Οδού όσο και της παράκαμψης Αμβρακίας-Ακτίου να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των έργων.
Ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, απεδέχθη ότι οι ελλείψεις στη Δυτική Ελλάδα σε δημόσιες υποδομές και ειδικότερα σε οδικές υποδομές είναι πάρα πολύ μεγάλες, συγκρινόμενη και με την υπόλοιπη χώρα. Ανέφερε ότι, η Πολιτεία ήδη από το 2000 έδωσε βάρος στις υποδομές της Δυτικής Ελλάδος. Μία προσπάθεια την οποία συνεχίζει και τώρα με πολύ έντονους ρυθμούς και με πρόσθετα έργα η Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ., ειδικότερα σε θέματα οδικής ασφάλειας, στο περιφερειακό και επαρχιακό δίκτυο.
Εν συνεχεία δεσμεύτηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι η σημερινή Κυβέρνηση προχωρεί άμεσα στην απελευθέρωση τμημάτων του έργου, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια ώστε οι Εταιρείες να προχωρήσουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση τους.
Κλείνοντας το λόγο του ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί το συνολικό έργο των εν λόγω οδικών υποδομών.
Συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με θέμα την καταγραφείσα καθυστέρηση στην υλοποίηση κατασκευής των νέων οδικών δικτύων Κορίνθου-Ρίου, Αντιρρίου-Ιωαννίνων και της παράκαμψης Αμβρακίας-Ακτίου.
Ο κ. Κουρουμπλής υποστήριξε με ιδιαίτερη έμφαση ότι οι υποσχέσεις και οι διαπιστώσεις δεν γίνονται πλέον αποδεκτές από την κοινωνία της Δυτικής Ελλάδας ιδιαίτερα της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηπείρου, διότι συνεχίζουν να βιώνουν την υπανάπτυξη και την ανεργία ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Επεσήμανε ότι για να επενδύσει κάποιος στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, πρέπει να του παρέχεται πλήρες και ασφαλές οδικό δίκτυο. Το Πλατυγυάλι ένα σύγχρονο λιμάνι της Μεσογείου με μεγάλη ελεύθερη βιομηχανική και εμπορική ζώνη, παραμένει καθηλωμένο λόγω έλλειψης πρόσβασης στα οδικά δίκτυα.
Το πολιτικό σύστημα είναι υπόλογο απέναντι στις ελπίδες των τοπικών κοινωνιών οι οποίες ακόμα και σήμερα βιώνουν την υπανάπτυξη και συνεχίζουν να θρηνούν θανατηφόρα ατυχήματα.
Εν συνεχεία ο βουλευτής απευθυνόμενος στον παριστάμενο Υπουργό, τον παρότρυνε να συγκρουστεί με το «τέρας» της γραφειοκρατίας, και με τις λογικές του, που καθυστερούν την πρόοδο των έργων (απαλλοτριώσεις, ζητήματα αρχαιολογίας και περιβαλλοντικοί όροι). Ενδεικτικά ανέφερε τις μακροχρόνιες καθυστερήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας στην έκδοση αποφάσεων που αφορούν την ανάπτυξη.
Ζήτησε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης στην άρση των εμποδίων υλοποίησης των νέων οδικών δικτύων, δίνοντας τη δυνατότητα στους παραχωρησιούχους τόσο της Ιόνιας Οδού όσο και της παράκαμψης Αμβρακίας-Ακτίου να προχωρήσουν άμεσα στην υλοποίηση των έργων.
Ο Υφυπουργός κ. Ιωάννης Μαγκριώτης, απεδέχθη ότι οι ελλείψεις στη Δυτική Ελλάδα σε δημόσιες υποδομές και ειδικότερα σε οδικές υποδομές είναι πάρα πολύ μεγάλες, συγκρινόμενη και με την υπόλοιπη χώρα. Ανέφερε ότι, η Πολιτεία ήδη από το 2000 έδωσε βάρος στις υποδομές της Δυτικής Ελλάδος. Μία προσπάθεια την οποία συνεχίζει και τώρα με πολύ έντονους ρυθμούς και με πρόσθετα έργα η Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ., ειδικότερα σε θέματα οδικής ασφάλειας, στο περιφερειακό και επαρχιακό δίκτυο.
Εν συνεχεία δεσμεύτηκε ενώπιον του Κοινοβουλίου ότι η σημερινή Κυβέρνηση προχωρεί άμεσα στην απελευθέρωση τμημάτων του έργου, ξεπερνώντας τα όποια εμπόδια ώστε οι Εταιρείες να προχωρήσουν στην απρόσκοπτη υλοποίηση τους.
Κλείνοντας το λόγο του ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι έως το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί το συνολικό έργο των εν λόγω οδικών υποδομών.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Για ένα ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΙΩΣΙΜΟ
ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρουσιάζουμε σήμερα ένα πλαίσιο αρχών στόχων και προσανατολισμών που αφορούν στη θεσμική ενδυνάμωση και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Νέου Διευρυμένου Δήμου Αγρινίου.
Συμμετέχουμε ενεργά στη πολιτική ζωή της χώρας, διατηρούμε την πλήρη ιδεολογική και πολιτική μας αυτοτέλεια και όλοι ενωμένοι αγωνιζόμαστε, μαζί με την κοινωνία, για την ανεξαρτησία της αυτοδιοίκησης.
Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε μία δημιουργική συνεργασία με κάθε πολίτη ξεχωριστά, με κάθε Κοινωνική, Οικολογική, Αυτοδιοικητική Κίνηση και Συλλογικότητα, που θα αναλάβει ενεργό ρόλο, για τη δημιουργία ενός Ανοιχτού, Βιώσιμου και Πολύκεντρου Δήμου Αγρινίου και την υλοποίηση μιας εναλλακτικής πολιτικής Τοπικής Ανάπτυξης.
Θεωρούμε ότι η άσκηση μιας Δημοτικής Πολιτικής με βάση τις αρχές της Βιωσιμότητας, της χρηστής διοίκησης της νομιμότητας και της διαφάνειας είναι η μόνη εγγύηση για να γίνει ένα ποιοτικό άλμα στο Δήμο μας.
Με την συνδυαστική και ορθολογική αξιοποίηση των συγκριτικών – ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων του Νέου Δήμου, μπορούμε να καταστήσουμε το ΑΓΡΙΝΙΟ Πρότυπο Αναπτυξιακό, Πολιτιστικό και Αγρο -οικοτουριστικό Κέντρο της ευρύτερης Δυτικής Ελλάδας.
Βασική μας επιδίωξη επίσης είναι να μην μετατραπεί ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» σε όργανο επιτήρησης των δημοσιονομικών προσαρμογών του Μνημονίου που αποβλέπουν στην αποδυνάμωση όλων των Κοινωνικών Δομών και κρίσιμων Υπηρεσιών και Νομικών Προσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Υπερασπιζόμαστε και διεκδικούμε:

• Την ουσιαστική αποκέντρωση και περιφερειακή συγκρότηση του κράτους με αυτοδιοίκηση, τη πολιτική και διοικητική αυτοτέλεια και οικονομική αυτοδυναμία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοικησης τα δικαιώματα του πολίτη και το δημόσιο χαρακτήρα των ΟΤΑ.
• Την απαλλαγή της χώρας μας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του μνημονίου με την συμμετοχή μας στη διαμόρφωση μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση με την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου και την ανασυγκρότηση της οικονομίας σε πράσινη κατεύθυνση (Green New Deal).
Καλούμαστε να δώσουμε νόημα εκ νέου και συλλογικά στις έννοιες «γειτονιά», «κοινωνικές σχέσεις», «κανόνες λειτουργίας της πόλης», «αλληλοσεβασμός», «ευθύνη του πολίτη», «δημοκρατικές διαδικασίες» και «συλλογικές αποφάσεις».
Με τη διακήρυξη μας αυτή απευθυνόμαστε και στους νέους ανθρώπους και τους καλούμε να διεκδικήσουν, να ‘ρθουν στο προσκήνιο, με τη φρεσκάδα των ιδεών τους, το πνεύμα της αμφισβήτησης, την έφεση τους σε νέες πολιτικές οριοθετήσεις, αλλά προπαντός με την ανατρεπτική τους διάθεση.

Οι άξονες του προγράμματός μας, που θα εμπλουτιστούν και θα εξειδικευτούν σε συνεργασία με τις Οργανώσεις, τους Κοινωνικούς και Πολιτικούς Φορείς και τα πρόσωπα που θα το υποστηρίξουν, είναι:

* Η προστασία του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων με βιώσιμη χωροταξία και βιώσιμο αστικό περιβάλλον, με ορθή διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος και ήπια ανάπτυξη των ευπαθών οικοσυστημάτων, με την προώθηση των φιλικών προς το περιβάλλον Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την ανάπτυξη υποδομών διαχείρισης των υγρών και στερεών αποβλήτων.

* Η προστασία των Δημοσίων Αγαθών και των κοινόχρηστων χώρων από προωθούμενη συστηματικά ιδιωτικοποίηση τους.

* Η ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας με την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής μας.

* Η αντιμετώπιση της ανεργίας και της μετανάστευσης των νέων μας, με την αυτόνομη ανάπτυξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων

* Η ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης.

* Η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

* Η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών των πολιτών και η αναβάθμιση των αντίστοιχων υπηρεσιών. Η εισαγωγή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ) για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και των διοικητικών δυνατοτήτων του Δήμου μας με γνώμονα την αυξημένη αποτελεσματικότητα, την αποδοτικότητα, τον κοινωνικό έλεγχο και την διαφάνεια.

* Η βελτίωση των υποδομών και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της παιδείας, του πολιτισμού και του αθλητισμού.

Γκάλοπ και εκλογές


Απαγορεύεται τελικά η δημοσιοποίηση, σε Τύπο και ραδιοτηλεοπτικά μέσα, δημοσκοπήσεων που αναφέρονται σε συνδυασμούς και υποψηφίους, 15 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών και όχι μόνο το τελευταίο διήμερο πριν από την ψηφοφορία, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, έπειτα από σχετική ενημέρωση και από το υπουργείο Εσωτερικών, προχώρησε χθες σε διόρθωση της σχετικής Οδηγίας (αριθμ. 1/9.9.10) που είχε αποστείλει σε κανάλια και ραδιόφωνα.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Όλοι παρόντες στο Μοσχολιό ……


Βουλευτές, Νομάρχης, υποψήφιος Περιφερειάρχης, υποψήφιοι δήμαρχοι και τα όργανα του ΠΑΣΟΚ ήταν όλοι παρόντες στην ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Αγρινίου.
Η οικογένεια ΠΑΣΟΚ στήριξε σύσσωμη το παιδί της, τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες.
Τώρα πια είναι η πραγματικότητα θα τη δούμε στην πορεία.
Μπράβο σας, να δούμε στη Ναύπακτο θα έρθετε ή θα την κάνατε γαργάρα.
Εκτός και αν στο ΠΑΣΟΚ επιλέγουμε άλλα καρτ!!!!!!
Αλήθεια με τον «άσωτο υιό» τι θα κάνετε;

21 Σεπ 2010

Η διαφάνεια του .......


Επειδή προεκλογικά πολλά θα ακούσουμε για τη διαφάνεια, καλό θα είναι όπου «ακούμε πολλά κεράσια να παίρνουμε μικρό καλάθι».
Παραθέτουμε επιστολή Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Πυλήνης που για τρία χρόνια μάταια προσπαθούσε να του δοθούν τα αυτονόητα.
Δηλαδή αποφάσεις δημάρχου, αποφάσεις δημαρχιακής επιτροπής και άκουσον άκουσον τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου!!!!

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Στις δημοτικές εκλογές του 2006 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πυλήνης.
Με τις υπ΄ αρίθ΄ 29/01/2007 και 2-03-07 επιστολές μου (επισυνάπτονται) προς τον Δήμαρχο Πυλήνης ζήτησα την παραχώρηση των εγγράφων (αναλυτικά αυτά αναγράφονται στα αιτήματά μου) τα οποία είναι απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων μου.
Mετά από αναμονή και αφού ο Δήμαρχος Πυλήνης αρνήθηκε στην ουσία την παραχώρηση των αιτούμενων εγγράφων, προσέφυγα με την από 17/04/07 επιστολή μου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η οποία με το υπ΄ αρίθ΄ 8625+5412-10-5-07 έγγραφό προς το δήμαρχο Πυλήνης, ζητά την παραχώρηση των αιτούμενων στοιχείων τονίζοντας ότι αποτελεί υποχρέωση (επισυνάπτεται το έγγραφο).
Δυστυχώς και αυτή η εντολή δεν ευαισθητοποίησε τον δήμαρχο Πυλήνης ο οποίος δεν παραχώρησε τα αιτούμενα έγγραφα.
Η ανεξάρτητη αρχή Συνήγορος του Πολίτη και μετά από επανειλημμένες αρνήσεις του Δημάρχου να απαντήσει, ζήτησε και αυτός με την σειρά του την παραχώρηση των σχετικών εγγράφων (επισυνάπτεται η αλληλογραφία).
Όμως και πάλι ο δήμαρχος Πυλήνης αρνήθηκε την παραχώρηση των αιτούμενων εγγράφων.
Μετά και από αυτή την δυσάρεστη και πρωτοφανή εξέλιξη, επέλεξα το δρόμο της διαμαρτυρίας με την αποχώρηση μου -κάθε φορά- από τις συνεδριάσεις των δημοτικών Συμβουλίων, πιστεύοντας ότι ο Δήμαρχος επιτέλους θα παραχωρήσει τα αιτούμενα έγγραφα.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά έκανα λάθος.
Δύο χρόνια περιμένω την παραχώρηση των στοιχείων, τα οποία κρίνονται άκρως απαραίτητα για την άσκηση των καθηκόντων μου ως δημοτικός Σύμβουλος.
Δεν γνωρίζω αν οι υπεύθυνοι έχουν κάτι να κρύψουν, είναι αλήθεια όμως ότι, κάτω από αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες (με την μη παραχώρηση των έγγράφων) έλεγχος δεν είναι δυνατόν να γίνει, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ρόλο που οι νόμοι της πολιτείας δίνουν στους εκάστοτε αιρετούς δημοτικούς συμβούλους.
Ως ύστατη επιλογή, ζητώ τη συνδρομή σας ώστε τα έγγραφα να μου παραδοθούν έστω και σήμερα καθώς επίσης και να μου παραδίδονται ανελλιπώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου.
Πιστεύω ότι αποτελεί δημοκρατικό δικαίωμα η παραχώρηση των αιτούμενων στοιχείων σε κάθε δημότη και ειδικότερα σε δημοτικούς συμβούλους.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ευγενική σας ανταπόκριση

Επισυνάπτονται: α) Η από 29/01/2007 επιστολή μου προς το Δήμαρχο Πυλήνης
Β) η από 2/3/07 επιστολή προς το Δήμο Πυλήνης
Γ) η από 17/4 07 επιστολή μου προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, Συνήγορο του Πολίτη, εισαγγελέα Μεσολογγίου κ.λ.π.
Δ) Η από 10/03/07 απάντηση του Δήμου Πυλήνης.
Ε) Το υπ΄ αριθ΄ 8625+5412-10-5-07 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος
Ζ) Οι υπ΄ αρίθ΄ 7140/8-5-08, 7140.1/28-6-07,7140.2/27-9-07,7140.3/31-10-07 επιστολές της Ανεξάρτητης αρχής Συνήγορος του Πολίτη
Η) Η υπ΄ αρίθ΄5760/2-8-07 επιστολή από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

ΣΙΜΟΥ 26/11/08
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΝΗΣ

Για την ιστορία και τη δημοκρατία η εντολή της εισαγγελέα Μεσολογγίου για άμεση παράδοση των ζητούμενων «χάθηκε» για μήνες- κατά πάγια τακτική- από τον Δήμαρχο Πυλήνης, και «εμφανίστηκε» όταν ο δημοτικός σύμβουλος επανήλθε διαμαρτυρόμενος στην εισαγγελία Μεσολογγίου!!!!!!
Μεσαίωνας με μελανές καταστάσεις που παραπέμπουν σε άλλες εποχές!!!!!!!
Αλήθεια πόσο τιμάτε η σιωπή αυτών που υποτίθεται ότι αγωνίζονται για την ενημέρωση και τη διαφάνεια;;;;;;;

20 Σεπ 2010

Νταουσάνης και με τη βούλα του ΠΑΣΟΚ



Επιτέλους το σίριαλ έλαβε τέλος.
Υποψήφιος δήμαρχος Ναυπακτίας με την στήριξη του ΠΑΣΟΚ είναι από σήμερα και επίσημα ο Γιάννης Νταουσάνης.
Δεν είναι ώρα για ευθύνες και εσωστρέφειες είναι ώρα για αγώνα και δουλειά.
Παρά τις όποιες πικρίες και διαφωνίες, θα πρέπει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξουν στην πράξη ότι μπορούν να αγωνιστούν για το καλό του τόπου.
ΔΗΜΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΓΡΑΦΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Θόδωρος Μπαμπαλής
ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Πέτρος Βαφίνης
ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ηλίας Γιαννακάκος
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μιχάλης Βλαχόπουλος
ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ξενοφών Μανιατογιάννης
ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Κόκορης
ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Μανώλης Σταυρακάκης
ΔΕΛΦΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Απόστολος Καραχάλιος
ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Μπουροδήμος
ΔΡΑΜΑΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ Κυριάκος Χαρακίδης
ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Βασίλης Τόλης
ΖΙΤΣΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Δημήτρης Ρογκότης
ΗΛΙΔΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Λυμπέρης
ΙΚΑΡΙΑΣ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Χρήστος Σταυρινάδης
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αντώνης Καμπάκης
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Θεοδόσης Μπακογλίδης
ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Θόδωρος Μπρεδήμας
ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Νίκος Μηλιώτης
ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Αλέξανδρος Χρυσός
ΚΕΡΚΥΡΑΣ - ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Χρύσανθος Σαρλής
ΚΩ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Γιώργος Κυρίτσης
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημήτρης Λουκάς
ΛΕΡΟΥ - ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Μιχάλης Κόλιας
ΛΕΣΒΟΥ - ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Παντελής Πατερέλης
ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πρόδρομος Ενωτιάδης
ΜΕΣΣΗΝΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Νίκος Τζώρτζης
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ - ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γιάννης Νταουσάνης
ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ - ΑΤΤΙΚΗΣ Γιώργος Ιωακειμίδης
ΠΑΛΑΜΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Κώστας Παπακυρίτσης
ΠΑΠΑΓΟΥ- ΧΟΛΑΡΓΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Πάνος Δεμερτζής
ΠΑΡΓΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ Θανάσης Λιόλιος
ΠΕΝΤΕΛΗΣ - ΑΤΤΙΚΗΣ Δημοσθένης Παπακωνσταντίνου
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Κώστας Λαλένης
ΣΕΡΡΩΝ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Στέφανος Φωτιάδης
ΣΤΥΛΙΔΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Νίκος Παπαδής
ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Νίκος Δελφάκης
ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΑΤΤΙΚΗΣ Ευστάθιος Ανδριόπουλος
ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Μαυρουδής Μηντσιούδης
ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Χρήστος Παγώνης
Πηγή: www.aftodioikisi.gr

19 Σεπ 2010

Eνας στους τέσσερις Ελληνες γυρίζει οριστικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα...και καλά κάνει!


Μεγάλη απαγοήτευση του εκλογικού σώματος από τη σημερινή πολιτική κατάσταση που έχει οδηγήσει σε αδιέξοδα την κοινωνία, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους τέσσερις Ελληνες γυρίζει οριστικά την πλάτη στο πολιτικό σύστημα, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται σταθερά με διαφορά 9 μονάδες από τη ΝΔ...


Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 34,6%, έναντι 25,6% της ΝΔ και ακολουθούν ΚΚΕ 8,9%, ΛΑΟΣ 5,7%, Σύριζα 3,4 και Δημοκρατική Αριστερά 3%.

Τα οικονομικά των υπό συνένωση δήμων


Επειδή πολλοί από τους υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου δεν αναφέρονται για το πώς θα ξεκαθαριστούν τα οικονομικά των υπό ένωση δήμων, με αποτέλεσμα οι δημότες να έχουν μαύρα μεσάνυχτα σημειώνουμε ότι:
Τα στοιχεία του κάθε δήμου θα ελεγχθούν ξεχωριστά μέχρι 31-12-10, πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε «προβληματικός» δήμος που μπαίνει σε μια συνένωση δε θα μοιράζει τα οικονομικά του βάρη του στους άλλους δήμου με τους οποίους συνενώνεται.
Άραγε οι υποψήφιοι το γνωρίζουν ή έχουν και αυτοί μεσάνυχτα;

Τα «μαύρα» των εκλογών



Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι το κόστος, ιδιαίτερα στις τοπικές εκλογές, επιβαρύνεται από έξοδα που εντάσσονται στο «μαύρο» ταμείο των υποψηφίων. Ένα σημαντικό κονδύλι καταλήγει και σε τοπικά ΜΜΕ, εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, για την προβολή των υποψηφίων. «οι υποψήφιοι δεν μπορούν να δηλώσουν τα πραγματικά τους έξοδα και τα ΜΜΕ βολεύονται με το αφορολόγητο χρήμα».
Δεν λείπουν βέβαια και οι «ταρίφες» για την προβολή των υποψηφίων. «σε αυτοδιοικητικές εκλογές είναι καλύτερα τα πράγματα. Στις βουλευτικές «εκτοξεύεται το κόστος» έχουν τονίσει κατά καιρούς σε καθημερινές εφημερίδες, υποψήφιοι που δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και στα δυο πεδία. «χρήματα που δίνονται κάτω από το τραπέζι για την προβολή του εν δυνάμει βουλευτή, δημάρχου ή συμβούλου.
Σχεδόν καμία από τις συνεντεύξεις – όπως κατά κόρον έχει δημοσιευτεί -είναι αποτέλεσμα δημοσιογραφικής παραγωγής.
Μήπως έχουν δίκιο αυτοί που λένε ότι όσο πιο λίγο βλέπεις τηλεόραση και διαβάζεις εφημερίδες τόσο πιο αντικειμενική άποψη έχεις;

Κοινή Υπουργική Απόφαση για εκλογικές δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

Κοινή Υπουργική Απόφαση, σχετικά με τον καθορισμό κατηγοριών των παροχών και διευκολύνσεων, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι παροχές και διευκολύνσεις, που αποτιμώνται σε χρήμα και συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες των συνδυασμών και των υποψηφίων κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτελούν η διάθεση ή παραχώρηση δωρεάν ή με μειωμένο αντάλλαγμα αγαθών και υπηρεσιών.

Αυτές οι παροχές αφορούν τη χρήση από τους συνδυασμούς ακινήτων ως εκλογικών κέντρων για όσο χρόνο χρησιμοποιηθούν, τη χρήση από τους συνδυασμούς αιθουσών ή άλλων κλειστών χώρων χωρητικότητας άνω των 500 ατόμων για διοργάνωση εκδηλώσεων, την έκδοση εντύπων προεκλογικού περιεχομένου και τα ταχυδρομικά τέλη για την αποστολή τους, την καταχώρηση και προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων στον Τύπο κλπ, καθώς και τη χρησιμοποίηση υπηρεσιών που παρέχονται από επιχειρήσεις διαφημίσεων και δημοσίων σχέσεων.

Όπως επισημαίνεται στην απόφαση, η αξία των υπηρεσιών αποτιμάται ως εξής:

1. Το συνολικό μίσθωμα για τη χρήση ακινήτων ως εκλογικών κέντρων καθορίζεται με βάση τον ΟΤΑ στο οποίο βρίσκεται το ακίνητο ως ακολούθως:

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό μέχρι 25.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 4.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 25.001 έως 50.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 7.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 50.001 έως 75.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 10.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό από 75.001 έως 100.000 κατοίκους η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 12.000€

• Σε ΟΤΑ με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων η δαπάνη μίσθωσης προσδιορίζεται σε 15.000€

2. Τίμημα για την καταχώρηση μηνυμάτων θεωρείται το ποσό που προκύπτει από τον τιμοκατάλογο που υποβλήθηκε από το ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό ή από το έντυπο (εφημερίδα ή περιοδικό).

Τα ποσά που προκύπτουν από την κατά τις παραπάνω παραγράφους αποτίμηση, περιλαμβάνονται στα βιβλία εσόδων - δαπανών των συνδυασμών και στις αναλυτικές και συγκεντρωτικές καταστάσεις των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών καθώς και των υπόχρεων υποψηφίων.

Πηγη: κathimerini.gr- ΑΠΕ

18 Σεπ 2010

Κάτω από το τραπέζι

Πριν 4 χρόνια και μερικές μέρες πριν τις εκλογές του 2006 ο τότε βουλευτής του ΣΥΝ και σημερινός αρχηγός της Ανανεωτική Δημοκρατικής Αριστεράς κατέθεσε επερώτηση στο κοινοβούλιο για τα κακώς κείμενα στο Δήμο Πυλήνης, επί δημαρχίας Γεωργίου Σταθόπουλου!!!!!
Την επερώτηση δημοσίευσε- όπως ήταν φυσικό- η εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ «σύμμαχος» και αυτή της διαφάνεια και της αξιοπιστίας!!!!!!!
Λέτε να έγινε σκόπιμα ώστε να στηριχθεί ο έτερος τότε υποψήφιος στο Δήμο Πυλήνης;
Τα χρόνια πέρασαν και από ότι γνωρίζουμε οι τότε «ύποπτοι» αθωώθηκαν πανηγυρικά!!!!!
Λέτε η Ανανεωτική Δημοκρατική Αριστερά να βγάλει καμία ανακοίνωση;
Αυτό βέβαια κανείς δεν το ανέφερε και οι λόγοι και εδώ γνωστοί.
Η σκοπιμότητα προπορεύεται και εδώ της αλήθειας
Η «Ομερτά» ξέρετε πόσο στοιχίζει;
Με ένα 50ευρω σήμερα μπορείς να αγοράσεις και συνειδήσεις ακόμη.
Σκεφτείτε πριν 4 χρόνια.
Πενήντα ευρώ και σε βγάζουν «κούκλο» στο γυαλί και στο χαρτί.
Βέβαια ότι λάμπει δεν είναι χρυσός.
Λέτε να «σκάσει» και τώρα καμία επερώτηση;
Τώρα άραγε φτάνει μια επερώτηση;
Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται τώρα τελευταία για «συμφωνίες» που ήταν και η πραγματική αιτία για να μην δοθεί ή να δοθεί στο παρά πέντε στήριξη από το ΠΑΣΟΚ.
Τα αρμόδια όργανα και οι βουλευτές γνωρίζουν κάτι και κάνουν τον Κινέζο;

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ!!!!!!!!!


ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ε.Σ. ΠΑΣΟΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΝΟΜΟΥ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Ναύπακτος, 18 Σεπτεμβρίου 2010

Κυρίες και Κύριοι,
Υπέβαλα τον εαυτό μου στη διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίου για τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στη Ναύπακτο.
Για λόγους που δεν είναι του παρόντος να κατατεθούν, είναι πλέον πασιφανές πως η διαδικασία αυτή κατέληξε σε φιάσκο. Αυτό εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την επιτροπή και τα τοπικά και περιφερειακά όργανα του κόμματος, όσο και εμάς τους υποψηφίους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τρεις εκ των πέντε υποψηφίων αποχώρησαν από τη διαδικασία, με καταγγελίες.
Με τις πιο πάνω διαπιστώσεις, με αίσθημα ευθύνης και σεβόμενος τον εαυτό μου, είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι το χρίσμα υποψηφίου στο Δήμο Ναυπακτίας, είναι άνευ ουσιαστικής αξίας πλέον. Σε απλά ελληνικά, η εκλογή Δημάρχου στο Δήμο με στήριξη του ΠΑΣΟΚ είναι πλέον αδύνατη.
Επειδή όμως μου φαίνεται αδιανόητο για το ΠΑΣΟΚ (που κατέγραψε στις τελευταίες εθνικές εκλογές ποσοστό 50% στο Δήμο Ναυπακτίας), να βρεθεί άνευ υποψηφίου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, η πρότασή μου, με όποια αξία έχει, είναι να χρισθεί άμεσα υποψήφιος και μάλιστα τρίτο πρόσωπο, πέρα από τους υποψήφιους, που άλλωστε ενώπιόν σας αντάλλαξαν μεταξύ τους τόσα και τόσα απαξιωτικά επίθετα. Εξυπακούεται πως αυτό το τρίτο πρόσωπο, δεν θα πρέπει να είναι επίσης συνεργάτης ή στενός πολιτικός φίλος ενός εκ των υποψηφίων, γιατί τότε το αποτέλεσμα θα’ ναι το ίδιο.
Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, θα μπορούσα να αναφέρω τέσσερα πρόσωπα με την πιο κάτω σειρά προτεραιότητας:
1. Φώτης Αρβανίτης:
Άνθρωπος αυτοδημιούργητος (από εργαζόμενος σε υπεραστικό λεωφορείο αξιώθηκε να γίνει Βουλευτής Φωκίδας με το ΠΑΣΟΚ). Δυναμικός, επιχειρηματίας με οικοδομικές και άλλες δραστηριότητες στην περιοχή, με πολλούς φίλους στους κύκλους των μηχανικών και οικοδόμων στη Ναύπακτο, με στήριξη από τον νυν Νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας Θύμιο Σώκο (συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλο και οι δυο), με οικονομική άνεση και πολιτικό λόγο πρώτης γραμμής.

2. Ζέφη Δημαδάμα:
Δις υποψήφια Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, διδακτικό προσωπικό (407) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, μέλος πολλών επιτροπών και τομέων του ΠΑΣΟΚ, Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Μελετών Εύξεινου Πόντου στο ΥΠΕΞ και Γραμματέας του Τομέα Γυναικών ΠΑΣΟΚ. Βιωματικά γνώστης της Ναυπακτίας και των προβλημάτων της.

3. Θωμάς Κοτρωνιάς:
Απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας, χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αποδοτίας και νυν Δήμαρχος Αποδοτίας μετά την προ μηνών παραίτηση και αποχώρηση του εκλεγέντος το 2006 Δημάρχου κ. Βασίλη Σούζα. Άνθρωπος δραστήριος, με πολιτική άποψη και δυνατό πολιτικό λόγο. Αχίλλειος πτέρνα του για την περίσταση: η άποψή του για δημιουργία ξεχωριστού Δήμου Ορεινών Όγκων Ναυπακτίας.

4. Θύμιος Σώκος:
Δήμαρχος Αγρινίου για 12 χρόνια και νυν Νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας. Απρόθυμος κατά την εκτίμησή μου να γίνει Αντιπεριφερειάρχης, άρα προς το παρόν άνευ άλλου ορατού πολιτικού ρόλου. Άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία για τη Ναύπακτο, ευαισθησία που καταγράφηκε κατά την θητεία του ως Νομάρχης, με πολλές και αποτελεσματικές παρεμβάσεις και δράσεις. Ως στενός του συνεργάτης (Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου), μπορώ ανεπιφύλακτα να πω πως είναι ο μάλλον ενδεδειγμένος , μολονότι λόγω μη εντοπιότητας είμαι υποχρεωμένος να τον κατατάξω τέταρτο στη λίστα.

Μιλάμε για στελέχη πρώτης γραμμής, που πρόσφεραν στο ΠΑΣΟΚ και που το ΠΑΣΟΚ του πρόσφερε αναγνωρισιμότητα προβολή κλπ, κλπ. Πρόσωπα που θα μπορούσαν άνετα να προσφερθούν για την αξιοπρεπή εμφάνιση του κόμματος στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
Περιττό να δηλώσω, πως σε περίπτωση που η πρότασή μου θα γίνει αποδεκτή, θα στηρίξω σθεναρά την υποψηφιότητα ενός εκ των ανωτέρω.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Στάθης Λουκόπουλος

17 Σεπ 2010

ΕΠΙΣΗΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ Ο ΚΟΝΙΔΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε αυτές τις εκλογές θα είμαστε παρόντες. Με τρόπο δυναμικό για ολόκληρη τη Ναυπακτία, όπως το ορίζουν οι ανάγκες του τόπου, όπως εναγωνίως επιζητούν οι συμπολίτες μας.

Ο πολιτικός- αυτοδιοικητικός μας στόχος είναι σαφής. Να καταδικαστεί η σημερινή διοίκηση του χρέους των 7 εκατ ευρώ, η διοίκηση που κράτησε 2 χρόνια κλειστή την πολεοδομία, γυρνώντας ταυτόχρονα την πλάτη στα μεγάλα προβλήματα της πόλης.

Ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνω πρωτοβουλία και συζητάω με τη δημοτική μου ομάδα, αλλά και με αυτοδιοικητικά στελέχη από ολόκληρη τη Ναυπακτία. Ζητούμενο για όλους μας η μέγιστη δυνατή συσπείρωση.

Τα χρίσματα δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Η κοινωνία περιμένει την πρότασή μας κι εμείς οφείλουμε και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ζητώ από όλους να δυναμώσουν την προσπάθειά μας έχοντας τα βλέμματά μας στραμμένα, αποκλειστικά και μόνο, στο πως Ναυπακτία θα βγει κερδισμένη.

Ήδη είμαστε στη διαδικασία συγκρότησης ψηφοδελτίου που θα εγγυηθεί όλα τα παραπάνω. Σύντομα θα το θέσουμε στην κρίση όλων των συνδημοτών μας.
Προσωπικά και σε ότι με αφορά, σε απάντηση όλων αυτών που “ανησυχούν” για το τι θα κάνω σ’ αυτές τις εκλογές, δηλώνω ξεκάθαρα ότι ναι, θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος.

Κώστας Κονίδας
Επικεφαλής Νέας Δημοτικής Πνοής

16 Σεπ 2010

Φωτιές στα μπατζάκια Καραμανλή


Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010
Της ΑΛΙΚΗΣ ΜΑΤΣΗ
Κ. ΠΕΛΕΚΗ: ΥΠΗΡΞΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ * ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΣΕ ΟΣΟΥΣ «ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ»
Ρουκέτες μεγατόνων κατά του τέως πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή και του άμεσου περιβάλλοντός του, δηλαδή των Θ. Ρουσόπουλου και Γ. Αγγέλου, εξαπέλυσε χθες, κατά την τρίτη κατάθεσή της -τη φορά αυτή στην επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης- η συμβολαιογράφος και σύζυγος του πρώην υπουργού Γ. Βουλγαράκη, Κατερίνα Πελέκη.
Ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγόρησε τον τέως πρωθυπουργό ότι «δεν φοράει παντελόνια» και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του για πολιτικές αποφάσεις που εκπορεύτηκαν από το γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και απλώς υλοποιήθηκαν από τους καθ'ύλην αρμόδιους υπουργούς.

Είπε επί λέξει η Κατερίνα Πελέκη στη συνομιλία της με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, αμέσως μετά την κατάθεσή της στην επιτροπή: «Προφανώς υπήρξε κεντρική πολιτική απόφαση που ελήφθη με ευθύνη του πρωθυπουργού και μεταβιβάστηκε στους υπουργούς Μπασιάκο, Κιλτίδη, Κοντό και Δούκα, από τους καθ' ύλην αρμοδίους, δηλαδή τον Θ. Ρουσόπουλο και τον διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού (εννοεί τον Γ. Αγγέλου).

Εγώ ξέρω ότι οι άντρες φοράνε παντελόνια και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, όπως τις αναλαμβάνω κι εγώ που δεν φοράω».

Εμφανώς εκνευρισμένη η κυρία Πελέκη απεφάνθη εις επίρρωσιν αυτών ότι «θα έπρεπε να βγει ο τέως πρωθυπουργός και να παραδεχτεί ότι υπήρξε κυβερνητική απόφαση και να καλέσει πέντε οίκους να αξιολογήσουν αν κέρδισε ή έχασε το Ελληνικό Δημόσιο».

Πάντως το κράτος κατά την εκτίμησή της, «δεν έχασε», αφού το Βατοπέδι «δεν είναι σκάνδαλο», αλλά «υπόθεση, αφού δεν έχει αποδειχτεί κέρδος ή ζημία του Δημοσίου».

Γι' αυτό και «δεν την ενδιαφέρει η εκτίμηση που έχει εκφράσει η Ρηγίλλης», αλλά «θα ήθελε κάποτε να μιλήσει ο Καραμανλής γι' αυτό το θέμα».

Σημειώνεται ότι κύκλοι του τέως πρωθυπουργού εξέφραζαν έντονη δυσαρέσκεια για τα λεγόμενά της χθες το βράδυ, ενώ σημείωναν ότι η αλήθεια βρίσκεται στην κατάθεση Αγγέλου.

Το αποτέλεσμα ωστόσο, πάντα κατά τη συμβολαιογράφο, η οποία είχε κληθεί από τη Δικαιοσύνη ως ύποπτη για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, λόγω του ότι συνέταξε τα περισσότερα συμβόλαια ανταλλαγών με τη μονή κυρίως στην περιοχή της Ουρανούπολης, είναι «να είναι κατηγορούμενος ο κορμός του ελληνικού κράτους (γνωμοδοτικά συμβούλια, ΚΕΔ κ.λπ.) και όχι οι πραγματικά υπεύθυνοι».

Πιο παραστατικά πάντως το διατύπωσε στον σύζυγό της Γ. Βουλγαράκη, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του μόλις εξήλθε από την επιτροπή. Αυτήκοοι μάρτυρες τη φέρουν να του έχει πει ότι «έχουμε βρεθεί κατηγορούμενοι κι όλοι όσοι πήραν τις αποφάσεις κοιτάνε απ' έξω».

Για τον ίδιο είπε ότι το άφησε στη διακριτική της ευχέρεια να μιλήσει, όπως τελικά μίλησε. Τη δε αφορμή να εκμανεί, στην τρίτη της κατάθεση -στις δύο προηγούμενες στις ισάριθμες εξεταστικές επιτροπές ήταν πολύ χαμηλότερων τόνων και πάντως δεν είχε καν αναφέρει τον Κ. Καραμανλή- την πήρε από έναν... ταξιτζή, ο οποίος είπε μόλις χθες σε φίλη της ότι «η Πελέκη έφαγε εκατομμύρια».

«Να ανοιχτούν οι λογαριασμοί μου και του συζύγου» ζήτησε η σύζυγος Βουλγαράκη, για να προσθέσει ότι «υφίσταται πολιτική δίωξη» και ότι «δεν θα την ξέραμε αν δεν ήταν γυναίκα του Γιώργου».*

ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
«Παραλήρημα»

Σφοδρή ήταν η ενόχληση Καραμανλή για την κατάθεση της Πελέκη.

Αντέδρασε μέσω του στενού του συνεργάτη Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος μέσω κύκλων διέψευσε τη συμβολαιογράφο και δήλωσε ότι «η μόνη αλήθεια είναι αυτή που περιέχεται σε ό,τι έχει καταθέσει ο ίδιος, όπου το έχει καταθέσει», εννοώντας τις εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και τη Δικαιοσύνη. Πολιτικοί φίλοι τού τέως πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τα όσα είπε για όσους φορούν παντελόνια, μίλησαν για «παραλήρημα» της συζύγου του πρώην υπουργού. «Ας κοιτάξει ό,τι αφορά την ίδια και να μην ανακατεύει άλλους, ούτε να ανακατεύεται σε θέματα που αγνοεί». Αργά το βράδυ ο Θ. Ρουσόπουλος δήλωσε στην «Ε» ότι σε ό,τι αφορά τον ίδιο τα έχει καταθέσει στις δύο εξεταστικές επιτροπές.

15 Σεπ 2010

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ:Η μυρωδιά του χρήματος απλώνεται και απαιτεί να εξαγοράσει υποψηφιότητες και ψήφους.



Την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου παραβρέθηκα στο δ.σ. της ΑΙΤΩΛΙΚΗΣ όπου και αναγνώστηκε προηγούμενη επιστολή μου προς το δ.σ. Επανέλαβα ότι η επιστολή – πρόσκληση που μου απηύθυνε η εταιρεία, γράφτηκε σε καθαρά ανακριτικό ύφος, δεν απευθυνόταν σε μένα και ζήτησα από το δ.σ. να επανορθώσει, εφ’ όσον πρώτα ακούσει τις βιντεοσκοπημένες δηλώσεις μου για το θέμα. Μου δηλώθηκε ότι η επιστολή – πρόσκληση όντως δεν έπρεπε να απευθύνεται σε μένα και ότι όταν γράφτηκε δεν είχαν πλήρη γνώση των δηλώσεών μου. Επίσης δέχθηκαν να αποσύρουν προηγούμενες δηλώσεις τους στο δ.σ. της εταιρείας που είτε ήταν προσβλητικές, είτε ενέπλεκαν την εταιρεία στην προεκλογική διαμάχη.

Επιπλέον δήλωσα πως επιμένω στην τοποθέτησή μου ότι στην θέση των κ. Μπουλέ και κ. Παπαθανάση θα είχα υποβάλλει την παραίτησή μου (μετά την προτροπή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων) και πως αυτό είναι μια βαθιά πολιτική θέση για να προφυλάξω την εταιρεία αλλά και την ποιότητα του προεκλογικού αγώνα.

Στην λογική της έντασης επέμειναν μόνο οι κ. Μπουλές και κ. Αγγελής που επέμειναν να με εγκαλούν για πράγματα που ποτέ δεν είπα. Με εγκαλούσαν ακόμη και για το ότι οι παρατάξεις του δήμου Ναυπάκτου έχουμε συνηθίσει να συζητάμε μεταξύ μας πριν τα δημοτικά συμβούλια διερευνώντας τις δυνατότητες σύγκλισης ή και διατύπωσης κοινών απόψεων. Τους δήλωσα πως αυτού του είδους οι συζητήσεις θα συνεχίσουν να συμβαίνουν και πάντα υπό το φως της δημοσιότητας (όσον αφορά στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ), σε αντίθεση με πρακτικές (μηνύσεις κλπ) που ακολουθήθηκαν σε άλλα δημοτικά συμβούλια (πχ Πυλήνη).

Σε κάθε περίπτωση ζήτησα να μπει τελεία σε αυτού του είδους τις διαμάχες και η πλειοψηφία του δ.σ. το δέχθηκε.
Τέλος μένω ικανοποιημένος από την τελική εξέλιξη της υπόθεσης, αφού οι παραιτήσεις των κ. Μπουλέ και κ. Παπαθανάση έγιναν αποδεκτές.

Σε κάθε περίπτωση όμως παραμένει ανοικτό, για να μην πω ορθάνοικτο το θέμα που αρχικά είχα θέσει στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπάκτου. Αυτό της ποιότητας του προεκλογικού αγώνα.

Κλείνουμε τα μάτια αν αυτό το περιορίζουμε μόνο στην ΑΙΤΩΛΙΚΗ και τις παραιτήσεις. Για όποιον έχει τα μάτια του και τα αυτιά του ανοικτά βλέπει γύρω του τα ρουσφέτια, τις μικροεξυπηρετήσεις και τις μάντρες των ιδιωτών με δημοτικό χρήμα.

Μήπως κάποια ταξίματα κρύβονται πίσω από το ότι αργούν να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα για την επιλογή προσωπικού στο ΚΕΠ; Για το θέμα μάλιστα έχει παρέμβει και ο συνήγορος του πολίτη. Αλλά ποιος τον ακούει; Προέχει η πολιτική επιβίωση των αιρετών που αντιμετωπίζουν το δήμο Ναυπάκτου σαν τσιφλίκι τους. Και βέβαια τα χειρότερα δεν είναι αυτά. Η μυρωδιά του χρήματος απλώνεται και απαιτεί να εξαγοράσει υποψηφιότητες και ψήφους. Είπαμε σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν αποδείξεις, γιατί κανείς δεν κόβει απόδειξη ούτε αποδίδει ΦΠΑ, αλλά δεν πρέπει ως κοινωνία να αντισταθούμε ακόμη και στην υποψία της εξαγοράς; Δεν πρέπει να παρθούν πολιτικές πρωτοβουλίες που να αναδεικνύουν τα ζητήματα αυτά. Εμείς πάντως στην ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ θα συνεχίσουμε καθαρά και έξω από μηχανισμούς. Πιστεύουμε δε ότι αυτό το εισπράττει θετικά η κοινωνία. Και αυτό θα αποδειχθεί και στην κάλπη.<