ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

31 Δεκ 2010

ΠΑΓΚΑΛΟΣ "ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" ..."ΚΟΠΡΙΤΕΣ" .......... Στην αντεπίθεση η ΑΔΕΔΥ μετά τη βόμβα του Πάγκαλου για κοπρίτες δημοσίους υπαλλήλους


  Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.

"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.
Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" αναφέρει χαρακτηστικά.

Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" συμπληρώνοντας... "αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο".
Ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ θεωρεί ως πολιτική επίθεση στους δημοσίους υπαλλήλους τους χαρακτηρισμούς περί ''κοπριτών'' και πως είναι άλλοθι αναποτελεσματικότητας και αποτυχίας.
Ο κύριος Παπασπύρου θεωρεί πως συνεχίζετε μια επιχείρηση αποπροσανατολισμου απ'ό την πλευρά της κυβέρνησης για τις αιτίες της κρίσης η οποία είναι προπομπός νέων μέτρων όχι μόνο για τους δημοσίους υπαλλήλους αλλά για το σύνολο των μισθωτών και ανέργων.
 
''Αν η κυβέρνηση έχει ερώτημα για το πως και το ποίοι ευθύνονται για το δημόσιο χρέος εδώ είναι η Ρόδος ας προχωρήσει στην δημιουργία ανεξάρτητης επιτροπής με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμα για τον έλεγχο όλου του δημόσιου χρέους και την δημοσιοποίηση διαφώτιση όλων των στοιχείων'' λέει στο NewsIt ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησηςστην συνέντευξη του αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας "δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος".

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας πως "η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κυρίου Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια". 








Διορίσθηκαν οι επικεφαλής των περιφερειών! Ποιοι αναλαμβάνουν… ΣΩΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ


Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μεταξύ άλλων, πάρθηκε και η απόφαση για τον διορισμό των επτά γενικών γραμματέων των αποκεντρωμένων κρατικών διοικήσεων. Οι επτά γραμματείς θα αναλάβουν καθήκοντα από τις αρχές του νέου έτους και για ένα μεταβατικό διάστημα θα λειτουργήσουν από κοινού με τους 13 αιρετούς περιφερειάρχες.

Οι επικεφαλής των περιφερειών είναι οι εξής:

Τάσος Αποστολόπουλος (Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος και Ιόνια Νησιά),

Θύμιος Σώκος
(Κεντρική Μακεδονία - Ανατολική Μακεδονία και Θράκη),


Φώτης Χατζημιχάλης (Πειραιά, Νήσων, Βορείου Αιγαίου),

Θανάσης Καρούτζος (Κρήτη),

Πόπη Γερακούδη (Στερεά Ελλάδα και Θεσσαλία),

Δήμητρα Γεωργακοπούλου (Ήπειρος)
 
και Ηλίας Λιακόπουλος (Αττικής).

27 Δεκ 2010

Τελεσίγραφο στέλνει το Υπουργείο Εσωτερικών σε 4500 υπαλλήλους


Τελεσίγραφο στέλνει το υπουργείο Εσωτερικών σε 4.500 μόνιμους υπαλλήλους, ότι εάν δεν δώσουν έως τις 10 Ιανουαρίου αίτηση προτίμησης μετάταξης, ακολουθεί απόλυση χωρίς αποζημίωση.
Συνολικά 75 υπηρεσίες, οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου καταργούνται ή συγχωνεύονται, με στόχο να υπάρξει αποδοτικότερη διοίκηση του Δημοσίου, κάλυψη κενών θέσεων με τη διαδικασία των μετατάξεων και μη επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, με έξοδα λειτουργίας φορέων που έχουν αρμοδιότητες που επικαλύπτονται ή πλέον δεν έχουν καν αντικείμενο εργασίας...

Ο Γιάννης Ραγκούσης παραδέχθηκε, πάντως, ότι θα χρειαστεί ένα διάστημα για τους δήμους ώστε να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, ενώ διευκρίνισε ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα για τους πολίτες που θα πηγαίνουν στα κτίρια όπου στεγάζονταν και στο παρελθόν οι πολεοδομίες και οι υπηρεσίες πρόνοιας, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

«Οι πολίτες δεν θα έχουν προβλήματα ούτε με τα πιστοποιητικά καθώς έχει προχωρήσει πάνω από 90% η ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων», τόνισε κ. Ραγκούσης.

news.pathfinder.gr

21 Δεκ 2010

ΦΡΕΝΟ ΣΕ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.......ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΚΤΟΡΑΣ ΝΑΣΙΩΚΑΣ

ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕΝα παραιτηθούν τα κόμματα από τις κρατικές επιχορηγήσεις για δύο χρόνια, προκειμένου να συμβάλουν δραστικά στην ανάκαμψη, πρότεινε από το βήμα της Βουλής ο Έκτορας Νασιώκας.

Μιλώντας επί του προϋπολογισμού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους κομματικούς σχηματισμούς να περιοριστούν στη στήριξη από συνδρομές, ενώ ζήτησε παράλληλα να μπει φρένο στην αποζημίωση των βουλευτών για συμμετοχή στις επιτροπές της Βουλής.

«Ο λογαριασμός δύσκολα βγαίνει γιατί είμαστε σε πολύ βαθιά ύφεση και δεν υπάρχουν πολιτικές για την αντιμετώπιση της κατάστασης, γιατί έχουμε χαλαρή διοίκηση και σε επίπεδο κυβέρνησης όπου υπάρχει θέμα αλληλοκάλυψης αρμοδιοτήτων», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Νασιώκας.

Η λίστα με τους 53 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου


Τα ονόματα των μεγαλύτερων οφειλετών του Δημοσίου φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". Όπως αναφέρεται στο άρθρο, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Νικόλαος Κασιμάτης με χρέη 636 εκ. ευρώ. Ο οικονομολόγος από τη Θεσσαλονίκη είχε λειτουργήσει ως συντονιστής σε υπόθεση με παράνομες επιστροφές ΦΠΑ στη δεκαετία του 1990 και αποκαλύφθηκε το 2001. Στη δεύτερη θέση, με χρέη 551 εκ. ευρώ, έρχεται η γνωστή Ακρόπολις Χρηματιστηριακή, ενώ την τριάδα συμπληρώνει η Ολυμπιακή Αεροπορία, με χρέη 551 εκ. ευρώ συν 400 εκ. ευρώ προς το ΙΚΑ.
Η πλήρης λίστα με τα 53 ονόματα των οφειλετών δημοσιεύεται σήμερα στο "Πρώτο Θέμα" και είναι η ακόλουθη:
Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι στη λίστα περιέχονται και εταιρίες που βρίσκονται ακόμη σε λειτουργία: ΟΣΕ (με χρέη 383 εκατ.), Express Service (33 εκατ.), Οργανισμός Εργασίας Δήμου Αμαρουσίου (22,7 εκατ), Ραπτόπουλος Ιωάννης Παναγιώτης (20,6 εκατ.), Εξπρές Σέρβις Ανώνυμη Εταιρία Εμπορίου (14,4 εκατ.), Μάρμαρα Σκαρή (13 εκατ.), Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός (9 εκατ.), Hellenic Quality Foods (8,3 εκατ.), Αργοναύτης Επισκευές - κατασκευές πλοίων (7 εκατ.), Σ. Μακρόγλου & Σία (7 εκατ.), Oskar Security (6 εκατ.), Νιτσιάκος ΑΒΕΕ Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις (5,9 εκατ.), Ένωση Γεωργικών Συνεταιρισμών (5,8 εκατ.), Α. Πάσχος - Χ. Κατσικόπουλος (5,7 εκατ.).
Ακόμα, στη λίστα με τις εν λειτουργία εταιρίες περιλαμβάνονται οι εξής: Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου και Περιηγήσεων (5 εκατ.), ΝΑΥΕΠ Επισκευές Πλοίων (5 εκατ.), Τρία Αστέρια Ξενοδοχειακή (5 εκατ.), Intersec (4,8 εκατ.), Μπαλής (4,7 εκατ.), Εριοϋφαντουργική ΑΒΕΕ (4,6 εκατ.), ΜΑΡΕΝΚΟ (4,6 εκατ.), Κατράντζος Security (4,6 εκατ.), Ατλάντικ Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία (4,5 εκατ.), Ελαιουργική ΚΣΕΠΕΠ (4,5 εκατ.), Τουριστικό Συγκρότημα Καψή (2,8 εκατ.), Πίτσα Φαν (2,5 εκατ.), Ράδιο Κορασίδη (1,5 εκατ.), Σ.Κ. Παζαρόπουλος (1,5 εκατ.), Γλου (0,8 εκατ.), Ξενοδοχεία Μήτσης (0,8 εκατ.), Αλντεμάρ Ξενοδοχεία (0,8 εκατ.).

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ;

ΛΑΒΑΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ 

Σε ειδησεογραφικά blog της Ναυπακτίας ανέβηκε η παρακάτω ανάρτηση με αφορμή την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής. Αξίζει να διαβαστεί.

Περί ορκωμοσίας

Την Τετάρτη 22/12 στις 6.00 μμ στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα η ορκωμοσία τηςνέας δημοτικής αρχής του δήμου Ναυπακτίας.

Με αφορμή την ορκωμοσία διαβάστε στο http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=295938&ct=114&dt=25/10/2009, σχετικό άρθρο του μητροπολίτη Ιερόθεου δημοσιευμένο στο ΒΗΜΑ της Κυριακής στις 25 Οκτωβρίου του 2009. Για όσους δεν θέλουν να το διαβάσουν ολόκληρο παρατίθεται το συμπέρασμα του άρθρου.
"...Ο όρκος, και μάλιστα όταν δίνεται
 πάνω στο Ευαγγέλιο, είναι παράβαση, αμαρτία, πονηρία,

και δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιή προφάσεις για να δικαιολογήση την πράξη αυτή. Βεβαίως, όταν ζη κανείς σε εκκοσμικευμένες κοινωνίες, δυστυχώς αλλοιώνει τη διδασκαλία του Χριστού, όχι μόνον στο θέμα του όρκου, αλλά και σε άλλα θέματα.
Θεωρώ ότι ο όρκος που δίνεται στο όνομα του Τριαδικού Θεού και μάλιστα πάνω στο Ευαγγέλιο, το οποίο τον απαγορεύει, πρέπει να καταργηθή- ίσως να αντικατασταθή με μια διαβεβαίωση- γιατί όχι μόνον δεν προσφέρει τίποτε, όταν δίνεται από άνθρωπο που έχει αμβλυμμένη συνείδηση, αλλά δίδει και αφορμή για άλλες παραβάσεις, όπως επιορκία και ψευδορκία..."


Ειδικά στην τωρινή ορκωμοσία η εγκύκλιος 41/14-12-2010 του Υπουργείου Εσωτερικών Δ.Δ.Α. ορίζει:

".... 3. Διαδικασία Ορκωμοσίας 

Από τις κείμενες διατάξεις δεν ορίζεται συγκεκριμένο τελετουργικό για την ορκωμοσία των αιρετών, παρά μόνο για το περιεχόμενο του όρκου. 
Ο όρκος που δίνεται έχει ως εξής:
«Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
 Όσοι αιρετοί επιθυμούν δίνουν τον παραπάνω όρκο ενώπιον του Ιερού Ευαγγελίου ή αν κάποιος αιρετός πιστεύει σε θρησκεία ή δόγμα που επιβάλλει ίδιο τύπο όρκου, τότε, εφόσον το επιθυμεί ο όρκος δίδεται κατά τον τύπο αυτό (πχ ενώπιον του κορανίου).
 Επίσης, εάν κάποιος αιρετός δεν πιστεύει σε καμία θρησκεία ή σε θρησκεία που δεν επιτρέπει όρκο, δηλώνει τα αναφερόμενα στον όρκο στην τιμή και τη συνείδησή του, με τον εξής τρόπο:
 «Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου»
       
Είναι προφανές ότι τουλάχιστον οι Ορθόδοξοι πιστεύουν σε θρησκεία που δεν επιτρέπει τον όρκο. Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣΔΔΑ τους δίνει την δυνατότητα επιλογής. Τι θα επιλέξουν άραγε; Θα ακολουθήσουν την πεπατημένη για να μην χαλάσουν την σούπα;

Ορκίστηκε η δημοτική αρχή Καπεντζώνη Νέα εποχή για τη Δωρίδα


 “Σήμερα είναι μια καινούργια ημέρα για τη Δωρίδα, είναι μια καινούργια ημέρα για την αυτοδιοίκηση, είναι μια νέα ημέρα και μια νέα αρχή και για μας που ο λαός μας όρισε να αναλάβουμε την τύχη αυτού  του τόπου για τα επόμενα χρόνια”. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον πρώτο του χαιρετισμό ως δήμαρχος Δωρίδος ο Γιώργος Καπεντζώνης, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.
Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων αλλά και πλήθος κόσμου βρέθηκαν από νωρίς το μεσημέρι στην έδρα του Δήμου, το Λιδωρίκι, και όσο πλησίαζε η προγραμματισμένη ώρα της ορκωμοσίας, ανηφόριζαν στο δημαρχείο που θα στεγάσει και τις επιτελικές υπηρεσίες.
Εκεί, στην αίθουσα εκδηλώσεων, όλα ήταν έτοιμα προκειμένου να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ορκωμοσία και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι νέοι εκπρόσωποι των πολιτών της Δωρίδας έδωσαν όρκο πως θα εκτελούν με συνέπεια και συνείδηση τα καθήκοντά τους για τα επόμενα 3,5 χρόνια.
Ο κ. Καπενζώνης, κατά το χαιρετισμό του έκανε ιδιαίτερη μνεία και σε όσους συμμετείχαν στον εκλογικό αγώνα αλλά δεν εκλέχτηκαν, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι η εμπλοκή τους στα κοινά δεν τερματίστηκε αλλά μόλις τώρα ξεκινά: “ Όλοι οι άνθρωποι που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά, που θέλουν να βοηθήσουν στο χωριό τους, στης περιοχή τους, στον πρώην Δήμο τους άσχετα αν εκλέχθηκαν ή όχι, άσχετα αν είναι στην ομάδα της πλειοψηφίας είτε όχι , όλοι θα έχουν ρόλο, όλοι θα μπορούν να δουλέψουν ώστε να μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα”, σημείωσε.
Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο δήμαρχος Δωρίδος και στην συμμετοχή της κοινωνίας στις αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει όλοι να είναι γνώστες και κοινωνοί των προβλημάτων, των ιδεών, των προτάσεων αλλά και των λύσεων: “Θέλω να σας πω ότι θα ζητήσω της βοήθεια από όλους τους πρώην δημάρχους, αντιδημάρχους, προέδρους και συμβούλους. Θέλω να σας πω ότι θα ζητήσω τη βοήθεια απ' τους μαζικούς φορείς, από τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις Κινήσεις Πολιτών και από όλους τους δημότες.  Πρέπει όλοι να συμμετέχουμε. Δημότες ενεργοί είναι χρήσιμοι δημότες. Μέτοχοι και συμμέτοχοι στις αποφάσεις, μέτοχοι και συμμέτοχοι στις δράσεις”.
Αναφορικά με τις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής ο κ. Καπεντζώνης τόνισε ότι πρώτο του μέλημα θα είναι η οργάνωση με το καλύτερο δυνατό τρόπο του Δήμου προκειμένου να ανταποκρίνεται στα προβλήματα των δημοτών. Έκανε λόγο για αποκεντρωμένες υπηρεσίες ώστε να μην χρειάζεται οι δημότες να ταλαιπωρούνται αλλά έβαλε και έναν ακόμη πολύ σημαντικό στόχο: “Και ο Καλλικράτης αλλά και οι άνθρωποι που βρίσκονται σήμερα εδώ μας δίνουν το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι ο Δήμος Δωρίδας θα είναι ένας ισχυρός δήμος, ικανός όχι μόνο να διαχειρίζεται την καθημερινότητα αλλά και να σχεδιάζει, να μελετά και να προγραμματίζει  το μέλλον του ώστε να μετατρέψει τα προβλήματα που μέχρι τώρα υπήρχαν σε δυνατότητες ανάπτυξης για την περιοχή”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην φυσική ομορφιά της Δωρίδας λέγοντας ότι όταν ο Ελύτης έγραφε για τα αετόμορφα ψηλά βουνά μάλλον τα Βαρδούσια και την Γκιώνα περιέγραφε: “Αυτό τον αξεπέραστης ομορφιάς τόπο κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, να προστατέψουμε και να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γι' αυτό είμαστε εδώ. Έχουμε τη θέληση και τη δύναμη και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε”, είπε, κλείνοντας τον χαιρετισμό του.
Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των παρευρισκομένων στην ορκωμοσία ήταν και η  αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή.  




ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΡΙΤΗ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010


Πρωτοσέλιδα
ΤΡΙΤΗ 21  Δεκεμβρίου 2010


ΤΑ ΝΕΑ
Τίτλος:  Ουρά για μετατάξεις!
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα: Οι πρώτες μετατάξεις από τον ΟΣΕ
-          Στον χώρο της υγείας οι περισσότερες θέσεις   
-          Μεγάλη ανατροπή σε 160 επαγγέλματα και υπηρεσίες
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-           Οργή για την (αν)ίερη πρόκληση. Σκληρή αντίδραση της κυβέρνησης: «Η Εκκλησία πρέπει να βλέπει τα προστάγματα των καιρών»
-          Έως τα Χριστούγεννα αναμένεται να συνεχιστεί η σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει όλη τη βόρεια Ευρώπη
-          Γιορτινά βουνά από σκουπίδια
-          Ξέσπασμα εμπόρων για τις απεργίες στις συγκοινωνίες
-          Ένας χρόνος χωρίς τον Χρ. Λαμπράκη
-          Φιλί ζωής για τη «Βοήθεια στο Σπίτι»
Οπισθόφυλλο:  Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί τους…)


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τίτλος:   Καμπανάκι για τις ασφαλιστικές
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα:   Καταγγέλλει αφερεγγυότητα, ζητάει έρευνα ο Συνήγορος Καταναλωτή
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-           Σε 256 υπηρεσίες μετατάσσονται 2.700 του ΟΣΕ
-          Ευρώπη δύο ταχυτήτων. Χάος στις συγκοινωνίες πολλών χωρών συνεχίζει να προκαλεί η κακοκαιρία που πλήττει την κεντρική και βόρεια Ευρώπη
-          Φρουτάκια εκατομμυρίων, δώρο στην Intralot
-          Για κυκλοφορία ΙΧ. Καθυστερεί τα τέλη, δεν δίνει παράταση
-          Νέα βουνά σκουπιδιών. Η νομαρχία σφράγισε το δήμο!
-          Εδώ και χρόνια 4.000 υπηρεσίες φακελώνουν τους Αμερικανούς
Καιρός:  Ασφαληστρικές

ΕΘΝΟΣ
Τίτλος:   Απόγνωση στην αγορά από κρίση - απεργίες
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα:   Η δραματική πτώση του τζίρου φέρνει χιλιάδες λουκέτα
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα: Αναστολή των κινητοποιήσεων στις συγκοινωνίες ζητούν έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες.  
-          Ένα βήμα πίσω από τους συνδικαλιστές
-          Έως 50% κάτω οι πωλήσεις στα καταστήματα
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-          Οι κενές θέσεις για τις 2.700 μετατάξεις του ΟΣΕ
-          Αγριεύει η κόντρα για τα κλειστά επαγγέλματα. Ανυποχώρητη η κυβέρνηση. Μετωπική Λοβέρδου με τους φαρμακοποιούς. Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο
-          Έγκριση από ΕΕ 4,6 δις για 10 μεγάλα έργα
-          Ασφάλιση: μειώσεις 25% στις εισφορές
-          Κύκλωμα κοκαΐνης με πόρσε και επωνύμους εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Τίτλος:   Η αγορά στη δίνη των απεργιών
Υπότιτλος στο ίδιο θέμα:  Στα 3 δις ευρώ θα φθάσουν οι απώλειες
-           Μικρή υποχώρηση των απεργών
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-           Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για συνεπείς επιχειρήσεις. Κατά 25% ως το 2013
-          Η συμφωνία Κύπρου- Ισραήλ εξόργισε την Τουρκία. Αιτία, το φυσικό αέριο
-          Χάος σε αεροδρόμια της Βόρειας Ευρώπης
-          Η Ζακλίν ντε Ρομιγί πέρασε τον Αχέροντα
ΣΗΜΕΡΑ
-          Στο υπουργικό συμβούλιο αρχίζει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων
-          Ντομινικ Στρος – Καν: συνολική λύση για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης


ΕΛ. ΤΥΠΟΣ
Τίτλος:   «Θα κλείσουμε το κράτος αν ανοίξετε τα επαγγέλματα»
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα:  Σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο το ν/σ – «σκούπα». Προθεσμία 6 μηνών στα  υπουργεία για την απελευθέρωση
Υπότιτλος στο ίδιο θέμα:  Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί επιμελητές, λογιστές, μηχανικοί, οδοντίατροι, γιατροί, φαρμακοποιοί απειλούν με επιστημονικό μπλακ άουτ την αγορά
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-           Τριπλός εφιάλτης πνίγει την αγορά. Ανέχεια, απεργίες & σκουπίδια δίνουν το τελειωτικό χτύπημα
-          Η κυβέρνηση βάζει τώρα στο στόχαστρο την Εκκλησία. Έτοιμοι να ανοίξουν το θέμα των σχέσεων με το κράτος. Σημείο αιχμής η μισθοδοσία των Ιερέων από το δημόσιο
-          Το υποβρύχιο Παπανικολής που γέρνει, έπεσε σε τρικυμία και άρχισε να διαλύεται. Περιπετειώδες ταξίδι από τη Γερμανία στη Σαλαμίνα
-          Πάνω από 10% το φετινό έλλειμμα. Νέα μαύρη τρύπα 1,9 δις ευρώ
-          Μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης. Γνωστοί αθηναίοι πελάτες της συμμορίας των 9
-          Απέσυραν εισοδηματικά κριτήρια. Άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης στα πολυτεκνικά επιδόματα
-          Ασφαλιστικές εισφορές. Υποσχέσεις για μείωση-ανάσα στις επιχειρήσεις


ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Τίτλος:    Μειώνονται έως 25%  οι εισφορές στο ΙΚΑ
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα:     Αρχίζει η αποκλιμάκωση από 1ης Ιουλίου 2011 με έκπτωση 10%
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:  Μπόνους για τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στη καταβολή εισφορών. Ειδική κάρτα θα χτυπούν οι εργαζόμενοι
-           Δημιουργείται ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων για ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, και ΣΕΠΕ
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-           Οι φόβοι για υποβάθμιση βύθισαν το χρηματιστήριο
-          Διάβημα ΕΒΕΑ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ. Έκκληση των εμπόρων να σταματήσουν οι απεργίες
-          Αύξηση νέων παραγγελιών. Αισιόδοξα μηνύματα από τις εξαγωγές για τη βιομηχανία
-          Τράπεζες: πράσινο φως για την αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς 
Ρ ε π ο ρ τ ά ζ -Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Τα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ιεραρχικά  με σειρά αναφορών και μεγέθους τίτλων είναι:

  1. Απεργία στα ΜΜΜ- ξέσπασμα εμπόρων
  2. Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων - Υπ. Συμβούλιο

Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι :
-          Μετατάξεις
-          Σφοδρή κακοκαιρία στην Ευρώπη
-          Αντίδραση της κυβέρνησης για το κείμενο της εκκλησίας
-          Μειώσεις 25% στις εισφορές
-          Έρευνα του Συνήγορου Καταναλωτή για ασφαλιστικές εταιρείες
-          Αποκρατικοποιήσεις
-          Κύκλωμα κοκαΐνης
-          Υπολειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας στο Δ. Αθηναίων
-          Συνεργασία Intralot - ΟΠΑΠ
-          Έγκριση από ΕΕ για 4,6 δις για 10 έργα
-          Καθυστερήσεις στην αποστολή των τελών κυκλοφορίας
-          Απόσυρση εισοδηματικών κριτηρίων


Πιο αναλυτικά:

Απεργία στα ΜΜΜ- ξέσπασμα εμπόρων

ΝΕΑ
Απεργίες εκτός ωραρίου καταστημάτων

«Μαλακώνουν» το απεργιακό µπαράζ οι εργαζόµενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας µετά τις δραµατικές εκκλήσεις του εµπορικού κόσµου, ότι η αγορά χάνει την ευκαιρία της να κινηθεί την εορταστική περίοδο, αφού οι καταναλωτές δεν µπορούν να φθάσουν στο κέντρο της Αθήνας. Χθες στο σύνολό του ο εµπορικός κόσµος ζήτησε την αναστολή της απεργίας των εργαζομένων στα µέσα µαζικής µεταφοράς τουλάχιστον µέχρι το τέλος των γιορτών ώστε οι καταναλωτές να µπορέσουν να προσεγγίσουν τις τοπικές αγορές και να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους. Οι επικεφαλής των σωµατείων των εργαζοµένων στο Μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδροµο και το τραµ αποφάσισαν να τροποποιήσουν το πρόγραµµα των κινητοποιήσεών τους για την ερχόµενη Πέµπτη και την Παρασκευή  προκειμένου να διευκολύνουν τις µμετακινήσεις του κοινού από και προς τα καταστήματα.

ΕΘΝΟΣ
Κραυγή απόγνωσης από τους εμπόρους

Η ύφεση σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες έχουν δημιουργήσει ασφυκτικό κλίμα για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις του λεκανοπεδίου. Οι εκπρόσωποι των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών απευθύνουν δραματική έκκληση προς τους εργαζομένους στις συγκοινωνίες για αναστολή των κινητοποιήσεών τους, τουλάχιστον το εορταστικό 10ήμερο.

Χαλαρώνουν τον απεργιακό κλοιό την Πέμπτη και την Παρασκευή

Κίνηση καλής θέλησης προς τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την τροποποίηση του απεργιακού προγράμματος της Πέμπτης. Χθες ανταποκρινόμενοι στην έκκληση των εμπόρων για αναστολή των κινητοποιήσεων την περίοδο των εορτών, οι εργαζόμενοι στο μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ αποφάσισαν να χαλαρώσουν λίγο τον απεργιακό κλοιό, ώστε να κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς τις ώρες αιχμής της Πέμπτης και της Παρασκευής, παραμονής των Χριστουγέννων προκειμένου να μπορέσει ο κόσμος να κάνει τις αγορές του.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Συγκοινωνούντα προβλήματα

Οι έμποροι και τα επιμελητήρια βρίσκονται πλέον σε κόκκινο συναγερμό. Στις εκτιμήσεις τους για μείωση της ζήτησης κατά 30% έως 50% λόγω των περικοπών και της οικονομικής κρίσης έρχονται να προστεθούν και οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς. Οι καταστηματάρχες ζητούν αναστολή των κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η αγορά στη δίνη των απεργιών
Σε πλήρη παράλυση βρίσκεται η πρωτεύουσα για δεύτερη εβδομάδα, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες. Χάος στους δρόμους, πολύωρη ταλαιπωρία για τους μετακινούμενους, απόγνωση στην αγορά, που ανέμενε τις ημέρες αυτές να πραγματοποιήσει το 35% του τζίρου της και ήδη υπολογίζει συνολικές απώλειες της τάξης των 3 δισ. ευρώ. Οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι, με αποτέλεσμα ακόμη και τις ημέρες που πραγματοποιούνται μόνο στάσεις εργασίας η πλειονότητα των μετακινήσεων να γίνεται με Ι.Χ. ή ταξί, καθώς τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών εμφανίζονται πλήρως αναξιόπιστα. Πάντως, μετά την έκκληση των εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου προς τους εργαζομένους στα ΜΜΜ να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, την Πέμπτη τα μέσα θα κινηθούν κατά τις ώρες αιχμής της αγοράς, ενώ την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μόνο οι απασχολούμενοι στα λεωφορεία.
ΕΛ. ΤΥΠΟΣ

Τα καταστήματα έγιναν μουσεία

Το σκηνικό της κρίσης εντός του οποίου γιορτάζει η αγορά, συνθέτει μια ασθενική ζήτηση από την πλευρά των καταναλωτών, ένα εξαντλημένο εμπόριο που προσδοκά με τις διαφημιζόμενες προσφορές να αποσπάσει μερίδιο από τη μικρότερη πίτα, αλλά και συνθήκες που κάθε άλλο παρά ευνοούν την ομαλή λειτουργία της αγοράς, με τις απεργίες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από εργαζομένους των οποίων τα εισοδήματα πιέζονται στη μέγκενη της πιο σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που έχει γίνει ποτέ στη χώρα.

Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων - Υπ. Συμβούλιο

ΝΕΑ

Ώρα Μνηµονίου για 160 επαγγέλματα

Αλλαγή σκηνικού για 160 επαγγέλματα αναµένεται να φέρει η ψήφιση του νοµοσχεδίου για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελμάτων που συζητεί σήμερα το Υπουργικό Συµβούλιο, εφαρµόζοντας µια ακόµη επιταγή του Μνηµονίου. Εκτός από τους δικηγόρους, τους συµβολαιογράφους, τους µηχανικούς και τους ορκωτούς λογιστές, για τους οποίους το νοµοσχέδιο περιλαµβάνει ειδικές ρυθμίσεις, θα επηρεαστούν επίσης µια σειρά από επαγγελματίες, των οποίων οι υπηρεσίες διέπονται από υπερβολικές και άχρηστες ρυθµίσεις, σύµφωνα µε τη λογική της τρόικας. Η έκθεση αξιολόγησης του ΔΝΤ σημειώνει ότι οι υπερβολικές ρυθμίσεις  αφορούν εμπόδια στην πρόσβαση σε ορισμένα επαγγέλματα και καθορισμένες τιμές και αμοιβές. Όλα αυτά τα εµπόδια και οι καθορισµένες τιµές θα καταργηθούν, σύµφωνα µε το νοµοσχέδιο, εκτός αν η διατήρησή τους επιβάλλεται για λόγους δηµοσίου συµφέροντος.

ΕΘΝΟΣ

Κόντρα για τα κλειστά επαγγέλματα

Αγριεύει η κόντρα για τα κλειστά επαγγέλματα, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται ανυποχώρητη στο να προχωρήσει στο άνοιγμά τους. Μία μέρα πριν το σχετικό σχέδιο νόμου έρθει στο υπουργικό συμβούλιο, η συνάντηση του υπ. Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, με τους φαρμακοποιούς οδηγήθηκε σε αδιέξοδο. Βασικά σημεία τριβής υπήρξαν η αλλαγή στον τρόπο χορήγησης των αδειών λειτουργίας των φαρμακείων, το ποσοστό κέρδους και η αλλαγή του ωραρίου.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Ανοίγουν σήμερα τα «κλειστά» και οι πόρτες στους ιδιώτες

Στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου σήμερα η προώθηση των αποκρατικοποιήσεων και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, που είναι βασικές ρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση ενόψει της 4ης δόσης του δανείου της τρόικας.
Το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων θα συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Δεν αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχετικό ν/σ αλλά θα μετατεθεί για μετά τις γιορτές.

Πράσινο φως για την απελευθέρωση έξι επαγγελμάτων – Τέλος στις ελάχιστες αμοιβές

Εγκρίνεται σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο το ν/σ για την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων με τις επαγγελματικές ομάδες να αντιδρούν έντονα. Το σ/ν περιλαμβάνει τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στα 6 επαγγέλματα που θα ανοίξουν βάση μνημονίου καθώς και μια γενική ρύθμιση με την οποία αίρονται οι διοικητικοί περιορισμοί και ο καθορισμός των τιμών για όλα τα επαγγέλματα.

ΕΛ. ΤΥΠΟΣ

Κλείνουμε το κράτος εάν ανοίξετε τα επαγγέλματα

Την άρση όλων των περιορισμών που ισχύουν σήμερα στην άσκηση εκατοντάδων επαγγελμάτων του τομέα των υπηρεσιών προβλέπει ν/σ που προωθεί το υπ. Οικονομικών, προκαλώντας σοβαρές αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των κλάδων αλλά και από κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που απειλούν με μαζικές κινητοποιήσεις.
Η κίνηση της κυβέρνησης προκαλεί εσωκομματικούς κραδασμούς στο ΠΑΣΟΚ. Κομματικά στελέχη προειδοποιούν ότι θα μπλοκάρουν βασικές λειτουργίες του κράτους, όπως είναι η Δικαιοσύνη, η έκδοση οικοδομικών αδειών, η τακτοποίηση των ημιυπαίθριων, οι φορολογικές πράξεις κ.α.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ 2011 – ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
1. Μετά από προεργασία πολλών μηνών και δίμηνη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" διασφαλίζοντας τη συνέχισή του για το 2011, καθώς και τη διατήρηση 4.500 θέσεων εργασίας στις 1.050 δομές του προγράμματος.
2. Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" θεσμοθετήθηκε το 2002 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έτυχε ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής ολόκληρης της κοινωνίας, εξυπηρετώντας περισσότερους από 80.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ ετησίως με σημαντικά θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην Ελληνική περιφέρεια.
3. Το πρόγραμμα εγκαταλείφτηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, αθετώντας ανειλημμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπονόμευσε και σε αυτό το ζήτημα την αξιοπιστία της χώρας με αποτέλεσμα να απειλείται η συνέχιση του προγράμματος και να κινδυνεύουν πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας.
Διαβάστε όλη τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου εδώ.

20 Δεκ 2010

Τόμσεν: Προτεραιότητα στο άνοιγμα των επαγγελμάτων

Το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων αποτελεί «νούμερο 1» προτεραιότητα της ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να γίνει η Ελλάδα πιο ανταγωνιστική, που είναι το κλειδί για την αποκατάσταση της ανάπτυξης, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και για τη βελτίωση των εισοδημάτων. Αυτό υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο IMF Survey Online ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας προβλέπεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2011.
Κατά τον κ. Τόμσεν μια βραχυπρόθεσμη προτεραιότητα είναι το άνοιγμα των επαγγελμάτων στον τομέα των υπηρεσιών, που ελέγχεται νομοθετικά σε υψηλό βαθμό. Οι μεταρρυθμίσεις θα επικεντρωθούν ιδιαίτερα στους δικηγόρους, στους συμβολαιογράφους, στους μηχανικούς, στους αρχιτέκτονες, στους οικονομικούς ελεγκτές και στους φαρμακοποιούς, που είναι επαγγέλματα που παίζουν σημαντικό   ρόλο στην οικονομία                                                                                                                                                     





















ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ- ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Πρωτοσέλιδα
Δευτέρα  20 Δεκεμβρίου 2010


ΤΑ ΝΕΑ
Τίτλος: Τα πάνω κάτω για τα κλειστά επαγγέλματα
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: δικηγόροι, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, συμβολαιογράφοι, ορκωτοί λογιστές
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
-          Αιχμή η κατάργηση της ελάχιστης εγγυημένης από το κράτος αμοιβής
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-          Ο Γιώργος κάνει …μασάζ στους βουλευτές
-          Η Ευρώπη στα λευκά, η Ελλάδα στα μαύρα
-          Πανελλαδικές. Η κρίση αλλάζει τις προτιμήσεις
-          Υγεία. Τελειώνει το πάρτι με τους ιδιωτικούς τομογράφους
-          Η Ελλάδα έχασε δύο μεγάλους φίλους. Ζακλιν Ντε Ρομιγι – Τομασο Παντοα Σιοπα
Οπισθόφυλλο: Ο εφιάλτης στους δρόμους ( με τις λεύκες ή όχι λίγη σημασία έχει )

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Τίτλος: Τέλος το 7ωρο
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Έκθεση ΔΝΤ. Άγρια μέτρα και 8ωρο στιο Δημόσιο, νέα ακρίβεια στα αγαθά
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
-          Μαχαίρι πάλι στα επιδόματα
-          Και απειλείται περικοπή μισθών, συντάξεων, πρόσθετοι φόροι αν δεν εισπραχθούν 12,8 δις
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-          Η Ζακλίν στα Ηλύσια (φωτο)
-          Βεβαιώνει επιμήκυνση ο Γιώργος
-          Πως δωρίζονται λεφτά σε εργολάβους
-          Απεργία κάθε μέρα. Μόνο λεωφορεία 9 με 9 στην Αθήνα
-          Προς τα Ταμεία. Ευνοϊκές ρυθμίσεις οφειλετών
Καιρός: Η ντε Ρομιγί έφυγε. Οι ντεεε Ρομιοί έμειναν
ΕΘΝΟΣ
Τίτλος:  6 μέτωπα φωτιά με τα κλειστά επαγγέλματα
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Στο φως οι τελικές ρυθμίσεις που συζητούνται στο υπουργικό συμβούλιο
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
-           Στη βουλή αμέσως μετά τις γιορτές το νομοσχέδιο
-          Τι αλλάζει
-          Καταργούνται οι γεωγραφικοί περιορισμοί για τους δικηγόρους
-          Νέο ωράριο και μείωση ποσοστού κέρδους για τους φαρμακοποιούς
-          Τέλος οι ελάχιστες αμοιβές για μηχανικούς, συμβολαιογράφους, ορκωτούς λογιστές και αρχιτέκτονες
-          Με Προεδρικό Διάταγμα και υπουργικές αποφάσεις ανοίγουν ακόμη 160 επαγγέλματα
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-          Η λίστα με τις μειώσεις των τιμών που έρχονται σε 661 προϊόντα
-          Γ Παπανδρέου. Επαφές με βουλευτές για εκτόνωση της έντασης
-          Μποναμάς. Τα 8 καυτά ραντεβού με την Εφορία σε 10 ημέρες
-          Σύνοδος Κορυφής. Τον Μάρτιο οι κρίσιμες αποφάσεις για το ευρώ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Τίτλος: Νέες μειώσεις αποδοχών
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Έκθεση – βόμβα του ΔΝΤ για μέτρα – σοκ 12 δις
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
-          -25% σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-           Ο Τούρκος Υπ. Εξωτερικών Νταβούτογλου αποκαλύπτει τη μυστική διπλωματία Άγκυρας – Αθήνας. «Κάνουμε ήδη μπίζνες στο Αιγαίο με τον Γιώργο»
-          Πως δικαιολόγησε ο Παπανδρέου στους βουλευτές το εργασιακό πραξικόπημα. Παράπλευρη απώλεια του πολέμου ο κοινοβουλευτισμός
-          Εγκύκλιος – φωτιά. Τι χάνουν οι συνταξιούχοι που εργάζονται
-          Καμπούλ η Κερατέα
-          Εβδομάδα ταλαιπωρίας στις συγκοινωνίες
-          Κήρυγμα της Εκκλησίας κατά μνημονίου. Είμαστε χώρα υπό κατοχή, εκτελούμε εντολές δανειστών
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Τίτλος:   Χαριστική βολή στην αγορά
Υπέρτιτλος στο ίδιο θέμα: Φόβοι για νέο κύμα λουκέτων αμέσως μετά την εορταστική περίοδο
Υπότιτλοι στο ίδιο θέμα:
-          Δύο στα 10 καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας έχουν ήδη κλείσει
Άλλοι τίτλοι στην πρώτη σελίδα:
-          Πάγωμα κοινοτικών δαπανών ζητούν οι 5 ισχυροί της Ευρώπης
-          Ανοίγουν 160 κλειστά επαγγέλματα – αγορές
-          Τριπλασιάστηκαν σε 6 χρόνια οι ανείσπρακτες οφειλές
-          Στοιχεία ΟΑΕΔ. Στις 773.000 έφθασαν οι άνεργοι τον Νοέμβριο
-          Επιχειρήσεις. Κάρτα εργασίας με μείωση 10% στις εισφορές
-          Η Aldi μετακόμισε στην Βουλγαρία
-          Χρηματιστήριο. Στον Β Ρέστη το 9,62% της Euroxx
-          Φόρος πολυτελείας. Σε ΕΕ και ΣτΕ προσφεύγουν οι έμποροι ΙΧ



Ρ ε π ο ρ τ ά ζ – Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Τα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ιεραρχικά  με σειρά αναφορών και μεγέθους τίτλων είναι:

  1. Έκθεση ΔΝΤ - Μειώσεις αποδοχών
  2. Κλειστά επαγγέλματα - Υπ. Συμβούλιο

Άλλα θέματα που επίσης προβάλλονται είναι :

-        Ζακλιν Ντε Ρομιγι - Τομάζο Σιοπια
-        Γ. Παπανδρέου. Συνάντηση με βουλευτές
-        Μείωση τιμών σε προϊόντα
-        Απεργία στα ΜΜΜ
-        Δηλώσεις Νταβούτογλου
-        Σύνοδος Κορυφής
-        Υγεία. Τέλος με τους ιδιωτικούς τομογράφους
-        Τραπεζικά επιτόκια καταθέσεων μέχρι και 10%


Πιο αναλυτικά:

Κλειστά επαγγέλματα

ΤΑ ΝΕΑ
Ανοίγουν όλα τα επαγγέλματα

Όλα τα επαγγέλματα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρχει λόγος δηµοσίου συµφέροντος που επιβάλλει διαφορετικό καθεστώς. Αυτή είναι η κεντρική ιδέα και η βασική ρύθµιση του νοµοσχεδίου για το άνοιγµα των κλειστών επαγγελµάτων. Εξαιρέσεις θα γίνονται µόνο αν η ύπαρξη συγκεκριµένων προσόντων ή προϋποθέσεων άσκησης είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση του δηµοσίου συµφέροντος. Πρόκειται για διατάξεις που ανατρέπουν καθεστώτα δεκαετιών και αναµένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από τους ενδιαφεροµένους. Το νοµοσχέδιο θα τεθείσε δηµόσια διαβούλευση απότον ερχόµενο χρόνο, ενώ σύµφωνα µε το Μνηµόνιο πρέπει να υιοθετηθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

ΕΘΝΟΣ
Ανοίγει μέτωπα - φωτιά με τα κλειστά επαγγέλματα
Σε άνοιγμα - εξπρές των κλειστών επαγγελμάτων προχωρά η κυβέρνηση. Άμεση απελευθέρωση με το πρώτο νομοσχέδιο του 2011 για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φαρμακοποιούς, αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, ορκωτούς λογιστές. Έπονται περίπου 160 επαγγέλματα
Στόχος της κυβέρνησης είναι το σχέδιο νόμου για τα κλειστά να είναι το πρώτο που θα κατατεθεί στη Βουλή το νέο έτος.
Η κυβέρνηση αναμένεται να ανοίξει νέα μέτωπα αντιπαράθεσης με τις επαγγελματικές ομάδες οι οποίες αντιτίθενται στις προωθούμενες ρυθμίσεις. Αρχικά αναμένονται οι αντιδράσεις των έξι άμεσα θιγόμενων επαγγελματικών ομάδων και στη συνέχεια και των υπόλοιπων.

Έκθεση ΔΝΤ - Μειώσεις αποδοχών

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Απαιτούν δεύτερο κύμα ανατροπής εργασιακών
Αυστηρά χρονοδιαγράμματα για τις επιθετικές δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα ακολουθήσουν, ζητεί το ΔΝΤ στελέχη του οποίου εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης τον ερχόμενο Μάρτιο, θεωρώντας το επόμενο δίμηνο κομβικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος σταθερότητας.

ΕΛ. ΤΥΠΟΣ
Νέα μέτρα – σοκ για 12 δις ευρώ στην τριετία 2012 – 2014
Έκθεση – βόμβα του ΔΝΤ αποκαλύπτει νέο κατάλογο επώδυνων ρυθμίσεων. Μείωση αποδοχών 25% σε Δημόσιο και ΔΕΚΟ. Οι ελεγκτές του ΔΝΤ ανέλαβαν την πρωτοβουλία να εξειδικεύσουν οι ίδιοι τα «μη καθορισθέντα μέτρα» και ουσιαστικά τα επιβάλλουν στην κυβέρνηση.