ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

17 Οκτ 2010

Οι μέχρι σήμερα υποψήφιοι για τον συνδιασμό "ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ" του Γιώργου Παπαναστασίου

Οι μέχρι σήμερα υποψήφιοι του συνδυασμού «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» του υποψηφίου  Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Γιώργου Παπαναστασίου,  Αναλυτικά:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ:

Λάμπρος Δημητρογιάννης
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1983 και είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το οποίο και έχει τιμηθεί για την εθελοντική του προσφορά. Ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και εκπροσώπησε τους φοιτητές σε όλα τα όργανα συνδιοίκησης. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλ/νιας (2006-2010) και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας.

Γιώργος Πλούμης
Γεννήθηκε το 1970 στη Ναύπακτο και είναι Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως υποδιευθυντής στο υποκατάστημα της Eurobank στο Ρίο. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Θεόδωρος Ρούτσης
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Φυτείες Ξηρομέρου. Εργάστηκε στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία για 10 χρόνια ενώ σήμερα εργάζεται ως δικαστικός  υπάλληλος στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου. Υπήρξε Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φυτειών, Πρόεδρος του Οικολογικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου του Δήμου Φυτειών, αλλά και Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «Ακαρνανικός» του Δήμου Φυτειών.

Παναγιώτης Στούπας
Γεννήθηκε στην Κατούνα Ξηρομέρου το 1975 και κατοικεί στο Αγρίνιο. Εργάζεται ως Γεωπόνος και είναι έγγαμος.

Θεόδωρος (Λάκης) Τασολάμπρος
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Μεγάλη Χώρα Νεάπολης. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Σπούδασε Εργοδηγός Δομικών Έργων και εργάζεται ως προϊστάμενος στο Τ.Ο.Ε.Β Πεδιάδος Αγρινίου. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης και Πρόεδρος  Α.Ο. Δάφνης Μεγάλης  χώρας. Μέχρι σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος  στον Δήμο Νεάπολης.

Νεκτάριος Φαρμάκης
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι ενεργός δικηγόρος, μέλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αγρινίου, όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά τα τελευταία έξι χρόνια. Διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και μέλος του Κ.Σ  της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.
Ιωάννης Καραδήμας
Γεννήθηκε στην Αμφιλοχία και είναι έγγαμος  με τρία παιδιά. Εργάζεται στη ΔΕΗ, ενώ είναι Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πραμαντιωτών Αμφιλοχίας. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος  Αμφιλοχίας.
Ελένη Σιμοπούλου
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1985 και κατοικεί στο Μενίδι Αιτωλοακαρνανίας. Εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Άρτας ως διοικητικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Άρτας.
Ανδρέας Αραπογιάννης
Γεννήθηκε στο Δ.Δ. Αμοργιανών Βάλτου του Δήμου Ινάχου και τα τελευταία δώδεκα χρόνια ζει και εργάζεται, ως ελεύθερος επαγγελματίας, στο Αγρίνιο.
Ξανθή Μπουτιβά
Γεννήθηκε το 1986 και κατοικεί στο Αγρίνιο. Τελειόφοιτη  της Σχολής Διοίκησης Οικονομικών  του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας.
Φώτης Σκληρός
Γεννήθηκε στο Περιθώρι Αιτωλοακαρνανίας και  κατοικεί στο Μεσολόγγι. Είναι έγγαμος  και πατέρας δύο παιδιών. Πτυχιούχος Φυσικός του Πανεπιστημίου Πατρών, σήμερα εργάζεται ως καθηγητής μέσης  εκπαίδευσης.
Κώστας  Σύρρος
Γεννήθηκε στο Δήμο Οινιάδων, έχει σπουδάσει  Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι  υπάλληλος της ΔΕΗ. Είναι Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.
Ευάγγελος Μπίζος
Γεννήθηκε στην Πάλαιρο  Αιτωλοακαρνανίας και  είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Πτυχιούχος ιατρικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, εργάζεται ως ιατρός πνευμονολόγος στο Νοσοκομείο Πρεβέζης, με θέση Διευθυντού. Είναι μέλος  του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Πρεβέζης.
- Σπύρος Αδάμης
Εργάζεται σαν δάσκαλος στο Αγρίνιο. Είναι νομαρχιακός σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας, ενώ υπήρξε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας και της ΟΝΝΕΔ Αγρινίου.
- Δημήτριος Γαλανόπουλος
Γεννήθηκε στον Άγιο Ανδρέα Μακρυνείας. Είναι έγγαμος με δύο παιδιά. Δραστηριοποιείται ως επιχειρηματίας στην περιοχή του Αγ. Ανδρέα. Υπήρξε πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Ανδρέα επί τρεις 4ετίες, ενώ υπήρξε και Γ.Γ. της ΤΕΔΚ Αιτωλ/νίας. Επίσης εξελέγη δύο φορές δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Μακρυνείας.
- Αθανάσιος Ζέρης
Γεννήθηκε στο Θέρμο Τριχωνίδας. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Πτυχιούχος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων και την σχολής Επιστημών Αγωγής του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Εργάζεται ως δάσκαλος στο 12/θ Δημοτικό Σχολείο Θέρμου.
- Νικόλαος Καλτσάς
Γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της παραγωγής του  εμπορίου κρέατος.
- Ελένη Παρά
Γεννήθηκε στο Αγγελόκαστρο Μεσολογγίου και κατοικεί μόνιμα στο Νεοχώρι. Είναι έγγαμη και μητέρα δύο παιδιών. Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Είναι μέλος της ΝΟΔΕ Αιτωλοακαρνανίας.
- Ειρήνη Πλαστήρα – Σπανού
Γεννήθηκε στην Κατοχή Αιτωλοακαρνανίας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και έλαβε ειδικότητα Πνευμονολόγου. Σήμερα ζει και εργάζεται στη Ναύπακτο.
- Κωνσταντίνος Φραγκούλης
Γεννήθηκε στα Κλεισορρεύματα Αιτωλοακαρνανίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης. Ζει και εργάζεται στο Αγρίνιο ως υπάλληλος της ΔΕΗ.
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ
Γιώργος Δρακούλης
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1979. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος ναυτιλιακής εταιρείας. Το 2010 εκλέχτηκε πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ.

Δημήτρης Θεοδωρόπουλος
Πτυχιούχος τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και πρώην στέλεχος τουΟ.Τ.Ε. Διετέλεσε Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου «Καραμανδανείου» παίδων Πατρών από 2008 – 2010 και γ.γ. της ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Αχαΐας. Επί σειρά ετών εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, μέχρι και σήμερα

Κώστας Κυριακόπουλος
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1969. Είναι έγγαμος με τρία παιδιά και ασχολείται με οικοδομικές επιχειρήσεις. Είναι Διαμερισματικός Σύμβουλος Νοτίου Διαμερίσματος Πατρών, ενώ έχει διατελέσει γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Δήμου Μεσσάτιδας και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Αριστείδης Μπουχάγερ
Εφοριακός υπάλληλος, Πρωτοψάλτης Βυζαντινής Μουσικής και Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, τα τελευταία 8 χρόνια.

Γεώργιος Νταβρής
Γεννήθηκε στην Άρτα το 1956. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία ως χειριστής πολεμικών αεροσκαφών και ως εκπαιδευτής πτήσεων, ενώ υπήρξε Ακόλουθος Άμυνας στη Συρία και τον Λίβανο και Διοικητής του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής στην Ανδραβίδα. Υπήρξε Βοηθός Επιτελάρχου στο Στρατηγείο Σμύρνης του ΝΑΤΟ και Υπαρχηγός στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Αποστρατεύτηκε το 2007 ως Επίτιμος Υπαρχηγός ΑΤΑ με τον βαθμό του Αντιπτεράρχου. Είναι παντρεμένος με την Ελένη Παπαγεωργίου και έχει τρία παιδιά.

Νίκος Πυλαρινός
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε. Δομικών Έργων Υποδομής, υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, έχει ασχοληθεί με τη σύνταξη μελετών και την επίβλεψη έργων του Νομού Αχαΐας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Υπήρξε Γραμματέας Επιτροπής Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Νομού Αχαΐας και Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Περιφερειακού Αθλητικού Κέντρου (Π.Ε.Α.Κ.). Έχει διατελέσει Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, Πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων του Υπουργείου Εσωτερικών στη Νοτιοδυτική Ελλάδα και Πρόεδρος των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Υπήρξε Γενικός Γραμματέας της ΝΟ.Δ.Ε. Νομού Αχαΐας.

Δημήτρης Πυργάκης
Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1975. Πτυχιούχος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και με Μεταπτυχιακό στις Γεωεπιστήμες και το Περιβάλλον. Έχει εργαστεί ως γεωλόγος - μηχανικός κατασκευής σηράγγων στο μετρό Αττικής και από το 2007 έως το 2009 στο πρόγραμμα «Θησέας» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος. Σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής γεωλόγος – περιβαλλοντολόγος. Μέλος του Γεωτεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος και ταμίας του φιλοδασικού συλλόγου Πυργακίου Αιγιαλείας.

Νίκος Σταθακόπουλος
Γεννήθηκε στο Αίγιο το 1958. Είναι πτυχιούχος Δομικών Έργων και Χημικών και υπάλληλος της ΔΕΚΕ Πατρών (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος). Είναι Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας, εκλεγμένος από το 2002. Το 1988 εκλέχτηκε Πρόεδρος των Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ Ν. Αχαΐας, θέση που διατήρησε μέχρι το 1995, ενώ από το 1997 έως το 2002 υπήρξε Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΔΥ ΚΔΕ). Από το 2007 έως το 2010 υπήρξε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μονάδας Σπαστικών Παιδιών Πάτρας.

Ελένη Στεφανοπούλου
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι έγγαμη με μία κόρη. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως ιδιωτική υπάλληλος και υπήρξε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικών. Ενεργό μέλος Γυναικείων Οργανώσεων και μέλος της Ένωσης Γυναικών Πάτρας, καθώς και εθελοντικό στέλεχος  Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Γεώργιος Τσενές
Γεννήθηκε και κατοικεί στα Καλάβρυτα, όπου και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον  τομέα του τουρισμού. Είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΚΕ, Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, τ. Αντιπρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Καλαβρύτων και τ. Αναπληρωτής Πρόεδρος του Ο.Ε.Κ.

Γιάννης Χρονόπουλος
Γεννήθηκε στα Φιλιατρά Μεσσηνίας και κατοικεί στην Πάτρα από το 1979. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών. Πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, υπηρετεί στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πάτρας ως προϊστάμενος. Έχει εκλεγεί Διαμερισματικός Σύμβουλος Πατρών επί τρεις 4ετίες και υπήρξε Γενικός Γραμματέας Οικονομικού Επιμελητηρίου (τμ. Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων)


Νίκος Μιχαλόπουλος
Γεννήθηκε στο Αίγιο και είναι έγγαμος  με ένα παιδί. Είναι γεωργός, μέλος  του Δ.Σ. της Παναιγιαλείου Ενώσεως  Συνεταιρισμών. Πρόεδρος της Δημοκρατικής Ένωσης Νέων Αγροτών, συμμετέχει στην επιτροπή προγράμματος της γραμματείας αγροτικού της Νέας Δημοκρατίας.
Θεόδωρος  Πολίτης
Γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι Πτυχιούχος Δασολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Δασάρχης (σε Πύργο, Βυτίνα και Κυπαρισσία), Διευθυντής Δασών Αχαΐας και Επιθεωρητής  Δασών Δυτικής Ελλάδος. Νομαρχιακός Σύμβουλος Αχαΐας από το 1998
Παναγιώτης  Σακελλαρόπουλος
Γεννήθηκε στην Περιστέρα τέως Δήμου Νωνάκριδος Νομού Αχαΐας και από το 1983 εγκαταστάθηκε  στην Πάτρα εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Έχει κάνεις σπουδές μάρκετινγκ είναι έγγαμος, ενώ από το 1991 εργάζεται  στο Υπουργείο Οικονομικών.
- Γεωργία Καπετανάκη
Γεννήθηκε στην Πάτρα όπου ζει και εργάζεται μέχρι και σήμερα. Έχει εργαστεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Πάτρας ως συμβασιούχος υπάλληλος, μέσω προγράμματος STAGE επί 3,5 χρόνια. Είναι ενεργό μέλος του Σωματείου Εργαζομένων STAGE «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» Ν. Αχαΐας και ιδρυτικό μέλος του Σωματείου STAGE εργαζομένων ΙΚΑ. Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2006 ήταν υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος Αχαΐας.
- Κωνσταντίνα Ρουμελιώτη
Γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι Πτυχιούχος Κοινωνικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα έχει ολοκληρώσει μουσικές σπουδές και σπουδές χορού. Εργάζεται ως καθηγήτρια σε επαγγελματικές σχολές χορού της Πάτρας και του Αιγίου.
YΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ
Γιώργος Παναγόπουλος
Γεννήθηκε στα Καβάσιλα Ηλείας και είναι έγγαμος. Συνταξιούχος σιδηροδρομικός υπάλληλος, πρώην νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας. Διετέλεσε Διευθυντής στα πολιτικά γραφεία των Β. Κοντογιαννόπουλου, Σπ. Σπηλιωτόπουλου και Ν. Νικολόπουλου.
Ανδρέας Μαρίνος
Γεννήθηκε στο Καρδιακαύτι του Δήμου  Πηνειού . Είναι υπάλληλος του  Υπουργείου Οικονομικών  και υπηρετεί στην Δ.Ο.Υ. Πύργου, ενώ επί σειρά  ετών υπήρξε διαιτητής Α’ και Β’ εθνικής και μέχρι πρότινος, Γεν. Γραμματέας της Ομοσπονδίας Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας. Υπήρξε συνεργάτης του αειμνήστου Αθανάσιου Κανελλόπουλου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος ΝΟΔΕ  Ν.Δ. Η λείας και για πολλά χρόνια μέλος της ΝΟΔΕ Ηλείας.
Ανδρέας Σκαρτσιάρης
Γεννήθηκε στις Πεύκες (Βύλιζα) του Δήμου Αρχ. Ολυμπίας και κατοικεί στον Πύργο Ηλείας. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. Επί χρόνια, αιρετός εκπρόσωπος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο των εκπαιδευτικών του ΟΑΕΔ. Τομεάρχης  της Ν.Δ. Νομού Ζακύνθου και εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος στο Νομό Ηλείας από το 1994.
- Αντώνης Βαγγόπουλος
Γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Είναι Διπλωματούχος  Πολιτικός Μηχανικός. Έχει διατελέσει για 12 χρόνια (1999-2010) Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου, από τα οποία τα οκτώ χρόνια ήταν αντιδήμαρχος Πύργου.
- Ειρήνη Βαφιά
Γεννήθηκε στην Αυστραλία και μεγάλωσε στην Κυλλήνη Ηλείας όπου και εξακολουθεί να μένει. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εργάζεται ως ειδικός παθολόγος – διαβητολόγος στα Λεχαινά Ηλείας. Είναι μέλος του Αμερικανικού Κολεγίου Χειρουργών για την αντιμετώπιση των πολυτραυματιών προνοσοκομειακά και Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας. Το 2006 εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος με την παράταξη « Ηλεία Μπροστά». Επίσης, είναι έφορος του Ναυτικού Ομίλου Κυλλήνης.
- Αθανάσιος Κατσίμπελης
Γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών. Είναι δάσκαλος και κάτοχος Μaster of Education με θέμα τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: