ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

2 Μαρ 2011

Δήλωση Υφ. Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα μετά την επίσκεψή του στους τραυματίες αστυνομικούς στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας



«Θέλω καταρχήν να εκφράσω την οδύνη μου για το αποψινό τραγικό περιστατικό, που είχε θύματα δύο νέους ανθρώπους, δύο αστυνομικούς και τον τραυματισμό δύο ακόμα. Η καταδίκη αυτού του αποτρόπαιου γεγονότος είναι αυτονόητη, όπως αυτονόητη και δεδομένη είναι και η συμπαράστασή μας στις οικογένειες των παιδιών αυτών. Στήριξη και συμπαράσταση που έχει εκδηλωθεί από την πρώτη στιγμή και θα εκφραστεί με συγκεκριμένες πράξεις όλο το επόμενο διάστημα.

Η αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας είναι μία καθημερινή μάχη. Σε αυτήν την καθημερινή μάχη οι ομάδες ΔΙΑΣ έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και σημαντικές επιτυχίες, γι’αυτό και τυγχάνει της καθολικής εκτίμησης και αναγνώρισης όλων μας και πρώτα απ’όλα της ελληνικής κοινωνίας. Περιστατικά όπως το αποψινό, όσο τραγικά και αν είναι, δεν πτοούν κανέναν. Ούτε στο πολιτικό ούτε στο υπηρεσιακό επίπεδο, όσους δηλαδή είναι εντεταλμένοι από την Ελληνική Πολιτεία να δίνουν καθημερινά αποτελεσματικά αυτή τη μάχη ενάντια στο σκληρό οργανωμένο έγκλημα. Αντίθετα, μεγαλώνουν την αποφασιστικότητα και τη βούληση όλων μας να ενισχύσουμε αυτήν την προσπάθεια, να στηρίξουμε όσους δίνουν αυτόν τον καθημερινό δύσκολο και κάτω από αντίξοες συνθήκες αγώνα.

Το δικαίωμα των πολιτών για ασφάλεια είναι θεμελιώδες και πρωταρχική η ευθύνη της Πολιτείας να το διασφαλίσει. Είναι όμως ταυτόχρονα και ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα το οποίο δεν επιδέχεται μικροκομματικών προσεγγίσεων ούτε μπορεί να αποτελεί αντικείμενο κομματικής διαπάλης. Και θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για το γεγονός, ότι αυτές τις πρώτες δύσκολες ώρες δεν απετράπησαν δυστυχώς προσεγγίσεις που ενέχουν τη σκοπιμότητα αξιοποίησης του περιστατικού και της κομματικής του εκμετάλλευσης. Αυτή την ώρα αυτό που προέχει είναι να αισθανθούν και αυτά τα παιδιά που επλήγησαν, αλλά και το σύνολο των αστυνομικών που δίνουν αυτή τη δύσκολη καθημερινή μάχη, ότι μαζί με το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας είναι και το σύνολο του πολιτικού συστήματος μαζί τους, δίπλα τους με τρόπο που θα το αποδεικνύει έμπρακτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: