ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

7 Οκτ 2011

Κυλάει αίμα στο Δημόσιο Κόβονται όλα τα επιδόματα, μειώσεις μισθών έως και 50%

Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 11 , 08:45
Γη και ύδωρ δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να εισπράξει την 6η δόση η οποία καθυστερεί επικίνδυνα. Ο Ευ. Βενιζέλος κατέθεσε νέο νομοσχέδιο τα μεσάνυχτα στη Βουλή το οποίο αποτελεί οδοστροτήρα για το Δημόσιο. Η λύση για μεγαλύτερο haircut στη βάση της λήψης νέων μέτρων δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα βοηθήσει την οικονομία αλλά οδηγήσουν σε διαδοχικά σοκ ακόμα και κλάδους που αντέχουν. Η κατάσταση είναι οριακή γιατί κάθε μέτρο πλέον έχει πολλαπλασιαστική ισχύ και οι νέες μειώσεις μισθών και η συνεπακόλουθη ανασφάλεια θα μπορούσε να οδηγήσει σε πανικό με άγνωστες επιπτώσεις στις τράπεζες και τα δημόσια έσοδα.
Το νέο μισθολόγιο θα είναι ενιαίο και θα εξισώνει προς τα κάτω όλους τους μισθούς, εξαίρεση θα αποτελέσουν κάποιες μικρές αυξήσεις στο βασικό μισθό.
Παράλληλα καταργούνται όλα τα επιδόματα εκτός από 3 (οικογενειακό, το οποίο αφορά πλέον μόνον την ύπαρξη τέκνων και όχι επίδομα γάμου, τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και άδειας, καθώς και τα επιδόματα παραμεθόριων περιοχών και επικίνδυνης - ανθυγιεινής εργασίας). Θα διατηρηθούν και επιδόματα θέσης ευθύνης και απόδοσης με κίνητρο και στοχοθεσία, το οποίο θα έχει ιδιαίτερη εφαρμογή στον τομέα των εισπράξεων.
Το κίνητρο καταβάλλεται σε υπαλλήλους που πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό μέχρι και 90% και αποτυπώνεται σε προσαύξηση κατά 10% στον ετήσιο βασικό μισθό τους, ενώ η προσαύξηση ανέρχεται στο 25% του μισθού εάν πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό από 90% και πάνω.
Ειδικά για τους υπαλλήλους πανεπιστημιακής, τεχνολογικής και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν σε μονάδες που έχουν κύρια αρμοδιότητα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων, την είσπραξη εσόδων του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και τον προγραμματισμό και έλεγχο αντίστοιχων δαπανών καταβάλλεται Κίνητρο Επίτευξης Δημοσιονομικών Στόχων.
Το κίνητρο υπολογίζεται ανά υπουργείο ή φορέα και δεν μπορεί να υπερβαίνει το 7% του συνολικού μισθολογικού κόστους του προηγούμενου έτους. Καταβάλλεται ως προσαύξηση κατά 15% του μηνιαίου βασικού μισθού σε όσους υπαλλήλους πέτυχαν τους στόχους σε ποσοστό άνω του 90%.
Παράλληλα θεσπίζεται πλαφόν στις προαγωγές ενώ δεν θα υπάρχει και μισθολογική εξέλιξη για όσους δεν προάγονται, καθώς αλλάζει το σύστημα και δεν λαμβάνει υόψιν την ωρίμανση μισθού μέσω της προϋπηρεσίας.
Με κάθε αλλαγή μισθολογικού κλιμακίου χορηγείται μία ενδιάμεση αύξηση κατά 2% επί των αποδοχών, αλλά και σε αυτήν την περίπτωση συνδέεται με την απόδοση καθώς υπάλληλοι δεν εξελίσσονται μισθολογικά εάν δεν έχουν πετύχει τους στόχους σε ποσοστό 50% τουλάχιστον για δύο συνεχόμενα έτη. πηγή:Σοφοκλέους in

Δεν υπάρχουν σχόλια: