ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

7 Οκτ 2011

Παρουσιάστηκε στην Ινδία ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου


Ο Ινδός υπουργός Παιδείας Καπίλ Σιμπάι παρουσίασε την Τετάρτη στο Νέο Δελχί τον «φθηνότερο υπολογιστή του κόσμου», μόλις 30 ευρώ, προϊόν Ινδών τεχνικών και της βρετανικής εταιρίας DataWind.
Παρουσιάστηκε στην Ινδία ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμουΟ Aakash, όπως ονομάστηκε (σημαίνει ουρανός στα ινδικά) προορίζεται για τους μαθητές και η πρώτη παρτίδα από 100.000 είναι έτοιμη και θα παραδοθεί για διανομή στα σχολεία την ερχόμενη εβδομάδα. Η μαζική παράγωγη του θα αρχίσει στα μέσα Νοεμβρίου με στόχο 120.000 το μήνα.
Επιδίωξη της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός, είναι να έχει κάθε μαθητής το κομπιούτερ του ώστε «εύκολα, άνετα και γρήγορα να γίνει κάτοχος γνώσεων που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να αποκτήσει».
Η Ινδία, μία από τις τρεις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, κάνει μεγάλες προσπάθειες να εκσυγχρονίσει τις υποδομές της ενισχύοντας κατά προτεραιότητα τη μέση εκπαίδευση της νέας γενιάς. Μολονότι ο αριθμός των Ινδών που συνδέονται με το Διαδίκτυο αυξήθηκε 15 φορές στην τελευταία δεκαετία αυτό μόλις αντιστοιχεί στο 8% του 1,2 δισ. του πληθυσμού της χωράς.
Στην Κίνα των 1, 6 δισ το ποσοστό είναι άνω του 40%.
Πηγή www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: