ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

6 Απρ 2011

Τέλος τα ευνοϊκά δάνεια σε δημοσίους υπαλλήλους


Με τα επιτόκια και τους λοιπούς όρους που ισχύουν στην τραπεζικοί αγιορά θα δανειοδοτούνται πλέον οι δημόσιοι υπάλληλοι από το Ταμείο Παρακαταθηκών. Η χορήγηση δανείων με ευνοικούς όρους (χαμηλότερο επιτόκιο, μεγαλύτερη διάρκεια εξόφλησης) παύει οριστική, με τη θέσπιση ειδικής διάταξης, η οποία περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση στη Βουλή για τον διαχωρισμό των τραπεζικών δραστηριοτήτων του ΤΠ&Δ.Οι ευνοϊκοί όροι θα συνεχίσουν να ισχύουν για τα παλιά δάνεια, καθώς και για εκείνα τα οποία θα έχουν εγκριθεί από το ΤΠ&Δ μέχρι την έναρξη ισχύος του νέου νόμου.
Επισημαίνεται Σημειώνεται ότι επί δεκαετίες το ΤΠ&Δ χορηγούσε σε δημοσίους υπαλλήλους δάνεια (κυρίως στεγαστικά) με επιτόκιο έως και 50% χαμηλότερο από το μέσο τραπεζικό (4%, όταν τα στεγαστικά δάνεια δίνονταν από τις τράπεζες με 7-8%).
Τα τελευταία χρόνια η διαφορά επιτοκίου είχε περιορισθεί, παραμένονοντας όμως σημαντική. Ενδεικτικά αναφέρεται τώρα το Ταμείο χορηγεί στεγαστικά δάνεια σε ΔΥ με επιτόκιο 5,2%-5,4% σταθερό για 35 χρόνια, ενώ από τις εμπορικές τράπεζες στην υ δίνονται με 6% σταθερό μέχρι 10 χρόνια. ΠΗΓΗ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ IN

Δεν υπάρχουν σχόλια: