ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

7 Σεπ 2010

ΚΑΙ Ο ΖΕΥΓΑΣ ΖΕΥΓΑΣ


Σχετικά με την "πράσινη" στήριξη που όλοι περιμένουν και δεν έρχεται, διαβάσαμε στην ανάρτηση "Ουδέν κρυπτόν" ότι:
"Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μιλούν πλέον και για εμπλοκή του Σεβασμιότατου Ναυπάκτου κ. Ιερόθεου και καταλογίζουν στην αγιότητά του μερίδιο στην αρνησικυρία του κόμματος όσον αφορά το χρίσμα".



Η αλήθεια είναι αυτή η διαπίστωση μας παραξένεψε μιας και ο Μητροπολίτης δεν συνηθίζει να εμπλέκεται στα κοινά έχοντας συναίσθηση του ρόλου του και διστάζαμε να αναδημοσιεύσουμε την τοποθέτηση. Ούτε σχετική πληροφορία είχαμε "λάβει" από τις πηγές μας.

Από την άλλη, θυμηθήκαμε ένα πρόσφατο άρθρο του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ.κ. Ιερόθεο στο πάντα φιλόξενο για την πένα του Βήμα (Κυριακή 20/6/2010), που πραγματευόταν το θέμα της... τοκογλυφίας. Το άρθρο έκλεινε ως εξής:

Η βασική πρόταση είναι να διδαχθούμε από όσα έγιναν, και κυρίως να απαξιώσουμε δημιουργικά τους ποικιλώνυμους και ποικιλότροπους τοκογλύφους του λαού, που σκοτώνουν τα οράματά του και τις προσδοκίες του. Ο καθένας θα πρέπει να αναλάβη τις ευθύνες του στο προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο που ζει. Και ας αρχίση το δημιουργικό έργο, όπως έχει γραφή εύστοχα, από τις προσεχείς εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση με το να αναδείξη τους κατάλληλους ηγέτες, πέρα από τις κομματικές επιλογές.


Ξεκάθαρη η τοποθέτησή του Μητροπολίτη κατά του όποιου υποψηφίου υποδείξει -αν υποδείξει μετά από όλα αυτά- το ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν δοθεί "πράσινη" στήριξη, ευνοείται ξεκάθαρα ο Γιάννης Μπουλές, κακά τα ψέματα.

Τα ίδια τα γραφόμενα του Μητροπολίτη δίνουν βάση στη σχετική φημολογία που τον θέλουν να στηρίζει Μπουλέ, εκτός και αν κρατά ίσες αποστάσεις μεταξύ Μπουλέ και Καρακώστα. Μια ματιά στα ψηφοδέλτια θα αρκέσει για τα συμπεράσματα...



ΥΓ: καιρό είχαμε να διαβάσουμε υποτακτική με "ήττα"...

Αναρτήθηκε από Nafpaktos24: Ειδήσεις, σχόλια και παρασκήνια στις 5:27 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: