ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

27 Σεπ 2010

Προσοχή στις προεκλογικές υποσχέσεις……


Έξι Ιούνιου 2009 στο Δήμο Πυλήνης συγκαλείται δημοτικό συμβούλιο ημέρα Σάββατο μια ημέρα πριν τις Ευρωεκλογές!!!!!!
Α) Θέμα: αποδοχή απόφασης ένταξης του έργου: Οδοποιία Κάμπος Σίμου – Λουτρά Στάχτης στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 -1013 προϋπολογισμός 595.000.000 ευρω

Β) Θέμα: αποδοχή απόφασης ένταξης του έργου: Οδοποιία Στύλια – Φαμήλα – Ριγάνι στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης της Ελλάδος 2007 -1013 προϋπολογισμός 595.000.000 ευρω


Δήμαρχος: Σε ότι αφορά το πρώτο θέμα πρέπει να πω ότι ο Δήμος είχε υποβάλλει έγκαιρα στο Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης πλήρη φάκελο με τα στοιχεία του δρόμου του θέματος και ήδη με την απόφαση του υπουργού που είναι στο φάκελο, Αγροτικής Ανάπτυξης του κυρίου Χατζηγάκη, αυτό το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα και αφορά την κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου.

Ξάνθης: Εμένα κύριοι συνάδελφοι με προβληματίζει η ημερομηνία, η συγκεκριμένη ημερομηνία σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου, δέκα ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες….
Δεν πιστεύω ότι συνεδριάζει Δημοτικό Συμβούλιο σε καμία περιοχή της χώρας, με θέματα που μπορούν να επηρεάσουν το φρόνημα των πολιτών…..
Θεωρώ λοιπόν ότι σκόπιμα μπήκε τέτοια ώρα σήμερα παραμονές ευρωεκλογών, με θέμα το μοίρασμα κονδυλίων, μου θυμίζει επιταγές Ράλλη 1981 και μου θυμίζει προσπάθεια, αλλοίωσης του αποτελέσματος των ευρωεκλογών και μου κινεί περιέργεια και κατάπληξη πως ο Δήμος γίνεται όργανο τέτοιων συμφερόντων…

Δενδραμής: Εμένα με κάλυψε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό ο κ. Ξάνθης. Θέλω να πιστεύω ότι το έργο θα υλοποιηθεί και δεν είναι καμία «φωτοβολίδα» σαν το έργο αυτό της Μηλιάς που είχατε προαναγγείλει – ότι εντάχθηκε- προεκλογικά σε πρόγραμμα μάλιστα του δασαρχείου και απ΄ ότι γνωρίζω μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Όμως και εμένα πραγματικά με προβληματίζει η εμμονή να έρθει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν γνωρίζω αν κάποιοι για κάποιους συγκεκριμένους λόγους θέλουν να δώσουν κάτι στη σημερινή κυβέρνηση, είναι δικαίωμα τους, όμως είναι λυπηρό να εμπλέκουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε αυτές τις διαδικασίες, είναι τουλάχιστον πρωτόγνωρο.

Αυτές είναι οι πρακτικές της δημοτικής αρχής του Δήμου Πυλήνης. Προεκλογικές υποσχέσεις για ανάπτυξη χωρίς αντίκρισμα…
Τα χρόνια πέρασαν αλλά έργο δεν είδαμε και ακόμη και σήμερα αναρωτιόμαστε γιατί τόσο προεκλογική βιασύνη……
Το μόνο που είδαμε είναι τσιμέντα σε αυλές και μάνδρες σε ιδιοκτησίες.
Αν αυτό δεν είναι συναλλαγή και ρουσφέτι τότε τι είναι;
Μπορεί άραγε στην Ελλάδα του 2010 οι ΟΤΑ να λειτουργούν με τέτοιες πρωτόγονες τακτικές;
Τα συμπεράσματα δικά σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: