ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

31 Ιαν 2011

Νέες περικοπές μισθών ΔΥ και πλαφόν €46.000 Καταργούνται όλα τα ειδικά επιδόματα

Σε νέες περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων οδηγεί η εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο, καθώς θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιδόματα, μερικά γενικά επιδόματα θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό, ενώ στις συνολικές ετήσιες αποδοχές θα μπεί πλαφόν, το οποίο σχεδιάζεται να είναι περίπου 46.000 ευρώ. Στον βασικό μισθό θα ενσωματωθούν η οικογενειακή παροχή, το επίδομα θέσης ευθύνης, το επίδομα εξομάλυνσης και το επίδομα επικίνδυνης εργασίας.
Για τη θέσπιση πλαφόν ανώτατων ετήσιων αποδοχών - όπως έγινε στις ΔΕΚΟ - ασκούνται πιέσεις από την τρόικα. Οι ελεγκτές που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και συναντήθηκαν με πολλούς υπουργούς, "συνέστησαν" μάλιστα το πλαφόν για τους δημοσίους υπαλλήλους να είναι χαμηλότερο από τα 48.000 ευρώ που ορίστηκαν ως ανώτατο όριο συνολικών ετήσιων αποδοχών για τους εργαζόμενους σε κρατικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις του δημόσιου τομέα.
Εκτιμάται ότι με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων και την επιβολή πλαφόν, οι συνολικές αποδοχές των υψηλόμισθων θα μειωθούν κατά 25-26%. Οι δημόσιοι υπάλληλοι των χαμηλότερων μισθολογικών κλιμακίων οι οποίοι δεν παίρνουν πολλά επιδόματα, υπολογίζεται ότι θα χάσουν 8-12% των τωρινών ετήσιων αποδοχών τους.
Από το ενιαίο μισθολογίο εξαιρούνται οι δικαστικοί και οι γιατροί του ΕΣΥ, για τους οποίους θα συνεχίσουν να ισχύουν ειδικά μισθολόγια.
     πηγή: sofokleous in

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: