ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

3 Ιαν 2011

Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει Φώφη

Η έρευνα «Metron Forum» της εταιρείας «Metron Analysis», που έχει φτάσει στα επιτελεία των πολιτικών κομμάτων, δείχνει ότι η Φώφη Γεννηματά βρίσκεται στην πρώτη θέση της δημοφιλίας των στελεχών του Κινήματος, μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
Πιο συγκεκριμένα, η αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, συγκεντρώνει ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό δημοφιλίας, που φτάνει το 73,7%, μεταξύ των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 70%, και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με 68,3%, λίγο πιο μπροστά από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος έχει αποδοχή 66,5%.
Στο σύνολο της κοινωνίας, ο Ανδρέας Λοβέρδος προσπερνά τη Φώφη Γεννηματά, και βρίσκεται στην 1η θέση, με 42,8%, έναντι 41,5% της κόρης του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 41,1% και ακολουθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος με 38,4%.
Όπως προκύπτει από τα παραπάνω μεγέθη, η Φώφη Γεννηματά διατηρεί αλώβητη τη δημοφιλία της στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να υπολείπεται και κοινωνικής αποδοχής σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, παραμένει εξαιρετικά ψηλά στις προτιμήσεις των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, η δημοφιλία του ωστόσο υποχωρεί στο σύνολο της κοινωνίας, ενώ το αντίθετο συμβαίνει με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος καταγράφεται ως ο δημοφιλέστερος υπουργός της Κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, όταν στη σχετική ερώτηση καλούνται να απαντήσουν ψηφοφόροι όλων των κομμάτων.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ είναι κοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής

Δεν υπάρχουν σχόλια: