ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

1 Οκτ 2010

Για ποιον κτυπά η καμπάνα


Κύριε διευθυντά.
Είμαι ομογενής, μόνιμος κάτοικος Σουηδίας. Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο με κύριο θέμα τη διαφθορά στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τώρα που πλησιάζουν οι Δημοτικές Εκλογές κυριαρχούν οι συζητήσεις και προβληματίζονται οι πολίτες ποιον συνδυασμό να επιλέξουν. Συναντούν πάντα τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, όπου οι περισσότεροι έχουν κατηγορηθεί για καταχρήσεις και σπατάλες.
Προσφάτως, σε τηλεοπτικό τοπικό κανάλι ακούστηκε να λέει δήμαρχος, πως δεν δέχεται να συνεργαστεί με προτεινόμενο άλλο συνδυασμό, γιατί του προτάθηκε να υπάρχει επιτροπή έλεγχου και επιλογών. Φοβούμενος μην χάσει τα «λαμόγια» του και τη «λαμογία» του, και απέρριψε τη συνεργασία.
Αν αυτά τα έλεγε κάποιος δήμαρχος στη Σουηδία θα επιβαλλόταν η παραίτηση του, και η εφορία θα τον είχε κάνει «φύλλο και φτερό»!!!!
Όμως η διαφθορά στην Ελλάδα έχει γίνει τρόπος σκέψης και άσκησης εξουσίας. Ομαδοποιημένα και διακομματικά συμφέροντα έχουν οδηγήσει τη χώρα στην οικονομική καταστροφή και δεν πτοούνται. Οι κυβερνήσεις δεν φαίνεται διατεθειμένες να συλλάβουν τους κλέφτες και να τους κατάσχουν τα κλοπιμαία, και όλα αυτά διότι το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»..
Ας σκεφτούν οι υπεύθυνοι πως δεν πάει άλλο, δεν τους πληρώνουμε για να μας κοροϊδεύουν…
Με εκτίμηση
Γιάννης Ζιαμπάρας
Καταγόμενος από Μηλιά Πυλήνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: