ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

10 Οκτ 2010

Tο «ψαλίδισμα» κατά 20% του εκλογικού επιδόματος των υπαλλήλων, αποφάσισε η Διακομματική Eπιτροπή

Την μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων προκειμένου να περιοριστεί το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων, αποφάσισε την η διακομματική επιτροπή. Κινητοποιήσεις ετοιμάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίθηκε απαραίτητη καθώς τελευταία έγινε αντιληπτό ότι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία.

Μάλιστα το υπουργείο Εσωτερικών έχει επιδοθεί σε πραγματικό «κυνήγι» για να βρει ποιοι είναι εκείνοι οι 1.000 υπάλληλοι του δημοσίου που λαμβάνουν την εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στις διαδικασίες των εκλογών.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, δήλωσε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70.000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία έχει να κάνει με την προετοιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Μπαλασόπουλος, «οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι διακοσμητικοί στις εκλογές. Μεταφέρουν σάκους, τηλεγραφήματα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των εκλογικών διαδικασιών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης θα υπογράψει εντός των ημερών απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν (ως επίδομα κίνησης).

Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: