ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

10 Οκτ 2010

Αντιδράσεις για την υποψηφιότητα Αντωνόπουλου

¨Εντονες αντιδράσεις στο χώρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ., και αλγινή εντύπωση στους πολίτες προκαλεί η επιλογή του κ. Βασίλη Αντωνόπουλου ως υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του κ. Απόστολου Κατσιφάρα.
Χαρακτηριστικές είναι οι επιστολές που δόθηκαν στη δημοσιότητα των κ. Δημήτρη Ντάουλα, μέχρι πρότινος συνοδοιπόρου του κ. Αντωνόπουλου στη διεκδίκηση του Δήμου Αγρινίου και του κ. Θανάση Κατερινόπουλου,  πολιτευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο οποίος παραιτήθηκε των κομματικών του θέσεων.
Ανοιχτή επιστολή Δημητρίου Ντάουλα
«Κύριε Βασίλη Αντωνόπουλε,
η διορισμένη θέση που σου δόθηκε δεν σου ανήκει και φυσικά δεν σου αξίζει. Για να την αποκτήσεις πάτησες στην κυριολεξία πάνω στις προσωπικότητες δεκάδων έντιμων οικογενειαρχών και αξιοπρεπών ανθρώπων, οι οποίοι στήριξαν την Ανεξάρτητη Δημοκρατική Συνεργασία. Μας χρησιμοποίησες επί δύο περίπου μήνες, για να «ωφεληθείς» εσύ ο ίδιος προσωπικά όπως αποδεικνύεται, από τα πράγματα, εκμεταλλευόμενος τις καλοπροαίρετες και αγνές μας προθέσεις για να σου δώσουμε μια πραγματικά ανεξάρτητη από κομματικές δεσμεύσεις πρόταση στην τοπική κοινωνία για την δημοτική αυτοδιοίκηση.
Αυτή η πράξη σου δεν είναι απλώς απαράδεκτη, αλλά είναι προδοτική πράξη σε βάρος πάρα πολλών ανθρώπων που στελέχωσαν και στήριξαν εμπράκτως την παράταξη της Ανεξάρτητης Δημοκρατικής Συνεργασίας.
Όταν οργίαζαν οι φήμες και οι διαδόσεις που έλεγαν ότι θα αποχωρήσεις από επικεφαλής της παράταξης, σε ρώτησα επίμονα εγώ προσωπικά, καθώς και όλα σχεδόν τα μέλη της παράταξης αν έχουν βάση αληθείας όσα λέγονται και μου δήλωσες με κατηγορηματικό τρόπο: «Με φημολογίες θα ασχολούμαστε τώρα, πάμε μπροστά, είμαστε δυνατοί και για το λόγο αυτό λασπολογούν σε βάρος μας αφού μας τρέμουν». Οι φήμες αυτές δυστυχώς επαληθεύτηκαν πλήρως, άρα όχι μόνο δεν έχεις κανένα ελαφρυντικό, αλλά αποδεικνύεται ότι σκόπιμα μας ενέπαιζες και μας εξαπατούσες.
Η συμπεριφορά σου αυτή αποδεικνύει ακόμη ότι μας φέρθηκες με ΑΝΕΝΤΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τρόπο και θα τιμωρηθείς από την κοινωνία δεόντως, γιατί οι πολίτες δεν είναι αγέλη προβάτων όπως εσύ προφανώς πιστεύεις. Θα σου θυμίσω την αλάνθαστη ρήση της σοφίας του λαού. «Την προδοσία πολλοί ηγάπησαν τον προδότη ουδείς».
Ήδη η κοινωνία σε «στολίζει» με κοσμητικά επίθετα που δεν μπορούν να γραφούν σε δημόσια επιστολή. Η κατάπτυστη αυτή πράξη σου ακύρωσε προς στιγμήν μια αυθόρμητη, ελπιδοφόρα και δυναμική πρωτοβουλία των πολιτών του Δήμου μας για αδέσμευτη από κομματικούς μηχανισμούς και μεθοδεύσεις προοπτική και πρακτική ανάπτυξης και προόδου της τοπικής κοινωνίας.
Είναι όμως σίγουρο παρά το γεγονός της προσωρινής αναστολής της δυναμικής των απεγκλωβισμένων πολιτών από τη μέγγενη και τη δαγκάνη των πολιτικών κομμάτων, θα αποτελέσει στο μέλλον της μόνο ελπιδοφόρα πρόταση για μια δημιουργική, αναπτυξιακή, ασυμβίβαστη και ριζοσπαστική παρέμβαση στα κοινά του Δήμου μας.
Πρέπει να γνωρίζεις καλά, ότι η πράξη σου αυτή θα σε συνοδεύει σε όλη σου τη ζωή και αποτελείς αρνητικό παράδειγμα προς αποφυγή, γιατί εκτός της προσωπικής σου πολιτικής απαξίωσης με την ενέργειά σου αυτή, πρόσβαλες βάναυσα τους Δημοκρατικούς θεσμούς και το πολιτικό σύστημα, αφού στα μάτια και στις συνειδήσεις των πολιτών φαίνεται ως πράξη συμβιβασμού με αντάλλαγμα και δεν νοείται αξιόπιστο πολιτικό σύστημα χωρίς άψογο πολιτικό ήθος.
Στη συνείδηση τη δική μου είσαι ένοχος προδοσίας και σου εύχομαι εκ βάθους της ψυχής μου να βρεις – αν μπορείς – το θάρρος και τη γενναιότητα να ζητήσεις δημόσια συγγνώμη απ’ όλη την τοπική κοινωνία για το ολέθριο πολιτικό σου λάθος, για να ελπίζεις στην μεγαλοψυχία όλων μας.
»
Δήλωση και επιστολή Θανάση Κατερινόπουλου
«Εύχομαι στον σύντροφο Απόστολο Κατσιφάρα να καταφέρει να ξεπεράσει τις συμπληγάδες της Αιτωλοακαρνανίας, που δημιούργησαν οι «εκπρόσωποι» του λαού της, με γνώμονα το προσωπικό ψηφοθηρικό τους συμφέρον και μόνο, καταστρατηγώντας κάθε έννοια ηθικής, αξιοκρατίας και διαφάνειας, στην Πολιτική.
Πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι ΠΑΣΟΚ είναι τα μέλη του, οι φίλοι του και ο απλός λαός που πίστεψε και πιστεύει στις αρχές της Διακήρυξης του, και όχι οι πρωτεργάτες και εκφραστές πρόσκαιρων συμμαχιών με σκοπό την εξυπηρέτηση ετερόκλητων συμφερόντων.
Παρατίθεται αυτούσια η επιστολή μου της 1ης Οκτώβρη που παραδόθηκε στο Γραμματέα του Ε.Σ του ΠΑΣΟΚ, για ενημέρωση του λαού της Αιτωλοακαρνανίας.»
Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2010.
Προς: Γραμματέα Ε.Σ.
σ. Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ
Σύντροφε Γραμματέα,
Η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., εκφράζει ΑΡΧΕΣ, ΑΞΙΕΣ, ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, τις οποίες ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., απο την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία του Κινήματος έκανε Σημαία και προσωπικό του ΟΡΑΜΑ.
Το όραμα του Προέδρου έκανε πολλούς συντρόφους που ήταν απογοητευμένοι να συστρατευτούν μαζί του. Ένας από τους πολλούς είμαι και εγώ, θυσιάζοντας καριέρα, εξέλιξη και οικογένεια και συστρατεύτηκα μαζί του.
Ο Πρόεδρος και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τίμησε δύο φορές με τη συμμετοχή μου στα ψηφοδέλτια του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, πλην όμως στηρίχθηκα στις δυνάμεις μου, αυξάνοντας τις ψήφους του Κινήματος κατά 17.000 στο Νομό.
Εξέφρασα προσωπική επιθυμία, για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτ/νίας με μόνο στόχο την προσφορά στον τόπο μου, στο Κίνημά μου και στις ιδέες που εκφράζει ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Με λύπη μου πληροφορήθηκα από υπεύθυνα χείλη, ότι έγινε επιλογή προσώπου που μέχρι πρότινος ηγείτο διασπαστικού ψηφοδελτίου στο Δήμο Αγρινίου.
Η τελική επιλογή έφτασε σε αυτό το σημείο μέσα από ίντριγκες, συναλλαγές, προσωπικές ψηφοθηρίες, επιβίωσης «ιθυνόντων» και εκπροσώπων του λαού, από προσωπική ιδιοτέλεια και μόνο, με μια αιτιολογία αίολη και πολιτικά αδύναμη, ότι δήθεν «μαζεύονται» οι διασπαστικές κινήσεις.
Αίολη και πολιτικά αστήρικτη είναι διότι το πρόσωπο έχει καταστεί ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟ στο Νομό, οι διασπαστικές κινήσεις συνεχίζονται, δεν ενώνει η επιλογή, διχάζει και αποπολιτικοποεί τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδιαίτερα αυτούς που πίστεψαν στο όραμα του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Και τούτο μπορείτε να το διαπιστώσετε γιατί από ότι λέει ο θυμόσοφος λαός «πολύ κακό τα λίγα σπίτια».
Κατόπιν τούτου, μετά από ώριμη σκέψη, με βαθύ αίσθημα ευθύνης, χωρίς προσωπικές πικρίες- γιατί αυτά προσωπικά δεν μου ταιριάζουν-σεβόμενος την μέχρι τώρα προσωπική μου πορεία σ΄ όλη μου τη ζωή, το ΗΘΟΣ, τις ΑΡΧΕΣ την Ηθική στην Πολιτική, τη Συμμετοχή και Προσφορά, αρχές με τις οποίες γαλουχήθηκα, πίστευα και πιστεύω, σας γνωρίζω, σύντροφε Γραμματέα, ότι ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΚΑΤ΄ ΕΛΑΧΙΣΤΟ, να έχω συμμετοχή στα τεκταινόμενα του Νομού αλλά και γενικότερα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ-ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ, που κάποιους εξυπηρετούν εν αγνοία του Προέδρου Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Σύντροφε Γραμματέα,
Παρακαλώ όπως με αντικαταστήσετε από το Συντονιστικό όργανο του Τομέα Εσωτερικών αλλά και του υπευθύνου της Ομάδας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος.
Κλείνοντας, επειδή μπορεί να θεωρηθεί ότι όλα αυτά τα γράφω εν βρασμό ψυχής, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και μέσα από αυτή την επιστολή πιστεύω ακράδαντα ότι εκφράζω την πλειονότητα των ψηφοφόρων μου, που πίστεψαν, όπως και εγώ, στο όραμα του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, που σήμερα όμως μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης έχει αρχίσει να ξεθωριάζει γιατί ΚΑΠΟΙΟΙ δεν θέλουν και δεν επιθυμούν να βιώσει ο λαός αυτό το όραμα.
Εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου ο Πρόεδρος και αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ συνεχίζουν να τον στηρίζουν-μέσα σ΄ αυτούς και εγώ-και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος σύντομα να οσμισθεί και να καταλάβει πως λειτουργούν και πολιτεύονται οι τοπικοί παράγοντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ.(Αυτοδιοικητικοί και μη) εις το όνομα του Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
Με εκτίμηση
Θανάσης Κατερινόπουλος
- Πολιτευτής Αιτωλοακαρνανίας
- Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: