ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

17 Οκτ 2010

Ντ. Μπακογιάννη: Υπάρχει ανάγκη εθνικής συνεννόησης

Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη στην Καθημερινή της Κυριακής
Έτοιμη για την ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα, στις 21 Νοεμβρίου, δηλώνει στην «Καθημερινή της Κυριακής» η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτοντας ότι το νέο κίνημα δε θα είναι κόμμα διαμαρτυρίας αλλά εν δυνάμει κυβερνητικός εταίρος.

Μάλιστα, η κα. Μπακογιάννη εκφράζει την επιθυμία της να δημιουργηθεί ένας διαφορετικός πολιτικός φορέας, ένα κίνημα που θα καλύπτει ένα πολιτικό και ιδεολογικό χώρο που σήμερα δεν εκφράζει κανέναν.

Ένα κίνημα που, όπως αναφέρει στη συνέντευξη, «θα μιλήσει για ένα σαρωτικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, έρχεται να αναζητήσει ένα άλλο μοντέλο διακυβέρνησης και ένα νέο οικονομικό μοντέλο. Που θα μεταφέρει την ανάπτυξη από το δημόσιο στον ιδιωτικό τομέα».

Παράλληλα, η κα. Μπακογιάννη εκτιμά ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου θα είναι η τελευταία μονοκομματική και υπογραμμίζει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στη βάση προγραμματικών συμφωνιών.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέει ότι είναι διαφορετικές οι πολιτικές τους διαδρομές, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι τον αναμένει δίπλα της.

Αναφερόμενη στη οικονομία, τονίζει ότι ο κίνδυνος της χρεοκοπίας της Ελλάδας δεν έχει εκλείψει και εκτιμά ότι η τέταρτη δόση του δανείου θα είναι άκρως προβληματική.

Τέλος, θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά πιθανό να πάμε στην επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: