ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

5 Δεκ 2010

Γιάφκα με όπλα και στο Αγρίνιο- Έρευνα σε 15 σπίτια σε όλη την Ελλάδα - Ετοίμαζαν χτύπημα;

Μετά τον εντοπισμό γιάφκας στη Νέα Σμύρνη και τον Πειραιά, έρχονται και άλλες γιάφκες στην Καλλιθέα και το Αγρίνιο. Στο Αγρίνιο βρέθηκε οπλισμός σε γιάφκα και έχουν προσαχθεί δύο ατομα.Σε διαμέρισμα στο Αγρίνιο, στη συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου,  βρέθηκαν περίστροφα.
Την ίδια ώρα οι αρχές κάνουν έρευνες σε 15 σπίτια σε όλη τη χώρα. Στις  γιάφκες της Νέας Σμύρνης και του Πειραιά, άντρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, 7 πιστόλια, 3 πολεμικά καλάσνικοφ, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εργοστασιακό anfo που αποτελεί εκρηκτική ύλη, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμαρια ΤΝΤ.

Δεν έχει γίνει ακόμα επισήμως  γνωστό το όνομα της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας η γιάφκα και ο οπλισμός ανακαλύφτηκε σε υπόγειο γκαράζ διόροφου κτίσματος στην οδό Καισαρείας στη Ν.Σμύρνη, αλλά και στη γιάφκα στον Πειραιά, όμως οι πρώτες διαρροέςαπό την αστυνομία κάνουν λόγο για διασύνδεση τόσο της Σέχτας Επαναστατών όσο και για τη Συνωμοσία πυρήνων της Φωτιάς αλλά και για την ''6η Δεκέμβρη",που είχε χτυπήσει στη Βουλή και στη Γενική Γραμματεία Τύπου.

Από την αντιτρομοκρατική διοχετεύεται η πληροφορία πως οι τρομοκράτες ετοίμαζαν χτύπημα τη Δευτέρα,  την ημέρα της επετείου του θανάτου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, κάτι που τους προκύπτει από το ότι στη γιάφκα της Ν.Σμύρνης οι συλληφθέντες πιάστηκαν με βαλίτσα που περιείχε όπλα,μεταξύ των οποίων καλάσνικοφ, αλλά και χειροβομβίδες.
Στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών ερευνάται εξονυχιστικά  ο οπλισμός που βρέθηκε, καθώς και ο ρόλος των 7 συλληφθέντων,οι 2 από τους οποίους ήταν ένοπλοι..Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί ψάχνουν εαν ο οπλισμός που βρέθηκε, είχε χρησιμοποιηθεί στη δολοφονία του αξιωματικού της αντιτρομοκρατικής Ν.Σάββα τον Ιούνιο του 2009 αλλά και στη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια.

Πηγές:www.newsit.gr και www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: