ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

4 Δεκ 2010

«Καθαρές θέσεις και λύσεις» για την Υγεία ζητούν οι νέοι περιφερειάρχες


Να ξεκαθαρίσει το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις, υπό τις οποίες θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες του συστήματος υγείας στις περιφέρειες, κάλεσαν την Κυβέρνηση, τρεις νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ζήτησε καθαρές θέσεις και λύσεις, και κάλεσε την Κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει άμεσα τις αρμοδιότητες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: "Εγώ αναλαμβάνω σε ένα μήνα, και δεν γνωρίζω τις αρμοδιότητές μου".

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, τόνισε ότι οι περιφέρειες δεν μπορούν να αναλάβουν ευθύνες άλλων, ειδικά αν αυτές δεν συνοδεύονται από τους αντίστοιχους πόρους και προσωπικό. Στο ίδιο κλίμα και ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, ο οποίος τόνισε ότι χωρίς την καταβολή των απαραίτητων πόρων, το σύστημα θα βουλιάξει.

Απαντώντας ο παριστάμενος υφυπουργός, Μιχάλης Τιμοσίδης δεσμεύθηκε ότι ο διάλογος για τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στις περιφέρειες, θα ξεκινήσει μετά το Μάρτιο του 2011.

Πηγη: athina 984

Δεν υπάρχουν σχόλια: