ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

17 Δεκ 2010

Τι κρύβουν τα μάτια της Μόνα Λίζα;

Η "Μόνα Λίζα" και το αινιγματικό χαμόγελο της προβλημάτιζε πάντα τους ιστορικούς τέχνης. Τώρα ήρθε η ώρα και των ματιών της για να δημιουργήσει ένα νέο μυστήριο.
Ερευνητές από την Επιτροπή Πολιτιστική Κληρονομιά της Ιταλίας ανακάλυψαν πρόσφατα ότι τα μάτια της Mona Lisa περιέρχουν κάποιον κρυμμένο κώδικα!

Οι ειδικοί ανακάλυψαν με ειδικά όργανα υψηλής ευκρίνειας μικροσκοπικά γράμματα και αριθμούς στα μάτια του διάσημου έργου του Leonardo da Vinci.
Πιστεύουν, επίσης, ότι πρόκειται για έναν μυστικό κώδικα που πιθανόν σύντομα, όταν και αν καταφέρουν να ερμηνεύσουν, να αποκαλύψουν τον πραγματικό κώδικα Da Vinci!
Σύμφωνα με το best seller μυθιστόρημα Κώδικας Da Vinci του Dan Brown, η Mona Lisa περιέχει κρυμμένα στοιχεία σχετικά με το Ιερό Δισκοπότηρο.

Ο Silvano Vinceti, πρόεδρος της Ιταλικής Εθνικής Επιτροπής Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εντόπισε τα κρυμμένα σύμβολα, είπε: «Τα κρυμμένα αυτά σύμβολα δε φαίνονται με γυμνό μάτι, αλλά με ένα ειδικό γυαλί φαίνονται πολύ καθαρά. Είναι πολύ δύσκολο να τα διακρίνει κανείς, αλλά πιθανόν είναι τα γράμματα CE ή το γράμμα B. Στο πίσω μέρος διακρίνονται το νούμερο 72 ή  το γράμμα L και ο αριθμός 2". Μη ξεχνάμε ότι ο πίνακας είναι ηλικίας 500 ετών, γι αυτό δεν είναι πολύ εμφανής και καθαρή όπως ήταν όταν πρωτοδημιουργήθηκεΑπό τις πρώτες έρευνές μας έχουμε διαπιστώσει ότι τα σύμβολα αυτά τοποθετήθηκαν στα μάτια της Mona Lisa από τον καλλιτέχνη και όχι ενδεχομένως καταλάθος. Γνωρίζουμε επίσης ότι ο Da Vinci ασχολούνταν πολύ με τον εσωτερισμό και χρησιμοποιούσε συχνά κρυμμένα σύμβολα που περιέχουν μηνύματα. Ο Da Vinci έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη Mona Lisa και τα τελευταία χρόνια της ζωής του έπαιρνε τη ζωγραφιά μαζί του όπου και αν πήγαινε. Ποιος ξέρει μπορεί ακόμα και να κρύβεται ένα ερωτικό μήνυμα προς την εικονιζόμενη».

Στο δεξί μάτι εμφανίζονται τα γράμματα LV τα οποία πιθανόν συμβολίζουν τα αρχικά του Leonardo da Vinci, ενώ στο αριστερό μάτι υπάρχουν κάποια άλλα σύμβολα τα οποία δε φαίνονται πολύ καθαρά.


Η αναζήτηση στα μάτια της Mona Lisa άρχισε με αφορμή ένα βιβλίο που βρέθηκε σε ένα μαγαζί με αντίκες στο οποίο αναφερόταν ότι υπάρχουν μικροσκοπικά κρυμμένα σύμβολα στα μάτια της Mona Lisa!

Ο Vincetti είναι μέλος μια ομάδας που ζητούν την άδεια εκταφής του da Vinci ο οποίος είναι θαμμένος στο κάστρο Amboise της Γαλλίας. Θέλουν να να εξετάσουν το κρανίο του και να προσπαθήσουν να αναδημιουργήσουν το πρόσωπο του. Μ'αυτον τον τρόπο θα εξετάσουν αν η Μόνα Λίζα είναι μια αυτοπροσωπογραφία του καλλιτέχνη όπως πολλοι πιστεύουν.
ΠΗΓΗ: E-TIRNAVOS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: