ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

21 Δεκ 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ ΤΟ 2011 – ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ
1. Μετά από προεργασία πολλών μηνών και δίμηνη διαβούλευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα ότι εξασφάλισε τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" διασφαλίζοντας τη συνέχισή του για το 2011, καθώς και τη διατήρηση 4.500 θέσεων εργασίας στις 1.050 δομές του προγράμματος.
2. Το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" θεσμοθετήθηκε το 2002 από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έτυχε ευρύτατης κοινωνικής αποδοχής ολόκληρης της κοινωνίας, εξυπηρετώντας περισσότερους από 80.000 ηλικιωμένους και ΑμεΑ ετησίως με σημαντικά θετικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα στην Ελληνική περιφέρεια.
3. Το πρόγραμμα εγκαταλείφτηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, αθετώντας ανειλημμένες υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπονόμευσε και σε αυτό το ζήτημα την αξιοπιστία της χώρας με αποτέλεσμα να απειλείται η συνέχιση του προγράμματος και να κινδυνεύουν πάνω από 4.000 θέσεις εργασίας.
Διαβάστε όλη τη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: