ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

12 Φεβ 2011

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΗ


α) Για ποιόν λόγο ο κ. Λοβέρδος δεν καταργεί την κληρονομικότηα των Αδειών Φαρμακείων; Σε ένα "κλειστό" επάγγελμα δεν έχει αξία η επιχείρηση (π.χ. Φαρμακεία, ταξί, φορτηγά κ.τ.λ.), αλλά η Άδεια. Αυτονόητο και δίκαιο το ερώτημα πιστεύω.
 Γιατί -μόνο- τα παιδιά των Φαρμακοποιών -με Φαρμακεία- να απολαμβάνουν το -φασιστικό- προνόμιο της κληρονομικής εργασίας;; Τι είδους απελευθέρωση έκανε στο φαρμακευτικό επάγγελμα όταν συνεχίζεται η φεουδαρχία και η κληρονομικότητα των κρατικών Αδειών Φαρμακείων; Υπάρχει στην Ευρώπη κληρονομική εργασία; Γιατί τόσα προνόμια για τα παιδιά των Φαρμακοποιών και μόνο;

 β) Για ποιόν λόγο ο κ. Λοβέρδος δεν καταργεί την -παράνομη- αγοραπωλησία -κρατικών- Αδειών Φαρμακείων; Με το νομικό τέχνασμα της συστέγασης και της ίδρυσης Ο.Ε. μεταξύ παλιού και νέου Φαρμακοποιού, νομιμοποιείται η -παράνομη- αγοραπωλησία των -κρατικών- Αδειών Φαρμακείων.
 Όσοι ιδιοκτήτες Φαρμακείων δεν έχουν παιδιά Φαρμακοποιούς (για να κάνουν χρήση του -προκλητικού- κληρονομικού δικαιώματος) ή δεν έχουν παιδιά, πουλάνε -παράνομα και "μαύρα"- σε νέους ενδιαφερόμενους Φαρμακοποιούς την -κρατική- Άδεια του Φαρμακείου τους που είχαν πάρει οι ίδιο δωρεάν. Την Άδεια πουλάνε -τον "αέρα" δηλαδή- και όχι την επιχείρηση, γιατί η Άδεια, όπως είπαμε, έχει αξία σε ένα "κλειστοό" επάγγελμα.
 Ο αξιότιμος κ. Δ. Ρέππας είχε καταργήσει το -χουντικό- προνόμιο των φορτηγατζήδων να πουλάνε -παράνομα και "μαύρα"-  σε ενδιαφερόμενους τις -κρατικές- Άδειες των φορτηγών τους. Γιατί ο κ. Λοβέρδος προστατεύει προκλητικά την ευκατάστατη κοινωνική ομάδα των λίγων και παλιών ιδιοκτητών Φαρμακείων; Γιατί του αρέσουν τόσο πολύ οι συντεχνίες; Γιατί προχώρησε σε "δήθεν άνοιγμα" του φαρμακευτικού επαγγέλματος, ενώ ο κ. Πρωθυπουργός -και η Κυβέρνηση- μιλάει συνεχώς για πλήρη απελευθέρωση όλων των "κλειστών" επαγγελμάτων και για είσοδο όλων των νέων επιστημόμων στην αγορά εργασίας χωρίς αδικαιολόγητους περιορισμούς, όπως τα πληθυσμιακά και γεωγραφικά κριτήρια για την ίδρυση και τη λειτουργία νέων Φαρμακείων; Γιατί το φαρμακευτικό επάγγελμα είναι το μόνο "κλειστό" επάγγελμα που δεν "άνοιξε" και μάλιστα με ευθύνη του κ. Λοβέρδου; Γιατί δεν έχει μιλήσει με την Π.Ε.Φ.; Γιατί μόνο τα συμφέροντα του Π.Φ.Σ. ακούει και υπερασπίζεται; Γιατί έκανε πίσω στην δική του πρόταση για ίδρυση νέων Φαρμακείων κοντά στους Φ.Κ.Α. (π.χ. Ι.Κ.Α.);


 
 Κωνσταντίνος Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: