ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

10 Φεβ 2011

Η ΔΕΗ δίνει τη δυνατότητα online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή


deh_533_355


Τη δυνατότητα της online καταχώρησης των ενδείξεων του μετρητή ξεκίνησε να προσφέρει η ΔΕΗ. Με αυτό τον τρόπο ο δίμηνος λογαριασμός θα έρχεται βάσει της πραγματικής κατανάλωσης και όχι με τις κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις – το γνωστό «έναντι». Θα μπορείτε, δηλαδή, να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό αντί για έναντι.
Πιο συγκεκριμένα, στους συνήθεις πελάτες Χαμηλής Τάσης (οικίες, καταστήματα, μικρές επιχειρήσεις, κλπ) η ΔΕΗ εφαρμόζει διμηνιαία έκδοση λογαριασμών. Ο λογαριασμός του πρώτου διμήνου εκδίδεται χωρίς καταμέτρηση, με κατ’ εκτίμηση καταναλώσεις («έναντι»). Το «έναντι» υπολογίζεται αυτόματα από το μηχανογραφικό σύστημα της Επιχείρησης και βασίζεται σε συγκεκριμένο αλγόριθμο που περιλαμβάνει τα ιστορικά στοιχεία των καταναλώσεων (π.χ. τις καταναλώσεις της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου έτους).
Ο λογαριασμός του δεύτερου διμήνου (εκκαθαριστικός) εκδίδεται μετά από λήψη ένδειξης από το προσωπικό της Επιχείρησης και περιλαμβάνει τη συνολική κατανάλωση του τετραμήνου, από την αξία του οποίου αφαιρείται η αξία ρεύματος που είχε χρεωθεί στον κατ’ εκτίμηση («έναντι») λογαριασμό.
Μέχρι σήμερα η ΔΕΗ έδινε τη δυνατότητα τηλεφωνικής καταχώρησης της ένδειξης από τον αριθμό 10410. Η online καταχώρηση ωστόσο αναμένεται να είναι πιο πρακτική, επιτρέποντάς σας να λαμβάνετε πάντοτε εκκαθαριστικό λογαριασμό και όχι έναντι.
Αναλυτικές οδηγίες για το πώς ακριβώς θα πραγματοποιήσετε την καταχώρηση μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστοχώρο της ΔΕΗ, ενώ η διεύθυνση της εφαρμογής online καταχώρησης ενδείξεων μετρητή είναι στο https://ivr.dei.com.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: