ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

29 Νοε 2010

Θέλουν να κοντύνουν τον Βενιζέλο

Στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου έχει τεθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος, παρόλο που δημοσίως οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σημειώνοντας ότι σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, «βάζει πλάτη».
Η διαρροή του δείπνου στο οποίο συμμετείχε με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπου βρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Ανδρέας Λοβέρδος, σήμανε από χθες το πρωί «συναγερμό» στο εσωτερικό του Κινήματος, με τις φήμες να… χορεύουν, αναφορικά με τις πραγματικές προθέσεις και τις στρατηγικές στοχεύσεις του πολιτικού που μετά την ήττα του Κινήματος στις βουλευτικές εκλογές του 2007, δεν δίστασε να διεκδικήσει την ηγεσία από τον Γιώργο Παπανδρέου, έστω και αν τελικά δεν τα κατάφερε.
Αυτή η ακατάσχετη φημολογία ανάγκασε τον Ευάγγελο Βενιζέλο να… σηκώσει το γάντι, και να τοποθετηθεί, με επίσημη δήλωση, ξεκαθαρίζοντας ότι θεωρεί υποχρέωσή του το να συζητά με τους συναδέλφους του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, για τις κρίσιμες στιγμές που βιώνει η χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», πολιτικοί φίλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου εκτιμούν ότι, στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια «να κοντύνουν» τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, και να «ψαλιδίσουν» τις πιθανότητές του να διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, και με δεδομένο το γεγονός ότι στην Ελλάδα του μνημονίου, οι ισορροπίες μεταβάλλονται ανά πάσα στιγμή.
Με την απάντησή του πάντως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήθελε να στείλει σε όλους το μήνυμα ότι δεν κάνει κάτι στα κρυφά, και παράλληλα να εξωτερικεύσει τους προβληματισμούς του για το μέλλον. Και του ΠΑΣΟΚ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: