ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

30 Νοε 2010

Αυτό θα πει... καλό αφεντικό!

Πολλά αφεντικά, φαντάζονται κάπως έτσι τους κανονισμούς λειτουργίας μιας ιδανικής εταιρείας: Κανονισμός λειτουργίας για ρεπό – απουσίες: Δεν δικαιολογείται. Ακόμα και ιατρική γνωμάτευση είναι άκυρη, διότι, εφόσον ήσασταν σε θέση να πάτε στο γιατρό, μπορούσατε να έρθετε και στην δουλειά.  
Θάνατος συγγενή: Δεν δικαιολογείται. Δεν μπορείτε πλέον να κάνετε τίποτα για τον μακαρίτη και οποιοσδήποτε άλλος μπορεί να μεριμνήσει για τις απαραίτητες διαδικασίες. Αν κανονίσετε να γίνει η κηδεία αργά το απόγευμα, μπορείτε να φύγετε μισή ώρα νωρίτερα, αν βέβαια έχετε ολοκληρώσει την δουλειά σας. Δικός σας θάνατος: Θα δείξουμε πλήρη κατανόηση, αρκεί να:
1. Μας ενημερώσετε εγκαίρως, ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης.
2. Μας πάρετε τηλέφωνο το αργότερο ως τις 8.00 το πρωί για να λάβουμε τα αναγκαία μέτρα.
3. Μας υπογράψετε εσείς και ο γιατρός σας βεβαίωση ότι έχετε πεθάνει.
4. Αν δεν έχουμε και τις 2 υπογραφές, για τον χρόνο που είσαστε απών θα υπάρχουν κρατήσεις, μεταβιβαζόμενες στους κληρονόμους σας.
Εγχειρήσεις: Απαγορεύονται. Σας έχουμε προσλάβει ακέραιους. Αφαίρεση ή αλλοίωση οποιουδήποτε οργάνου παραβιάζει το συμβόλαιο εργασίας.
Αργυρή ή χρυσή επέτειος γάμου: Δεν δίνεται ρεπό. Αν είστε παντρεμένοι 25 ή 50 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, τότε είστε πολύ ευτυχής να έρχεστε στην δουλειά.
Γενέθλια: Η γέννηση σας δεν είναι δικό σας κατόρθωμα. Γι’ αυτό δεν βλέπουμε τον λόγο να σας δώσουμε ρεπό.
Ονοματική εορτή: Η εταιρία υποστηρίζει το απόρρητο των προσωπικών δεδομένων. Άρα η ονομαστική εορτή, που ισοδυναμεί με κοινοποίηση του μικρού σας ονόματος σε τρίτους, απαγορεύεται να εορτάζεται.
Γέννηση παιδιού: Για τέτοια λάθη δεν δίνεται ρεπό. Η σύντομη ηδονή που νιώσατε κατά την σύλληψη είναι παροχή της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: