ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

20 Νοε 2010

Αυξάνεται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η χρέωση στα διόδια του αυτοκινητοδρόμου "Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας". Διαβάστε τις νέες τιμές...

Αυξάνονται οι τιμές των διοδίων στη διαδρομή Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, ενώ προστίθεται ένας ακόμα σταθμός στην Ασέα, μεταξύ των κόμβων Τρίπολη - Νότια και Αθήναιο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κοινοπραξία "Μορέας", οι τιμές διοδίων διαμμορφώνονται ως εξής:

Τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,60 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 1,50€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,20 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,30 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,20€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,80 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Τα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 5,90 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 5,60€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 4,50 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Τα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 8,20 € στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 7,80€ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 6,30 € στο σταθμό διοδίων της Ασέας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τμήμα αυτό του αυτοκινητόδρομου από τα Μάλγαρα ως το Δερβένι Θεσσαλονίκης ανήκει στο δημόσιο και δεν εντάσσεται στις συμβάσεις παραχώρησης. Ωστόσο, όπως ομολογεί η κυβέρνηση με χτεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, σημαντικό μέρος των εσόδων από το χαράτσι θα εισπράττει ο ιδιωτικός όμιλος «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», ως αντάλλαγμα για τη μη λειτουργία σταθμού είσπραξης στο Αιγίνιο Πιερίας, που είχε παρουσιαστεί περίπου ως ...κατόρθωμα από τους αρμόδιους υπουργούς!Το μπαράζ μάλιστα αυτό πρόκειται να συνεχιστεί, καθώς:
  • Μέχρι το τέλος του μήνα διόδια θα πληρώνουν οι οδηγοί και στο τμήμα Τρίπολη - Αθήναιον που παραδόθηκε πρόσφατα. Ο σταθμός είσπραξης έχει ήδη κατασκευαστεί κοντά στην Ασέα (Καλογερικό). Αργότερα, στον ίδιο αυτοκινητόδρομο, θα λειτουργήσουν δύο ακόμη μετωπικοί σταθμοί, ο ένας κοντά στο Λεύκτρο και ο άλλος κοντά στην Καλαμάτα, αλλά και αρκετοί πλευρικοί σε όλους τους ανισόπεδους κόμβους.
  • Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να μπουν και τα πρώτα διόδια στο Μαλιακό κοντά στις Θερμοπύλες, που θα εκμεταλλεύεται ο όμιλος «Κεντρική Οδός ΑΕ», που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).
  • Αυξήσεις στην τιμή των διοδίων μέχρι και κατά 40% πρόκειται να επιβάλει από τις αρχές του 2011 ο ιδιωτικός όμιλος «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που εκμεταλλεύεται το τμήμα Ράχες Φθιώτιδας - Κλειδί Ημαθίας, ενώ ήδη κατασκευάζει ένα νέο πλευρικό σταθμό είσπραξης στη Λεπτοκαρυά.
  • Ανάλογες αυξήσεις ετοιμάζεται να επιβάλει και ο όμιλος «Νέα Οδός ΑΕ», που εκμεταλλεύεται το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθήνα - Σκάρφεια Φθιώτιδας, ενώ σκοπεύει να επιβάλει νέο χαράτσι στο δρόμο Σχηματάρι - Χαλκίδα, μόλις ολοκληρωθούν τα έργα που κατασκευάζονται αποκλειστικά με χρήματα του ελληνικού λαού.
  • Στα μέσα του 2011, ο όμιλος «Ολυμπία Οδός ΑΕ», που εκμεταλλεύεται το τμήμα της Εθνικής Οδού Ελευσίνα - Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος σκοπεύει να λειτουργήσει αμφίπλευρα τους σταθμούς διοδίων, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πληρώνουν και προς τις δύο κατευθύνσεις. Ταυτόχρονα, και άλλοι πλευρικοί σταθμοί διοδίων, εκτός από αυτούς που λειτουργούν σήμερα στη Νέα Πέραμο και στους Αγίους Θεοδώρους, αναμένεται να στηθούν εντός του 2011 και στο τμήμα της Εθνικής Οδού Ελευσίνα - Κόρινθος.
  • Τέλος, σειρά από σταθμούς διοδίων αναμένεται να λειτουργήσουν το επόμενο εξάμηνο κατά μήκος και της Εγνατίας οδού.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια: