ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

17 Νοε 2010

Νεο σύτημα πιστοποίησης της ποσότητας πετρελαίου

Στο 14 - 16 % κυμαίνεται η πτώση στην κατανάλωση καυσίμων σε σχέση με πέρσι, ενώ για ορισμένες εταιρίες εμπορίας η πτώση σε σταθερές τιμές φθάνει και το 20%. Ο Αύγουστος ήταν καλύτερος από τον Ιούλιο, εξέλιξη που οφείλεται στη λήξη της απεργίας των μεταφορέων, ενώ ελαφρά ανοδική είναι η πορεία των πωλήσεων του πετρελαίου θέρμανσης κατά τον πρώτο μήνα διάθεσής του στην αγορά (δηλαδή από τις 15 Οκτωβρίου). Γεγονός που αποδίδεται στο φόβο των καταναλωτών ότι θα γίνει εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης με το πετρέλαιο κίνησης (οπότε πολλοί έσπευσαν να γεμίσουν τις δεξαμενές) αλλά και στις σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Β. Ελλάδα.
Τα στοιχεία προκύπτουν από τις δηλώσεις που έκαναν σήμερα οι κ.κ. Π. Τζαννετάκης, γενικός διευθυντής της Μότορ Όιλ και Γ. Θωμαΐδης, γενικός διευθυντής της Coral, της εταιρίας δηλαδή που διαδέχθηκε τη Shell στη χώρα μας.
Πάνω από 500 πρατήρια καυσίμων έχουν βάλει λουκέτο, ενώ άλλα 1000 υπολειτουργούν ή λειτουργούν με διακοπές. Ο κ. Θωμαΐδης εκτίμησε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα αντιμετωπίζουν οι πρατηριούχοι που δουλεύουν κυρίως με επαγγελματίες μεταφορείς, οι οποίοι πληρώνουν τα καύσιμα με πίστωση.
Η Coral ανακοίνωσε σήμερα την εφαρμογή ενός νέου συστήματος πιστοποίησης της ποσότητας πετρελαίου που παραδίδεται σε πελάτες θέρμανσης και ιδιοκτήτες σκαφών, με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού δαχτυλιδιού στην υποδοχή της εγκατάστασης του πελάτη. Το σύστημα δεν επιτρέπει την παράδοση καυσίμου αν το δαχτυλίδι δεν έλθει σε επαφή με αντίστοιχο δαχτυλίδι στη μάνικα, και σταματά τη ροή αυτόματα όταν τα δύο δαχτυλίδια απομακρυνθούν. Στη λήξη της παράδοσης το σύστημα εκδίδει αυτόματα απόδειξη με τα στοιχεία του πελάτη και την ποσότητα που παραδόθηκε. Το δαχτυλίδι «smart ring» έχει εγκατασταθεί σε 400 πελάτες και 10 βυτία που υπολογίζεται να τριπλασιαστούν ως το τέλος του χρόνου. 
express

Δεν υπάρχουν σχόλια: