ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ

21 Νοε 2010

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμένεται να συναντηθεί αύριο η ανεξάρτητη βουλευτής Την ίδρυση της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη Τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο


Την ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση στο θέατρο του Μπάντμιντον. Σύμβολο του νέου κόμματος, η ελιά.

«Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα. Ξεκινάμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Αρνούμαστε να παραδοθούμε στην κρίση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο να δράσουμε», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινώντας την ομιλία της. Την ιδρυτική διακήρυξη της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή η Ντόρα Μπακογιάννη, σε εκδήλωση στο θέατρο του Μπάντμιντον. Σύμβολο του νέου κόμματος, η ελιά. «Δημιουργούμε σήμερα ένα πανελλήνιο κίνημα υπεύθυνων πολιτών. Ένα ανεξάρτητο συμμετοχικό δημοκρατικό κίνημα. Όχι άλλο ένα κόμμα. Ξεκινάμε ν’ αλλάξουμε την Ελλάδα. Αρνούμαστε να παραδοθούμε στην κρίση. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον τόπο να δράσουμε», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη ξεκινώντας την ομιλία της.

Η ανεξάρτητη βουλευτής έδωσε ξεκάθαρα νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό στίγμα στις αξίες του νέου πολιτικού της σχήματος. Αφού επιτέθηκε στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, κατηγόρησε την ηγεσία της Ν.Δ. για λαϊκισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η επιλογή να αρνηθείς την ψήφο σωτηρίας της χώρας για να μην επωμιστείς το πολιτικό κόστος που σου αναλογεί, είναι ο ορισμός του πιο ακραίου και ανεύθυνου λαϊκισμού. Εγώ δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω».

Δήλωσε ότι, παρεμβαίνοντας ενεργά στην πολιτική ζωή, θα διεκδικήσει μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία του κράτους, όπως την άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και τη μείωση του αριθμού τους ώστε μέσα στην επόμενη δεκαετία το δημόσιο να λειτουργεί με τα 2/3 του σημερινού δυναμικού του, τη δραστική μείωση της φορολογίας με την καθιέρωση ενός νέου χαμηλού φορολογικού συντελεστή της τάξης του 20%, την καθιέρωση συνταγματικού δημοσιονομικού κανόνα που θα εξασφαλίζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, την ενίσχυση της κοινωνικής θέσης της γυναίκας και του θεσμού της οικογένειας, την αναδιοργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος με πρότυπο το σουηδικό, την καινοτόμα αναβάθμιση της παιδείας, την εξάλειψη των συντεχνιών και του κακώς εννοούμενου συνδικαλισμού, την ανταγωνιστική γεωργία, τις ριζικές αλλαγές για το περιβάλλον.

Η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού προσδιόρισε τις αξίες της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» (ελευθερία, ισονομία των πολιτών, ασφάλεια δικαιοσύνη, κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, παιδεία και πολιτισμός, απελευθέρωση της πολιτικής ζωής από τα δεσμά του λαϊκισμού και της δημαγωγίας), υπογράμμισε ότι το κόμμα της θα συγκρουστεί με φαινόμενα αδιαφάνειας και θ’ αντιμετωπίσει αποφασιστικά συμπεριφορές συντεχνιών που οδηγούν σε ομηρία του συνόλου. Πρότεινε επίσης την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τον συνδικαλισμό, ώστε να καθιερωθεί μυστική καθολική ψηφοφορία για τις απεργίες και να εργάζονται οι συνδικαλιστές.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ προσωπικοτήτων απ' όλον τον πολιτικό κόσμο, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Κώστας Κιλτίδης και Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Κοτσώνης, κ.ά.

Η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι το ιδρυτικό συνέδριο της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" θα γίνει τον Μάρτιο.

Η βουλευτής ζήτησε να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα, προκειμένου να τον ενημερώσει για το κόμμα της, αλλά και να συζητήσει μαζί του για τα πολιτικά και οικονομικά ζητήματα της επικαιρότητας. Η συνάντηση θα γίνει στις 14:00, ενώ στις 23.30 το βράδυ της Δευτέρας η Ντόρα Μπακογιάννη θα δώσει συνέντευξη στο MEGA. 
pigi: Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: